Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 34193 bokomtaler

Mer en spenningsbok enn sin forgjenger, men allikevel særdeles interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På tvers av alle gode omtaler, priser og nominasjoner: Denne ble for sær for meg. Muligens et funn for lesere med interesse for fysikk/naturvitenskap i sin alminnelighet, ellers direkte kjedelig. Jeg satt hele tida og tenkte "Kjære vene, er det ikke slutt snart?" Heldigvis er det ei tynn bok, så jeg holdt ut. (Alltid et nederlag å ikke fullføre!) Et par lusne poeng til forfatteren for et sprelsk og kreativt språk; resten var det reine sludder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høyt tempo - måtte fortsette å lese, men ble litt drøy på slutten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fleste kjenner nok til Helge Fossmo og Knutbysaken. Han fikk livstid og sitter nå i Tidaholm Maximum Security Prison. I fjor ble livstid omgjort til 26 år, med mulig prøveløslatelse i 2021.

Som tittelen tilsier, baserer romanen seg på saken fra virkeligheten. I og med at dette er en roman, er noen navn og situasjoner endret, men for oss som kjenner til saken og som har lest litt om den før, er det lett å finne ut hvem som er hvem blant hovedpersonene.

Rett avgjørelse for familien?
Sindre Forsman tar med seg kona Kristina og barna Knutby for å være med i en Filadelfiamenighet som ledes av Eva Skoog. De kommer inn i et lukket samfunn som har visse regler, også noen usagte regler. Noe de lærer etter hvert. Kristina merker som tiden går at tiden i huset blir ofte ensomt siden mannen hennes jobber så mye, og hun ser ham sjeldnere og sjeldnere. Han har også begynt å ta i mot folk som han skal være en slags rådgiver for.

I mellomtiden blir det bare mer og mer anspent både i huset og folk de omgir seg med. Noen planlegger noe og gjemmer seg bak sin tro for å nettopp få det de vil ha. Samtidig blir vi kjent med Anna Andersson som går bak farens rygg. Han vil ikke at hun skal blande seg inn i Filadelfiamenigheten, men hjertet hennes mener noe annet. Gjør hun et riktig valg?

Eva Skoog er i bakgrunnen og legger skumle planer. Hun vil ha andre til å tro at hun er Kristi brud. Vil hun få meningheten med seg?

Skremmende maktkamp og påvirkning
Personlig er jeg noe skuffet over at dette er en roman istedet for true crime. Jeg elsker å lese og se programmer om krimsaker fra virkeligheten. Det er spennende. Så sånn sett er det litt dumt at denne er omgjort til en roman. Det blir ikke helt det samme, men boka er vel verdt lesetiden. Boka er noe repetiv og ensformig i begynnelsen, men fra midten og mot slutten tar det seg virkelig opp, og boka er på sitt mest spennende, når den er i ferd med å avsluttes. Det er jo typisk. Så likte den ikke så veldig godt i begynnelsen og var noe lunken til den siden den er som sagt noe repetiv, spesielt enkelte sexscener og tema. Men det virker som det var en meninghet som brukte sin tro for å ligge med den de ville, som en slags unnskyldning for ting de gjør. Det er også skremmende hvor fort et lite samfunn blir påvirket av hverandre på den måten. Det er som om ingen evner å betrakte det som foregår fra utsiden. De glemmer på en måte å tenke selv.

Det er så mye mer man kan si om boka, men siden saken er såpass kjent og i tillegg på NRK er det en serie om Knutby, som heter: Drap i Knutby. Den er veldig fascinerende. Jeg likte boka etter hvert og den ble bedre og bedre etter hvert som jeg leste. Noe annet som skuffet meg ved siden av at boka ble skrevet som roman istedet for true crime, var at karakterene blir noe blasse. Man blir ikke så veldig godt kjent med dem, og mange av dem havner litt i bakgrunnen. Så kunne ha foresterket persongalleriet noe mer. Bortsett fra det var det stort sett spennende lesing, spesielt hvis man er interessert i saken fra før.

Les gjerne også Barnepiken i Knutby av Thomas Sjögren hvis du vil lære mer.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig sørgelig bok med masse fakta om planeter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Norunn har plutselig blitt singel. Endre har pakket bagen og dratt. Datteren på tre skal de dele på. Annenhver uke. Da blir det kanskje lettere å få ferdig masteroppgaven? Men, Norunn går rundt i en døs. Tiden bare flyr uten at hun får gjort noe fornuftig. Lånekassen har trukket tilbake støtten, så leiligheten henger i en tynn tråd. Datteren er i verste trassalder, og både slår, sparker, og spytter når hun henter i barnehagen. Noen ganger vet ikke Norunn hva som er verst; å være alene, eller å være alene om ansvaret for en treåring. Hvem var hun egentlig før hun møtte Endre? Hvordan skal hun takle sin nye tilværelse?

Lettlest om sårt og vondt tema. Håpløsheten siver ut gjennom sidene når Norunn sliter med datterens sinneutbrudd, masteroppgaven, og økonomien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er enda bedre enn forrige bok og jeg tror at grunnen til at jeg synes det er at den handler om en autistisk gutt, i tillegg til alt det andre rabalderet med Lisbeth Salander, Michael Blomquist og de "vanlige" hovedpersonene. David Lagercrantz er flink til å beskrive karakterer .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Robin Hobb skuffer ikke og med denne triologien får vi vite litt mer om hva som skjer i resten av verden utenfor "Six Duchies". Vi møter spennende nye karakterer og spennende nye konsepter som liveships. Dette er fantasi på sitt beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest så mye av Karin Slaughter nå at jeg tenker at hun kan neppe klare å overraske meg noe mer, men det gjør hun i aller høyeste grad. Denne boken er litt annerledes da den ikke handler om de "vanlige" karakterene hennes. I stedet får vi møte en mor og datter som blir utsatt for en terrorhendelse. Dette setter i gang en hel rekke med begivenheter som fører til flukt og overlevelse. Spenningen holdes oppe og jeg skulle nok ønske at vi ikke hadde så mange "flashback" kapitler, men forstår at det må til for å skjønne handlingen i sin helhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sebastien De Castell er utrolig dyktig til å skrive YA romaner og han vet hvordan man holder spenningen oppe. Jeg vil gjerne ikke innrømme det, men "western-fantasy" er overhodet ikke min sjanger. Når det er sagt så koser jeg meg skikkelig med denne boken. Jeg har blitt veldig glad i hovedkarakterene i boken og det hjelper at humoren er veldig selv-ironisk og til og med litt kynisk. De unge anti-helten klarer stadig vekk å snuble over problemer og det er alltid like gøy å se hvordan kan og hans "business partner" skal komme seg ut av problemene. Anbefaler denne serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker pirater og har nok litt for store forventninger til denne boken. Det er mye bra scener, men historien er litt tam og føler ikke at alle trådene henger helt sammen. Allikevel så er den underholdende og kanskje hadde jeg gitt den en bedre score om jeg hadde hatt bedre tålmodighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter mange skuffelser de siste årene er jeg veldig glad for denne boken av Stephen King. Den er i litt samme sjangeren som "The Stand" og "Storm of the Century". Ikke samme historie selvfølgelig, men samme atmosfære. Karakterene er forseggjort og overbevisende.

Skal ikke røpe noe av handlingen da denne bare MÅ leses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aaron Bercow er på skattejakt. Et av familieklenodiene som nazistene konfiskerte under krigen, finnes øyensynlig i privat eie. På selveste nasjonaldagen skal han møte eieren - på Mallorca. Hjemme i Oslo venter Aarons søster på livstegn fra broren, men han virker sporløst forsvunnet. John Eriksen er det eneste alternativet Kripossjefen har, nå da Bogart Bull har sagt opp. Eriksen setter seg på flyet til Mallorca, men oppgaven med å finne Bercow, viser seg å by på mer enn noen kunne ane. Det ender med at Bogart Bull også reiser til Mallorca, noe han skal angre på. Djevelen som trekker i trådene på den spanske øya, er nemlig ingen hvemsomhelst.

Nok en spennende og intrikat krim med Bogart Bull på rollelista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka fortsetter fortellingen om Kristiane som vi møtte i "Havet syng". Meget godt fortalt om livet på vestlandet, i siste halvdel av 1800 tallet.
Mine synspunkter om "Havet Syng" gjelder også her.
Må leses.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Iris er på vei ut til bilen, hun er sent ute til niesens dåp og da hun kommer ut er det ene dekket på bilen flatt. I det samme kommer Pål joggende forbi og tilbyr seg å skifte dekk for henne. Siden blir det de to og Iris føler seg elsket og forgudet, Pål er virkelig ut til å gjøre alt for henne. Selv når hun blir syk er han der for henne, når hun forteller om farens schizofreni er han like støttende, følger henne til legen og ber om en psykiatrisk utredning for henne. Han er rett og slett for god til å være sann!

Vi følger Iris i tredjeperson i fortid, samtidig som vi i annethvert kapittel følger Pål i førsteperson i nåtid og vi skjønner at noe alvorlig har skjedd. Pål er innlagt på sykehuset og har amputert et bein, men hva som har skjedd får vi ikke vite før mot slutten av boka.

Herregud! Ninni Schulman leverer igjen altså! Jeg klarte nesten ikke å legge fra meg boka og i begynnelsen var alt bare solskinn, men så aner man at det ligger noe under her og en vemmelig følelse sprer seg mer og mer i kroppen mens man leser. Hvem er det egentlig som er skurken her? Klar sekser fra meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale boken til alle som er interessert i forholdet mellom personvern og ytringsfrihet på den ene siden og statens behov for beskyttelse på den andre siden.

Boken beskriver i detalj Gellmans håndtering av dokumentasjon fra Snowden. Interessant er også kapittelet som gir et bilde av hackermiljøet som driver overvåkning, og kulturen i NSA. Gellman har i tillegg til Snowden også intervjuet diverse myndighetspersoner i NSA og CIA. Det gjentakende spørsmålet er hvilke effekt varslingen har hatt - oppveier de positive konsekvensene av varslingen skadevirkningene for amerikansk etterretning.

Introduksjon på Goodreads.com:

"Dark Mirror is the ultimate inside account of the vast global surveillance network that now pervades all our lives.

Barton Gellman’s informant called himself ‘Verax’ - the truth-teller. It was only later that Verax unmasked himself as Edward Snowden. But Gellman’s primary role in bringing Snowden’s revelations to light, for which he shared the Pulitzer Prize, is only the beginning of this gripping real-life spy story. Snowden unlocked the door: here Gellman describes what he found on the other side over the course of a years-long journey of investigation. It is also the story of his own escalating battle against unknown digital adversaries after he discovered his own name on a file in the leaked document trove and realised that he himself was under attack.

Through a gripping narrative of paranoia, clandestine operations and jaw-dropping revelations, Dark Mirror delineates in full for the first time the hidden superstructure that connects government espionage with Silicon Valley. Who is spying on us and why? Here are the answers."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt fantastisk ungdomsroman om hvordan det kan være å være ei ung jente med ADHD. Med de utfordringene det er å være annerledes enn andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaAtmanBjørg  FrøysaaJulie StensethHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalDolly DuckEli HagelundØyvind BjørnerudKatie LierRufsetufsaWenche VargasAndreas SortlandStineHelena EIna Elisabeth Bøgh VigreTheaHeidiOdd HebækAlice NordliLisbeth Kingsrud KvistenKnut HauglandSynnøve H Hoelandreas h. o.Bente Gro LorentzenBenedicte Sønsteby AndreassenAnitaAnn ChristinMarit HøvdeLiva DelirTjommi