Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 41348 bokomtaler

hjerteskjærende ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var vakker! Trist og sår, men vakker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et imponerende arbeid som utgjør «Jordmor på jorda». Det er en historisk portrett som bygger på et imponerende kildearbeid. Likevel, eller kanskje nettopp derfor synes jeg denne boken fungerer dårligere som en fortelling enn «En slåttekar i himmelen» og de følgende romanene. Denne boken er en hybrid, den skal både være historie og en fortelling. Dermed blir noen romanelementer svakere.

Jeg kommer ikke helt under huden på Marta Kristine - selv om jeg synes det er en imponerende kvinneskikkelse. Boken gir et godt portrett av et fattig bondesamfunn, av et kvinneyrke og en flik av den norske samfunnsutviklingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ikke skryte på meg å ha lest mange bøker av Linn Ullmann, for dette er nemlig min første roman av henne.

Jente, 1983 av Linn Ullmann ble utgitt i 2021 Den ble fort veldig synlig. Det er ike ofte jeg leser romaner. Det spørs litt på tematikk og handling. Jeg leste denne fordi jeg ville lese noe av Ullmann, og den tar for seg et viktig tema; nemlig om sårbare jenter.

Forvirret sekstenåring
Den er om en sekstenåring som vil dra til Paris, og hun drar selv om moren hennes ikke vil at hun skal dra. De blir enige om at moren hennes ringer rundt klokka ti om kvelden på hotellet for å forsikre seg om at alt er i orden med datteren. Hun drar fra leiligheten deres i New York til Paris for at hun skal bli fotografert. En kveld går hun seg vill i Paris. Hun husker ikke navnet på hotellet, hvor det ligger, og hun snakker ikke fransk. Det eneste hun har er adressen til er fotografen som hun kaller A gjennom resten av romanen. A er mye eldre enn henne, men de innleder et slags "forhold". Et forhold hun føler seg underkuet i. I bransjen møter hun andre modelljenter som henne, bare at de virker mer "penere" og mer "verdensvante" enn det hun er.

Nå er hun voksen og er selv mor til en sekstenåring. Hun reflekterer seg selv som sektenåring i 1983. Hvor mye kan hun stole på sin egen hukommelse, og har hendelsene påvirket henne noe vis senere?

Troverdig om maktmisbruk
Jente, 1983 er en troverdig oppvekstroman om det å finne seg selv, å gå i en bestemt retning i livet, og følge en slags drøm. Handlingen foregår flere tiår før den kjente metoo bevegelsen, og det var en tid da det ikke var vanlig å skrive eller å snakke om slike ting, som maktmisbruk. Til tross for viktig tema som dessverre er like akutelt i mange bransjer i dag, ble handlingen svært gjentakende, på grensen til det kjedsommelige. Handlingen og karakterene ble en smule monotone. Jeg ble aldri helt dratt inn i handlingen.

Skjønner dog hvorfor mange liker denne, men for min del ble dessverre fortellerstemmen en smule for tørr og gjentakende.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant bok! Honnør til Eia og Ihle for mot til å stille spørsmål ved etablerte, politisk korrekte, "sannheter". Ikke alle kapitlene interesserte meg like mye, men inneholdt likevel interessante opplysninger. Litt spesialisert/vanskelige ordvalg innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Eledone II av Marie Lødrup Svensli. Leseeksemplar fra forfatteren

Handlingen foregår i en framtidig verden. Datateknologien har kommet langt, og man kan nå få operert en mikrobrikke inn i bakhodet. 19 år gamle Tau er av de som gjør dette. Tau utvikler et slags spill, og før han vet ordet av det, har han selv blitt en av avatarene i sitt eget spill.

Forfatteren har skrevet en kreativ og underholdende historie som skiller seg ut fra andre bøker jeg har lest, men den når dessverre ikke helt opp til mine forventninger. Les og døm selv.

Les hele omtalen min her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er en vakker bok, men hvorfor skal det nesten alltid dreie seg om grove og stygge overgrep? Jeg er glad for at overgrepene blir snakket om og skrevet om, men ikke bare det, nok er nok. Nesten hver gang jeg plukker opp en Norsk bok med god omtale så inneholder den overgrep… er dette virkeligheten eller er alt bare fiksjon for å selge boka? Er offerrollen blitt den gjennomgående rollen i Norsk fiksjon - og virkelighet? I så fall er jeg ferdig med denne formen for fiksjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig skrevet og sterkt medrivende i første tredjedel, så ble det liksom nok. Herlig språk, men alt for lang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken av Erlend Løe var fullt leselig. Med en god historie, bra innhold, framdrift og hele pakka + en masse gode sitater. 👍

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stakkars barn. Hvor mange ganger må man etablere seg her i livet før man har fylt 18 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt grei historie med innhold og framdrift.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er helt utrolig at de klarte å overleve. Stakkars mennesker og sånt gjør de frivillig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var ikke måte på hvor mye intriger denne forfatteren klarte å flette inn i hverandre. Mer kvinnebedårer enn presten i Knuteby har det aldri vært på denne planeten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syntes nok den første boken om Thea var hakket bedre, denne gangen fløt ikke historien like godt og det ble noen rare vendinger og litt langtekkelige sekvenser. Men absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leser all omtale og resyme av denne boken så lurer jeg på om de har lest samme bok som meg...?? Her står det at boken er "bittersøt" "gripende" "romantisk" osv.
Jeg syns denne boken var rå, hjerteskjerende og grusom. Størstedelen omhandler Tyskernes okkupasjon av Frankrike, og hvordan kvinner og barn klarte å overleve. Barn blir skutt, menn hengt i lyktestolper. Soldatene voldtar og dreper. Renser vekk alle jøder på de grusomste måter. Det er så voldsomt at historien om den unge damen som fører amerikanske piloter over fjellene og tilbake til de allierte, blir nesten borte i all tragedien. Ettersom det pågår en krig i Europa nå er jo denne boken også skremmende aktuell.
Boken er godt oversatt og har lite eller ingen skrivefeil. Det er jo et pluss.. OG.. jeg har blitt interessert i å finne ut mer om okkupasjonen av Frankrike. Var virkelig Tyskerne så grusomme.. !?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok, begynner å venne meg til skrivemåten, men synes fortsatt det går for tregt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med dyp respekt for menneskene han møter og kulturen han ferdes i er Tomm Kristiansen på reise; Jemen, Østen, Afrika. Vi følger ham i røkelsens og myrraens hjemland, gjennom dronningen av Sabas rike til bil Laden-familiens røtter. Vi beskuer opptog til ære for Buddhas tann, møter kvinnen kvinnen som ble solgt av slektninger til en skjebne som barneprostituert og er på toppen der Adam landet på en fot etter å ha blitt kastet ut av Edens hage. Han følger en rettsak i Sri Lanka, møter de kvinnelige tamiltigre og er på reise med nordmannen som utrettelig arbeider i det godes tjeneste. Han tar tog med Luci, som gjeter sine dyr blant løvene, fjernt fra den norske rovdyrdebatten, han ser resultatene av Mugabes politikk og utarmingen etter aids. Denne boka får toppkarakter, og rett inn blant mine favoritter. Du verden for ei bok! Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innsiktsfullt og velformulert om kjærlighet og relasjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde denne jenta fått leve videre, ville hun uten tvil ha blitt en fremragende journalist og bestselgende forfatterinne, akkurat som hun selv formulerte det i denne unike dagboken!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bruno BilliaertLeseaaseTine SundalFindusRufsetufsasomniferumAlice NordliErlend Rødal VikhagenTanteMamieKine Selbekk OttersenlittymseTheaHeidi LHarald KRandiHallgrim BarlaupAnn ChristinBjørn SturødTrude JensenKari ElisabethLilleviHeidi Nicoline ErtnæsEivind  VaksvikIngvild RosslundBjørg L.Amanda ABenedicte Sønsteby AndreassenVannflaskeIdaEgil KristiansenMargrethe  HaugenAnne Lise JohannessengretemorTove Obrestad WøienMarkus IngebretsenAkima MontgomeryLisbeth Marie UvaagSol SkipnesBenedikteKatrinG