Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 23161 bokomtaler

Den här boken var så kort att den nästan inte hann att börja innan den var slut. Tydligen var det dessutom en lättläst bok, men bara före att en bok är lättläst för vuxna som ska lära sig svenska/människor som har varit med om skallskador/människor med dyslexi så behöver den väl inte vara så fruktansvärt kort? Hade gärna hört lite mer av detta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lett, ledig og med en god dose selvironi følger jeg spent med i "Verden som var min på syttitallet", av Ketil Bjørnstad. Det er spennende og følge med på livet til Bjørnstad, hans møter med store kulturpersonligheter og tanker i tiden som var 1970-tallet.

Det er detaljrikt skildret, det er mye som skal tas opp, og jeg må etterhvert ta noen pauser fra Bjørnstad og lese andre tekster før jeg klarer å fortsette.

Uansett, dette er nok enda mer gøy å lese for de som var unge på 1970-tallet. Selv erfarte jeg barndom på samme tid, men da gjenkjenner jeg naturlig nok ikke hendelsene på samme måte som dem som selv var tenåringer og unge voksne på den tiden. Men et fantastisk tidsbilde av 1970 får jeg som leser oppleve.

En verdig leseropplevelse, selv om jeg hadde behov for noen pauser fra boka når det ble mye Bjørnstad. Vel verdt å lese hvis en er glad i skildringer fra tidsepoken sett fra en stor kulturpersonlighets synsvinkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok der en stor hemmelighet er bokas store mysterium. Leseren får ikke vite hva den er, før mot avslutningen av boka. En rik, pen familie i et ferieparadis enhver kan misunne, avsløres her som griske og eiesyke. De unge vi møter i boka, under betegnelsen løgnerne, utfordrer og ser mer og mer av livsløgnene de lever i. Det er denne innsikten som fører til den katastrofale hendelsen som boka er skrevet rundt.

Boka er genialt komponert ved at leseren helt til det siste er uvitende om den egentlige foranledningen for bokas store hemmelighet. Her skildres ungdomsforelskelse, dramatikk og familiedrama i en god sammenblanding.

Jeg klarte ikke å legge boka fra meg før den var ferdig lest. Det er en ungdomsbok, men jeg syns denne boka er for god til at ungdommene skal ha den for seg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig (!) skrevet om sammenbrudd i en "lys" familie, der særlig fortelleren, en elleveåring, reagerer sterkt på farens sykdom og død. Boka er på under hundre sider, men intenst og konsist skrevet. Ved at hovedpersonen slutter å snakke og skrive, opplevde jeg som leser at hun utvikler sin evne til observasjon og refleksjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som "Flaskepost" er også dette en bok om hevn. Og jevnt over spennende, men til forskjell fra f.eks. Flaskepost, synes jeg denne historien er mindre troverdig, ikke minst de siste kapitler mot avslutningen. Dertil litt forutsigbar.
Er også enig med en del andres omtaler, at boka har fått en nokså dårlig oversettelse. Fikk nesten lyst til å sjekke mot den danske originalen.

Er nå igang med Journal 64.
Dennes oversettelse er i alle fall bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir beskrevet som en samtidsroman som er både intelligent og nyskapende. Problemet er at denne type roman overhodet ikke er nyskapende, det begynner å bli mange bøker der ute som ligner veldig på denne måten å skrive samtidslitteratur. Han skriver om seg selv, som han kaller "forfatteren" i boka, men dette er ikke nytt. Tvert i mot så er det blitt vanlig å skrive om seg selv og alle bekjentskapene sine i en utleverende måte.
Når det er sagt så skriver han på en, ikke intelligent, men intellektuellt måte ved at han ser kunst i alt fra en panelvegg til bordets konstruksjon. Han liker fremmedord og fraseringer som kanskje er velkjent i kunstniljøet, men for en vanlig leser blir det litt for mye.
Ble ferdig 21/2-17

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Audrey har måtte slutte på skolen og går til psykolog på grunn av sosial angst. Hun går med mørke solbriller fordi hun ikke vil se noen i øynene, og hun snakker ikke med noen andre enn familien sin. Det høres ut som en mørk bok, men den er faktisk veldig morsom og underholdene. Broren til Audrey er lidenskapelig opptatt av dataspill, og han har store ambisjoner om å vinne en dataspillkonkurranse med laget sitt. Moren har ikke noe forståelse for dataspill og mener at han må være avhengig. Hun kaster faktisk den bærbare datamaskinen hans ut av vinduet! Audrey kommer i kontakt med en av brorens venner. Først skiver de bare lapper frem og tilbake siden hun ikke klarer å snakke med noen andre enn familien, men etter hvert vokser ett vennskap frem. Kjempefin bok om livets opp -og nedturer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boken, men følte at de gikk litt fort frem i historien. Det var interessant å lese om de forskjellige tidssonene som skjedde pga visse situasjoner som skjedde og å vite mer om Harry Potter sine barn/barnet som er i ledelsen gjennom boken. Tror jeg ville satt mer pris på om boken hadde gitt mer detaljer gjennom årene til Albus Potter hos Hogwarts, men boken var underholdende og det var interessant å lese om tap av vennskap, de originale Harry Potter karakterene i voksen alder og hva de gjorde. Var også morsomt at boken var skrevet som et skuespill.
Ps (Time travel, messes up everything). Minor spoiler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liar Liar, var første krimboken jeg har gitt sjansen og lest ferdig. Fant det interessant å følge historiene til de forskjellige personene som hadde blitt ofre til brannene i Southampton. Fikk vite hvordan de taklet å miste alt, hva de ville gjøre mot personen som tok fra dem alt, hvordan de forandret seg og slikt. Var også bra info i boken mtp at forfatteren gikk inn i detalje om hvordan ting skjedde. Tror jeg ville forstått mer av historien og hovedpersonene hadde jeg visst at det var to-tre tidligere bøker, men hva kan man gjøre. Alt i alt en bra bok som griper deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boken veldig godt. Var spennende å se hva som skjedde med Bjørn Beltø gjennom vandringen hans til svarene. Var også interessant å vite historien til en av de andre karakterene i boken. Ble litt små rart når fantasy kom inn i bildet og ting gikk ut av kun krim sjangeren. Bortsett fra det, bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bok om sex, fantasier, følelser, karriere, det å sette grenser og det å bryte grenser. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag i 2006 og solgte over 6.000 i første opplag. Andre opplag kom i 2009 og nå er den ute i tredje opplag via forlaget Feather Books. Les mer her: www.newspirit.no.

"Bedre en Bridget Jones." Budstikka

"Norges første chiklit forfatter." Aftenposten

"Trude Helén Hole - Prinsessen av humor." Askeravisen

"Norges beste jenteforfatter." Dagsavisen

"Trude Helén Hole - Fun fearless female." Cosmopolitan

"Humor, selvironi og romantiske forviklinger er hovedingrediensene. Heltinnen er fremdeles ambisiøs, sexfiksert og på evig jakt etter den store kjærligheten. Men New York er byttet ut med Oslo." Henne

"Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene." BA

"Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet. Den spinner rundt hovedpersonens hemningsløse sexfantasier, og gjengir SMS-groviser av sykeste slag." NTB

"Bøker til begjær. Trude Helén Hole er kvinnen bak den første norske boka innen chicklit-sjangeren. Sjangeren ble spådd en kort framtid av kritikerne, men de tok feil. De lette og underholdende historiene topper fortsatt salgslistene." MAG

"Den humoristiske dagbokaktige jentelitteraturen har ikke stilnet hen. Nå får Bridget Jones en ny norsk ”søster” – røffe Lotte-Marie." Tønsbergs Blad

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Doña Maria og Drømmehjerte er to flotte romaner hvor handlingen er relatert til Cuba.
Liker måten Cecilia skriver på - hun klarer å gjøre bøkene både lærerike og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble ikke skuffet over denne boka! Lot meg rive med av handlingen, slik jeg også ble av Vindens skygge. Disse bøkene er mine blant mine absolutte favoritter. Jeg digger språket i bøkene og måten de er skrevet på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefales! Denne boka sitter i hele kroppen mens man leser, og spenningen er konstant. Det originale plotet gjør også denne boken verd å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingalill med bloggen Moshonista arrangerer også i 2017 Biografisirkelen, og i februar er tema Rags to Riches (fra fattig til rik og/eller omvendt).

Jeg deltok i 2016, men falt ut på slutten av året. Ambisjonene i 2017 er derfor senket; jeg deltar når det passer seg slik. Det avhenger bl a om jeg finner en biografi som passer inn i kategorien.

Det ble en biografi om fotballspilleren Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Han vokste opp under fattige kår på Madeira. Ronaldo spiller i dag på det spanske fotballaget Real Madrid og er flere ganger kåret til verdens beste fotballspiller. Ronaldo er elsket og hatet og mange har en mening om han. Han har et kroppsspråk som gjør at han virker arrogant og selvopptatt. De som har møtt Ronaldo har bare positivt å si om han.

På biblioteket peilet meg inn på biografien som var rangert høyest på Bokelskere.no: Alt om Ronaldo skrevet av Peter Banke. Men den fant jeg ikke. Rygge bibliotek flyttet inn i nye og fancy lokaler høsten 2016, og en del av innkjøringsproblemene jeg har opplevd, er at bøker ikke alltid er der jeg forventer de skal være. Så da ble det en biografi av Luca Caiolo: Cristiano Ronaldo- Gullgutt.

«Den 5. februar 1985 klokka 10.20 blir Ronaldo født på sykehuset Cruz de Carvalho. Gullklumpen veier 3,62 kilo og er 52 centimeter lang. Hugo, Elma og Catia har fått en lillebror.
Faren til Ronaldo jobber som gartner i byens kommunale parker og hjelper til i Andorinha. Moren hans strever over grytene, blant annet på et hotell, for å forsørge barna.
Ronaldo vokser opp i kvarteret Quinta do Falcao. Det er et av Santo Antonios fattigste strøk, og består av en klynge småhus som ligger oppe i en fjellside.
Her hvor Ronaldos barndomshjem lå, i enden av en liten, smal gate, er det nå en byggeplass full av ugress, en håndballbane og en bar.
Byggeplassen er nærmest blitt et pilegrimsmål for fotballfans og nysgjerrige turister.
«Jeg har ikke tall på hvor mange turister jeg har kjørt opp hit. De vil se hvor han bodde. Tjener gode penger på det,» sier taxisjåføren Carlos og gnir tommel og pekefinger mot hverandre.»

Andorinha er klubben som fostret Ronaldo der også faren bruker det meste av fritiden sin på å hjelpe til. Faren døde i 2005 på et sykehus i London dit Ronaldo hadde fått han overført i et forsøk på å redde han. Faren ble 51 år. Det var alkoholen som ga faren en tidlig død. Ronaldo som er svært knyttet til familien ble knust av dødsfallet:

«Ifølge Ronaldos gudfar Fernao Sousa var det en vanskelig tid for Ronaldo. «Han var vanvittig glad i faren sin, og det plaget ham å se ham syk. Han visste at faren var døende, og var svært lei seg og opprørt i begravelsen. Men han visste også at han måtte være sterk hvis han skulle følge fotballdrømmene sine,» sier Fernao Sousa.
Dinis var verken opptatt av rampelyset eller kameraene. Han foretrakk å holde seg i bakgrunnen, men i forholdet mellom far og sønn strakte han seg alltid langt.
De var uatskillelige før Ronaldo dro til fastlandet og Sporting Lisboa. Og de var det fortsatt i Manchester. Dinis besøkte ham ofte der. Han fulgte ham, hjalp ham og oppmuntret ham, helt til sykdommen ikke tillot det lenger.
Ronaldo forsøkte noen ganger å overtale faren til å la seg innlegge på en klinikk for å bli behandlet for alkoholmisbruket, men han klarte ikke å redde ham.
Dinis fortsatte å drikke. Legene på de beste engelske sykehusene kunne ikke gjøre noe.
Hans død ble begynnelsen på en vanskelig periode for Manchester Uniteds nummer 7.»

Ronaldo var langt fra den beste i klassen på skolen, men huskes som en veloppdragen elev, en gøyal og god venn for klassekameratene. Han huskes også for sin medfødte lidenskap for fotball:

*«Fra første dag han kom inn døra, var fotball yndlingssporten hans. Han var med på andre aktiviteter, lærte seg sanger og gjorde lekser, men han likte aller best å ha tid for seg selv og spille fotball. Når det ikke var en ball i nærheten, og det var ikke så sjelden, lagde han en ball av noen sokker. Jeg aner ikke hvordan han klarte det.»

Da Ronaldo var 12 år reiser han til fastlandet for å begynne på Sportings ungdomsakademi. Det var vanskelig å takle både for han og familien han måtte forlate. Dagene er detaljstyrte skole til kl. 17 og etter det trening med ungdomsakademiets A-lag. Han blir et mobbeoffer og føler seg som en klovn. Ringer hjem flere ganger i uka og moren Dolores må oppmuntre han om ikke å bry seg om de andre guttene. Etter ferien hjemme måtte han overbevises om at det er riktig for han å fortsette på akademiet. Litt etter litt tilpasser Ronaldo seg livet på akademiet, ambisjonene overskygget ensomheten og hjemlengselen. Han jobber hardt med å bli en god fotballspiller.

«Han gjør det som kreves for å bli en god fotballspiller, og påtar seg også på en måte familiens problemer. Som 14-åring er Ronaldo klar over at faren Dinis er alkoholiker og at broren Hugo er stoffmisbruker. Det gjør ham redd, men han rømmer ikke for det.*

Storebroren blir innlagt på en avvenningsklinikk i Lisboa. Det er bare takket være lønnen til Ronaldo at familien har råd til å betale for behandlingen. Hugo får flere tilbakefall, men klarer til slutt å komme seg ut av det.
Det samme kan ikke sies om faren. Her hjelper det ikke med innsatsen til Ronaldo.
På fotballakademiet begynner det riktignok å gå bedre for Christiano.
«På grunn av hans enestående talent og utrettelige arbeidsinnsats tilpasset han seg litt etter litt den nye hverdagen, og han ble et inn midtpunkt på laget. De andre spillerne sentret til ham, for de visste at han var den beste,» har Ronaldos skolelærer Leo Pontes fortalt.
Ronaldo framstår som en leder både på og utenfor banen.»

I dag er Ronaldo 32 år. Da han ble kjøpt av Real Madrid i 2009 for 94 millioner euro fra Manchester United, var han historiens dyreste spiller. I Manchester United hadde han vært siden han kom til klubben som 18 åring i 2003.

Boken på 200 sider som kategoriseres som en faktabok for barn, ble utgitt i 2012. Den forteller om oppturer og nedturer for Ronaldo i fotballens verden og litt fra privatlivet. Helt sikkert ikke den beste biografien om han. Men i og med at det meste jeg leste var ukjent for meg, var det en grei bok for formålet. Jeg hadde neppe lest en mer omfattende biografi om han; så interessert er jeg verken i fotball eller Ronaldo. Men min erfaring etter å ha lest biografier, er at jeg er det oppslag i media blir det mer interessant å følge med på det som skrives mv om personen.

Omtalen er kopi av et blogginnlegg her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LindaBKarin  JensenTrude OmaHanne Kvernmo Ryeandreas h. o.Kjetil AudsenEva MostraumAnniken RøilMariBirkaEnBokLeserMarie Louise Ask MossBoktimmyMette7elin7Gro-Anette Slettebøkjell kAnjaCarl Christian LaugenalpakkaMarianne TLibris50Neda A.Karin BergHeidiLinda RastenGitte FurusethHaraldHelena ESolveigHege LMats L.HildaAnne-Stine Ruud Husevågingar hmoiraKirsten LundLailaCtinaMarit Håverstad