Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 25609 bokomtaler

En god gammel klassiker om livet og strevet for lofotfiskerne, som har alt man ønsker seg av ei bok - både spenning til humor. Har både ledd godt av enkelte hendelser i denne boka, og sittet i åndeløs spenning på hva som skjer med dem der ute på havet... Anbefales på det varmeste :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka har ligget veldig lenge ulest i bokhylla. En glemt avbestilling fra Bokklubben i sin tid. For etter Pixley Mapogo var jeg så skuffet at jeg bestemte meg for å skilles fra Jarle Klepp. Jeg åpnet Tore Renbergs forfatterskap med Mannen som elsket Yngve, og jeg ble svært imponert av den boka. Lysten på å lese mer om Jarle Klepp og Renbergs rike skildringer var stor, men den påfølgende Charlotte Isabel Hansen ble en nedtur, som fortsatte med Pixley Mapogo, en makkverk av en bok etter min mening. Men Dette er mine gamle dager er en storslått opptur. For en fantastisk og gripende bok. Renberg klarte virkelig å fange meg. Hans beskrivelser av Jarles alkoholiserte far gjennom barndommen er helt enestående, gripende, virkelige og oppriktige. Skildringene er så detaljerte at det er som å lese en biografi. Ellers i boka treffer også Renberg godt med sine skildringer og metaforer. At jeg ikke leste denne boka tidligere? Elsket å lese om Spania-Chile fra 2010 VM og Basket Case fra Greenday, måtte gjenoppleve begge deler på YouTube da fotball og Greenday er noe jeg liker. Og de siste sidene rørte meg nesten til tårer. Så da er det snart klart for å ta fatt på Kompani Orheim. Slik går det når du lager godt håndverk Renberg, da beholder du fanskaren din :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynner bra, men sklir helt ut. Det blir både usannsynlig (ja, innafor bokas univers også), klisjefylt, for mye av alt og rett og slett litt teit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

I og med at jeg fant handlingen usannsynlig, forutsigbar og full av floskler, synes jeg også boka var for lang. Jeg hørte den ferdig på trass, og har dermed gitt forfatteren en sjanse. Heldigvis for han er det mange som synes dette er svært bra, så min slakt bidrar bare til et mer utfyllende bilde.
Det som trakk opp var kunnskap rundt opera.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mesterlig om relasjonen mellom mann og kvinne. Evig aktuelle tema skildres briljant og levende. Det lukter av levd liv og slik jeg forstår det er det og deler av forfatterens liv som skildres. Så langt min beste opplevelse av HM, siden boka 1Q84!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man kan ikke bare drømme bort livet?

Et trygt liv eller la seg rive med av drømmene sine?
John har kanskje ikke valgt det letteste livet. Han er i slutten av tjueårene, og har ennå ikke noe fast i livet. Ingen fast bosted, ingen fast jobb og ikke noen kjæreste. Han har kun en drøm og det er å gi ut en roman. Men veien dit er alt annet enn lett, spesielt siden han ikke har mange rundt seg som har troen på ham, ikke en gang hans egen mor. Mens han drømmer om en dag å utgi en roman, søker han etter en jobb og kommer tilfeldigvis over en annonse om en renoveringsjobb. Han velger å ta den sjansen. Handlingen foregår samme periode som da Margaret Thatcher var Storbritannias statsminister, og Samantha Fox var en populær hjerteknuser, nemlig på midten av 80-tallet.

Dette er kanskje ikke min type sjanger, men jeg som leser mye horror og thrillere, som leser mye mørkt og dystert generelt, må ha litt lett underholdning innimellom. Det fikk jeg her. Dette er en bok om en mann som prøver å finne seg selv og som følger drømmene sine fremfor å ta fornuftige valg. Boka inneholder også hemmeligheter, intriger, og masse følelser. De to siste er ikke helt for meg, men noe må man jo finne seg i når det gjelder slike bøker. Det blir som å se en såpeserie, som jeg også følger med på, blant annet Home & Away og I gode og onde dager. Denne boka kan minne litt om det, men bare fra en annen tid.

Å finne seg selv
Det mest intressante med hele boka er hovedpersonen John. Han er det lett å relatere seg til med tanke på at det ikke alltid er like lett å finne ut hva man skal med livet. Finne det som er rett for seg selv, spesielt når det gjelder ting som utdanning og jobbvalg. Noen er mer selvbevisste på akkurat det enn andre. Det er så forskjellig fra person til person. Det som er rett for andre trenger ikke å være det rette for deg. Så det å finne sin plass i livet er ikke det letteste, noe John er et godt eksempel på. Likte også godt hans eventyrlystne side, og at han samtidig har guts til å satse på det han virkelig har lidenskap for. Han går egne veier.

Selv om jeg også likte noen av de andre karakterene godt, er det ikke alltid nok. Det var selve handlingen jeg fikk problemer med. Det blir altfor forutsigbart og man skjønner fort hvor det bærer hen kort tid etter man har begynt å lese. Det blir hverken spennende og overraskelsesmomentene er og blir fraværende. Så det blir veldig monoton lesing undervei, noe som er litt trauring. Jeg krever ikke spenningsbøker med den ene spenningskurven etter den andre. Av og til er det godt med rolige og avslappende bøker også, men ikke at det står helt bomstille. Det hadde vært fint med en mellomting. Men det som var den store nedturen er som nevnt tidligere, ingen overraskelser. Det går bare en vei. Det er ingen utvikling eller noe. Jöns Hellsing har skrevet en fin og lett underholdende roman, men opplevelsen av den blir for passiv og lite medrivende, dessverre. Godt utvalg av miljø som er svært idyllisk, og interessante karakterer, men det er ikke bestandig det holder. Det var som sagt selve historien som ble problemet her. Den fenget ikke noe særlig.

Hendig mann søkes er første bok i Hope Island trilogien.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig ny serier for mellomtrinnet:
Billie må flytte fra moren sin i Stockholm til et fosterhjem lille Bokarp. Her må hun venne seg til å leve i en familie som utad er perfekt og å leve med leggetider, å sitte rundt et bord å spise sammen og mange andre teite regler, samt å plutselig ha to søsken og å leve i et så lite samfunn. Hun blir raskt populær på skolen der hun også skiller seg ut, men det er ikke like lett hele tiden det heller. Men Billie har en egen evne til å løse opp i problemer bare ved å være seg selv.
En herlig blanding av alvor, dype tanker og humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant, men også vondt å lese om livet til Julius som kjendissjimpanse. Lærte mye om sjimpanser generelt, som nå er rødlista. Verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fornøyelig liten bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK JEG LIKER veldig godt kjønnsvinkelen på boken og den er spennende nok, men språket er litt for omstendelig for meg- Men som sagt Weren er god og intrikat!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

KJEMPESPENNENDE

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er så ensidig og flat at jeg kun leste de første og det siste kapitlet. Viktig og interessant tema men denne boken tar kun ett perspektiv - morens.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En riktig creepy krimroman med den mengden dulgt uhygge som jeg liker svært godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig bok nr to i serien om Billie! Billie begynner å finne seg til rette og folk liker henne for at hun tør å være annerledes. Men Billie er bare seg selv og synes alle uskrevne regler og normer i lille Bokarp er det som er merkelig! En super blanding av humor, alvor og dype tanker :)
Anbefales for mellomtrinnet og oppover!
Ps: barne- og ungdomsbøker er undervurdert som underholdning for voksne ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Henning Mankell og hans Wallander....
Denne boka også.
MEN - er det bare jeg som blir frustrert over setningsoppbyggingen hans?
Jeg er ikke så nøye på om språket er en fest i hver setning. Krim er smågodt for hjernen, og ikke gourmet middag, det er helt ok.
Men han skriver:

Hva jeg hadde rett i, vet jeg ikke.
Hva han hadde drømt, kunne han ikke gjenkalle i detalj.
Hvordan de var knyttet til hverandre, visste han ikke.

Innimellom blir jeg så frustrert over måten å uttrykke seg på at selve fortellingen nesten drukner..:)
Men jeg har aldri sett noen andre klage, så det er kanskje bare meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke så mye å tilføye til dette verket. Jeg vil bare si at det er en grunn til at dette er blitt utropt til en klassiker i europeisk litteratur. Gjennom alle år!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tor BergBenedikteKent Ivar Aasten OlsenMathiasMariarJostein RøysetLibrosaurus vAnniken LKristinPhoenixIngunnJMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn  Bakkeningar hGeir SundetSolveigVigdis VoldAud Venke ØsterhusHanne KolbruAkima MontgomeryLeseaasekjell ktuhamremartinekhStian PollestadBeathe SolbergEivind  VaksvikMaja StrypetQuijoteEirik RøkkumBoktimmyMargrethe  HaugenMari Nordø LommelunWenkeKjetil AudsenTor GeirBjørg L.Jakob SæthreTedrikker