Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 40651 bokomtaler

BOKOMTALE: Bare striper av Therese G. Eide. Leseeksemplar fra Egmont

Ny tegneseriebok fra Therese G. Eide. Morsomme historier, som man som foreldre kan kjenne seg igjen i. Fine og artige illustrasjoner er det også. I denne boka samler hun tegneseriestriper fra aviser i hele landet.

Siden dette er min favoritttegneserie, anbefaler jeg den så klart videre!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok jeg har vært nysgjerrig på siden tittelen er noe spesiell.

Dette er en psykologisk krim som ble utgitt tidligere i år, og jeg ville vente til høsten med å lese den, for tenkte det ville skape rett atmosfære, for liker høsten bedre enn vinteren. Den er om Bjørk Isdahl som tidligere har jobbet for Kripos, men etter en hendelse har hun nå sin egen praksis og er terapeut. Hun er for tiden en leder for en gruppe menn som trenger sinnemestring.

Mareritt og håpløs situasjon
I det siste har hun vært plaget av mareritt som har en tendens til å gå igjen natt etter natt. Hun blir kontaktet av en tidligere klient som ønsker å møte henne. Bjørk går med på det, bare for å få Azora til å innse at hun ikke kan ringe henne mer. På det avtalte stedet, får Bjørk sjokk da Azora faller av et tak. Bjørk er den eneste som er sikker på at det ikke var selvmord, og politiet viser henne et bilde som tilhørte Azora og viser det til henne, med en beskjed bakpå om at hun vet om marerittene hennes. Hvordan kan Azora vite om det? Siden Bjørk blir sett på som mulig mistenkt senere siden hun befant seg på åstedet, er tiden knapp, og hun gjør sine egne undersøkelser i narkomiljøet, siden Azora selv var avhengig.

Selv bærer Bjørk på en hemmelighet og hun husker nesten ingenting fra sin egen barndom på grunn av traumer. Vil hun få mer svar hvis hun har rett i at Azora ikke tok sitt eget liv, og finne ut mer om henne?

Mot alle odds
Handlingen rammes inn av en tung dystherhet, med mange potensielle mistenkte, eller er det Bjørk som leter etter svar som ikke er der? Ble Azora egentlig drept? Hun får vite noe om seg selv, men er usikker på om hun vil klare den rollen. Det er spennende å lese om Bjørks undersøkelser i saken for å prøve å renvaske seg selv, og samtidig sliter hun en del privat. Det føles ut som livet rakner, men på en eller annen måte klarer hun å holde seg oppe. Forfatteren forklarer dette på en realistisk og spennende måte. Også når Bjørk prøver å komme i kontakt med folka i narkomiljøet som er et sjansespill.

Palladino beskriver godt desperasjonen og fortvilelsen Bjørk føler, og at hun også på en måte er alene i det hele, men samtidig er Bjørk noe slitsom og noen av partiene er noe langdryge, spesielt avslutnignen, som dessverre ble for forutsigbar og en smule tåpelig. Palladino fikk dog frem den kalde og nådeløse vinterstemnigen på en god og realistisk måte.

God begynnelse og spennende skildring om narkomiljøet, hvem kan man stole på og ikke, og om Bjørks fortid. Men det ble noe langdrygt og uengasjerende underveis.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før jeg startet på denne boken, hadde jeg lest endel om den. Deler av min familie er av kvensk ætt, så jeg hadde gledet meg til å få vite litt mer om både kvener og deres innvandring til Norge. Når jeg nå er ferdig med boka, sitter jeg igjen med en litt bedre oversikt og inntrykk av hva som skjedde for mange generasjoner siden, men ikke så mye som jeg på forhånd hadde trodd. Boka er skrevet i romanform, og er lettlest. Den framstår som litt drømmende i formen, et språklig grep jeg ikke fikk helt tak på. Stor skrift, korte kapitler og mye luft gir inntrykk av at boka kunne vært på adskillig færre sider. Det ble derfor terningkast 4 fra meg, og jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å lese de neste to bøkene i trilogien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker denne serien godt, måtte den aldri slutte

Godt sagt! (0) Varsle Svar

.. og derrr ... var jeg jammen gjennom alle sju. Både fascinerende og frustrerende, vil jeg si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest med godt driv. Gripende og rørende, måtte felle en tåre mot slutten. Til å være i «feel-good-sjangeren», har den ganske så realistiske personskildringer, handlinger og følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om Sølvi og sommeren før hun skal begynne på ungdomsskolen.
Hun har mistet bestevenninnen Mie til nyinnflyttede Beatrix, og vet ikke helt hvordan sommeren og starten på ungdomsskolen skal bli, uten Mie.
Sølvi skriver dagbok og har et par ting hun mener hun må få gjort før hun starter på ungdomsskolen: kysse, røyke og drikke.
Sølvi inviterer Mie til overnatting i telt i hagen, hun har stjålet en røyk fra storesøsteren Anja og vin fra mormor. Det ender som det må, og jentene blir tatt på fersken(s.74-75).
Så drar Sølvi og familie på ferie til hytta i Sverige, her møter hun Pelle. Men når det endelig skjer noe mellom Sølvi og Pelle, så må familien dra tilbake til Norge i full fart. Mormor har detti og brukket beinet.

Fikk Sølvi sitt første kyss i sommer?
Hva skjer mellom henne og Pelle nå som hun ikke rakk å si hadet?
Hvem skal hun henge med på ungdomsskolen?

Emner: vennskap, forelskelse, sommerferie, drikke og røyke for første gang, stjeling, tenåringsgraviditet(søsteren Anja)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Imponerende skildring av et fremtidig rusmiljø. Språklig er det kreativt og nesten som en lærebok i et rus-språk full av springende setninger og kontekst-switching. I ettertid synes jeg det er litt vanskelig å si hva boka handlet om - bortsett fra et begredelig rusmiljø og en håpløs fremtid, altså temmelig svart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med få ord klarar forfattaren effektivt å skildre eit adoptivbarn sin motsetningsfylte identitet og oppvekst. Korleis det er å heile livet bli sett på som ein framand, også av seg sjølv og korleis han ønskjer å vera som alle andre. Det er sårt å lese ordet "gjenbruksbarn" og om primært å skulle fylle rolla som odelssønn i foreldra sitt liv. Boka handlar ikkje berre om ein sårande kvardagsrasisme, men også om dei verste utslaga av rasisme me har opplevd i vårt "trygge" Norge - som drapet på Arve Beheim Karlsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakkert om det tragiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En meget sterk 4er, kanskje 5 minus. Skildringene og dialogene er gode og gir et godt bilde av bygda. Ikke en veldig spennende bok, men absolutt lesbar. Synes at bøker med mye dialog sjelden blir veldig spennende. Denne også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes begynnelsen var vel langdryg før det skjedde noe. Boken ble bedre etter hvert, men jeg hatet slutten!!! Historien er for så vidt god, men en del ulogiske brister trekker ned. Hørte den som lydbok. En helt grei bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en skjebne og for en historie! Helt uvirkelig å høre om hva Cilka gikk igjennom både under og etter krigen. All honnør til forfatter Heather Morris for å jobben hun har gjort med å underbygge historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grafisk sakprosa om Holocaust.
Forfatteren intervjuer sin polske far om krigen og får vite hvordan han og kona havnet i Auschwitz.
Som tittelen sier, er menneskene, i hvert fall jødene, framstilt som mus, mens tyskerne er avbildet som griser.
Sterk historie, og den når nok også et annet publikum enn «vanlige» bøker med samme tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bergtatt- 1. bok i serien "Underbyen" (Fantasy)

Peter har flyttet mye rundt, men nå har han og moren flyttet til Oslo. Her bor også Peters bestefar, men han har havnet på sykehjem.
Peter har alltid hatt små glimt hvor han tror han ser merkelige vesen, men han har bortforklart det med at han må ha god fantasi.
Etter de flytter til Oslo blir det verre, og han ser magiske vesener overalt. Han møter en Loreaner(magisk skapning) som skjønner at Peter kan se henne, og hun forteller han om den magiske underverdenen.
Når ei jente på Peters skole forsvinner, tar han opp jakten i Oslos magiske underverden. Det skal vise seg at en sang bestefar lærte han om nøkken skal redde han underveis (s.86-97).
Det viser seg også at Peters bestefar har en godt bevart hemmelighet(han er Loreaner, men forlot den magiske verdenen for å gifte seg med et menneske).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spennende fortelling om en gutt som vil være en heks. Dette i en familie hvor slike heksekunster er reservert for kvinnene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En dag i Ivan Denisovitsj' liv ble offentliggjort i 1962 i tidsskriftet Novy Mir, etter Krutstjovs tillatelse. Romanen vakte enorm oppmerksomhet både i og utenfor Sovjetunionen, ettersom det var første gang, at en beskrivelse av Stalintidens undertrykkelse åpent ble trykket. Fortellingen foregår i en sibirsk spesialleir for politiske fanger og skildrer en typisk dag i Ivan Denisovitsj' liv januar 1951. Denisovitsj er pga. grunnløse anklager blitt dømt til 10 år i den sibirske fangeleiren, hvor hver eneste dag er en kamp for å overleve. Men selv i en situasjon er redusert til en skål med velling og en sjelden sigarett , på tross av utmattelse og ydmykelse, er det håpet, verdigheten og medmenneskeligheten som seirer. Romanen er en ødeleggende kritikk av det kommunistiske tyranni og en hyllest til den menneskelige ånd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Berit B LieMarteAnne Lise JohannessenKarin  JensenVibekeStig-Ivar StellanderHarald KAlice NordliIdaBeathe SolbergLeseberta_23Bjørn SturødLilleviMarianne MHelge Thime-IversenGroKarin BergellinoronilleJakob SæthreEileen BørresenSonja M. InnselsetTonesen81Rufsetufsamay britt FagertveitRisRosOgKlagingConnieTone Maria JonassenThomas KihlmanTorill RevheimRandiAIngeborg GNinaRandiDanielLailaBjørg Marit TinholtGladleserEster SIda CharlotteTor Vinter