En måtte nok ha vært der

av (forfatter) og Hilde Rød-Larsen (oversetter).

Bonnier norsk forlag 2024 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (12 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«En måtte nok ha vært der» starter med at Tue blir kastet ut av leiligheten på Fredriksberg i København. Eierens siste ord til ham er «Du har vært en pest og en plage siden du flyttet inn. Bråk om natten. Oppskrapte gulv. Ødelagte kjøkkenhåndklær. Du spiser til og med maten min!»
Han har ikke noe sted å dra, og å reise hjem til Skive og den voldelige faren er ikke noe alternativ. I stedet pakker Tue de få sakene han kan dra rundt på og sniker seg til å sove på jobben. Om dagen selger han avisabonnementer på gata, med vekslende hell. Victoria selger også abonnementer, hun har en vellykket arkitektmor og skal snart søke på kunstskole. For å være grei tilbyr hun Tue å overnatte på sofaen et par dager. Det gjør han gjerne, og han er en gjest det ikke er så lett å bli kvitt. Han nyter møtet med et helt annet hjem enn det han er vant til.
Romanen er en rå og humoristisk skildring av å befinne seg utenfor fellesskapet og hele tiden være redd for å bli avslørt. Korsgaard skriver foruroligende og brutalt ærlig om fullstendig rotløshet, og om til slutt å finne hjem.

I Danmark er Thomas Korsgaard utropt til et av landets mest oppsiktsvekkende og overbevisende litterære talenter. Da første bind i trilogien kom ut på norsk tidlig i 2023, jublet et samlet kritikerkorps, og romanen gikk rett inn på bestselgerlisten og ble liggende der i 32 sammenhengende uker.

Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterte i 2017 med «Hvis det skulle komme et menneske», som er første bind i trilogien om Tue, en gutt som vokser opp i en sørgelig dysfunksjonell familie, men mot alle odds klarer seg bra i livet. «En dag vil vi le av det er andre bind», og med «En måtte nok ha vært der» avslutter Thomas Korsgaard trilogien. For denne boken mottok han i 2022 De gyldne laurbær, den danske bokhandlerprisen. Bøkene har solgt mer enn 320 000 eksemplarer i Danmark.

Bokdetaljer

Forlag Bonnier norsk forlag

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788234710964

EAN 9788234710964

Serie Tue (3)

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 237

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 4 3 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stakkars Tue! Ikke like god som de to forrige bøkene, men godt skrevet, og tankevekkende om fattigdom og utenforskap i det moderne, rike landet Danmark.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne tredje boken om Tue når ikke opp sammenlignet med de to første. Tue faller mer og mer utenfor og historien bikker over og blir både usannsynlig og merkelig. En stor skuffelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "En dag vil vi le av det" av Thomas Korsgaard
 • "Mitt Abruzzo - journal 29.1. - 18.7. 2021" av Per Petterson
 • "Beckomberga - ode til min familie" av Sara Stridsberg
 • "Orgien, og andre fortellinger" av Nina Lykke
 • "Drapet på kommandanten - Bok 1" av Haruki Murakami
 • "Hvis det skulle komme et menneske" av Thomas Korsgaard
 • "Familieleksikon" av Natalia Ginzburg
 • "Den som ser - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Om utregning av romfang - 1" av Solvej Balle
 • "Emily forever - roman" av Maria Navarro Skaranger
 • "Det andre namnet - roman" av Jon Fosse
 • "Vi er ikke her for å ha det morsomt" av Nina Lykke
Alle bokanbefalinger for dette verket