La meg synge deg stille sanger

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (1117 terningkast.)

3271 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vibeke Stokkas eksemplar av La meg synge deg stille sanger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Voksenfavoritter

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det er vinter når Veronika bestemmer seg for å flytte. Hun slår seg ned i et avsidesliggende hus for å skrive. Den nærmeste naboen er en gammel kvinne som holder seg for seg selv. Den ene kvinnen bærer på en sorg, og den andre skjuler en personlig tragedie. Men i løpet av våren vokser et vennskap fram - et vennskap som kommer til å forandre livet til begge to.

Omtale fra forlaget

En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avsidesliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg. Hennes ankomst registreres i stillhet fra nabohuset over veien. Der bor Astrid, en gammel kvinne som på folkemunne kalles Heksen. Astrid lever stort sett bak husets beskyttende vegger. Ingen vet at hun ruger på mørke familiehemmeligheter og en personlig tragedie der inne. I løpet av våren nærmer de to kvinnene seg hverandre. Et uventet og uvanlig vennskap vokser frem - et vennskap som kommer til å forandre de to kvinnenes liv. La meg synge deg stille sanger er en vakker bok som gjør et sterkt inntrykk på sine lesere. Boken er oversatt til en rekke språk, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Oversatt av Bente Klinge. Sagt om boken: "Kanskje den vakreste boken jeg har lest. Noen gang." (Norra Västerbotten) "En bok å elske!" (Dagens Nyheter) "Dette er den mestselgende debutromanen i New Zealands historia og den er skrevet av en svensk forfatter. Derfor var det med stor nysgjerrighet jeg begynte å lese. Jeg sluttet ikke før etter midnatt, så oppslukt ble jeg." (Aftonbladet) "Jeg tror Linda Olssons roman kommer til å nå et stort publikum. Den er velskrevet, lettlest, underholdende, trist og fengslende." (Göteborgs-Posten) Linda Olsson (f. 1948) vokste opp i Stockholm der hun studerte jus. Hun flyttet fra Sverige i 1986 og bodde blant annet i England, Kenya, Singapore og Japan. Hun arbeidet for det meste i bank og finans. I 1990 slo hun og familien seg ned i Auckland i New Zealand der hun nå bor. La meg synge deg stille sanger utkom i 2005 og er oversatt til en lang rekke språk. I England og USA heter denne romanen Astrid & Veronika. Hun har skrevet noveller og artikler om reiseliv. Hennes andre roman, Taushetens konsekvenser, ble utgitt i Norge sommeren 2009, og gikk rett inn på de norske bestselgerlistene.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788241903946

EAN 9788241903946

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

302 456 214 98 38 8

Bokomtaler

Av og til finne man bøker man blir utrolig glad i. Dette er for meg en sånn bok! En langsom god historie som snegler seg frem og du vil at den skal vare lenge, ikke ta slutt. Den appellerer til noe langt inni deg om dagene som har gått, om å være tilstede i nuet og dagene vi håper kommer. Gleden ved å finne et annet menneske på tvers av generasjoner, med en annen livshistorie. Å dele noen uker med en person som har drømmene sine bak seg og en som har de foran seg. Men kanskje er de ikke så ulike allikevel da de møtes på midten og utforsker dagene.
Denne kommer jeg til å lese flere ganger!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En vakker stemning, en dyp sorg og et intenst vemod som kommer frem i møtet mellom to ensomme sjeler. To sjeler av forskjellig alder som har lengtet etter å ha en tilhører til sin egen sorgfulle beretning. De er av forskjellig alder, den ene så gammel at hun knapt kan gjøre annet enn å stå sitt løp ut. Den andre så ung at ennå bør livet ha mye å by på. Om hun bare snart kan innse det. Hennes sorg er for ung. Og konsentrert om én stor kjærlighet som en ulykke brått gjorde ende på. Den andre med et livsløp så langt at det må innebære langt flere opplevelser av sorg. Hvilket det og gjør. Mye i et menneskes livsbane kan ikke forklares, heller ikke bortforklares. Hva kunne vært gjort annerledes? Uansett blir en stående med den gamle klisjé om at gjort er gjort. Boken er mesterlig skrevet, det er en debut. Den er mer enn lovende. Og en kommer i et stille vemodig sorgmodus ved å lese den. Dette er et forsøk på å fram min oppfatning. Og det mangler noe for at jeg skal fullrose den. Men, kanskje det har noe med alder på leseren å gjøre? Selv ser jeg et litt haltende forhold mellom hvordan de to kvinneskjebnene belyses. Den unge forfatteren får den gamles skjebne til å bli merkbart mer sorgfull , hennes liv mer "bortkastet" enn den unges. Og kanskje det også er perfekt? For det er liksom det som holder igjen, dette blir for perfekt utlevert til oss. Jeg "hørte" straks at der kom en sart musikk ut av boken, til og med den ble avslørt: Brahms sonate for fiolin og klaver. Jeg må si jeg kun hørte"hørte" fiolinen. Uten at det skulle ha den minste betydning for annet enn meg og min mangel på gehør? Overført i et litterært grep.
Uansett angrer jeg ikke til at jeg tok meg tid til å lese denne boken. God tid. Den fortjener det. Synes jeg. Om den fortjener å bli omtalt på denne måten, av meg, er en annen sak. En bok jeg vil huske og som jeg kan anbefale.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En rørende bok om en kvinne med navn Veronika som har flyttet. Der vil hun skrive. Hun blir kjent med en gammel kvinne som holder seg for seg selv. Boken bærer preg av sorg og personlig tragedie. I løpe av boken lærer vi å kjenne kvinnene og jeg sitter igjen med en like stor glede som sorg. Les boken!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En bok som handler om livet selv: Sorg, ensomhet men mest av alt kjærlighet. Det er lenge siden sist jeg ble så rørt av en bok. Vakkert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En vakker bok om vennskap mellom gammel og ung. Rommer også minner om incest, død, selvmord, abort og barnedrap. Både trist og vakker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vakker bok!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veronika ankommer en liten bygd i Sverige tidlig på våren. Hun er forfatter, og håper å finne ro til å skrive. Hun bærer også på en stor sorg hun så langt ikke har maktet å dele med noen.

I nabohuset bor den eldre og svært ensomme kvinnen Astrid. Alle i bygda tror de vet alt om henne, men egentlig vet de ingenting. Hun blir ansett som en merkelig kvinne, og omtales kun som heksa.

Ingen skulle tro at disse to kvinnene har noe felles, men like fullt vokser det frem et dypt og varmt vennskap mellom dem. Gjennom en vår og sommer avdekker de lag på lag av sine hemmeligheter for hverandre.

Det som først og fremst bergtok meg med denne boka, var beskrivelsen av de forsiktige skrittene den unge forfatteren og den eldre kvinnen tok i forhold til hverandre. Selv om mange kanskje ville beskrive den eldre kvinnens liv som fullstendig bortkastet, har hun mye livsvisdom å dele med den yngre kvinnen. Som tross alt å se kjærligheten i sorgen sin, og ta vare på minnene om en levd liv, selv om dette er på godt og vondt. Et levd liv er uansett mer å trakte etter enn et ulevd liv, selv om livet har inneholdt mye smerte. I tillegg handler boka om det å være åpen for det ukjente, fordi dette kan komme til å berike og endre ens liv.

Boka er dessuten nydelig skrevet! Det er sjelden man kommer over en bok hvor selv den minste lille hverdagslige detalj er så vakkert beskrevet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken var skrevet på en utrolig fin måte. Skildringene gjorde boken levende og man fikk en følelse av at man kunne se og lukte det samme som de i bøkene. Det balanserte mellom vakre skildringer og en mer alvorlig historie, så kontrastene ble sterke i boka. Historien i seg selv synes jeg tidvis var noe underlig, hvor alvorlige hendeler i personenes liv ble beskrevet på en veldig kort og raskt forbigående måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

en bok jeg anbefaler alle å lese. godt skrevet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi møter to kvinner med hver sine utfordringer, og på hvert sitt punkt i livet. Astrid er en eldre kvinne som bor alene i et hus som en gang var vakkert, og hun har bare dratt fra sitt hjemsted ved én anledning tidligere. Hun blir kalt "heksa" av de andre i landsbyen. Veronika er hennes rake motsetning. Hun er ung, blir aldri på ett sted i lang tid, og leier nabohuset midlertidig. Men begge disse kvinnene har det vanskelig på et vis. Etterhvert som tiden går, og i ytterste forsiktighet, kommer disse kvinnene i kontakt med hverandre, og deres betroelser til hverandre er grunnlaget i denne boken. Boken rommer flere tunge temaer og hendelser, til tross for den rolige settingen i sanntid. Boken er også full av visdom, og du vil reflektere over mange av temaene som leser. Det jeg syns trekker litt ned er at jeg ikke syns det var skrevet nok om enkelte temaer og tilbakeblikk i boken, men det kan jo også være fordi jeg syns den var så innmari bra! STERK 5.

Les mer her

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Emne

Nyeste post av


Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Lev, Veronika! Ta sjanser! Det er egentlig det livet dreier seg om. Vi må søke vår egen lykke. Ingen har noensinne levd våre liv, så det finnes ingen bruksanvisning. Stol på instinktene dine. Aksepter bare det beste. Men så må du holde nøye utkikk etter det. Ikke la det gli bort mellom fingrene på deg. Noen ganger kommer de gode tingene til oss så stillferdig. Og ingenting kommer fullt ferdig. Det er det vi gjør ut av det vi støter på, som avgjør resultatet. Hva vi velger å se, hva vi velger å spare på. Og hva vi velger å huske. Glem aldri at all kjærligheten i livet ditt er der, inni deg, alltid. Den kan aldri bli tatt fra deg.

Godt sagt! (43) Varsle Svar

Kjærligheten kommer til oss uten noe forvarsel, og når den først er gitt oss, kan den aldri tas fra oss. Det må vi huske. Den kan aldri gå tapt. Kjærligheten kan ikke måles. Den kan ikke bli telt i år, minutter eller sekunder, veid i gram eller kilo. Den kan ikke kvantifiseres på noen måte. Den kan heller ikke sammenlignes, den ene med den andre. Den bare er. Det korteste streif av ekte kjærlighet kan gi næring til et helt liv. Det må vi alltid huske.

Godt sagt! (36) Varsle Svar

Hvis det ikke er mulig å finne trøst, har ikke tårer noen hensikt.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg tror at om vi kan finne ordene, og om vi kan finne noen å fortelle dem til, kan vi kanskje se ting på en annen måte.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

"Du må bare se med hjertet så kan du se skjønnheten over alt." Dette sitatet i La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson synes jeg har en positiv og vakker mening, i hvert fall slik jeg tolker det: å se noe positivt i sine omgivelser, å se etter det vakre, gode, positive i livet, i stedet for å lete etter det negative...

Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Vi må søke vår egen lykke. Ingen har noensinne levd våre liv, så det finnes ingen bruksanvisning". Sitat; La meg synge deg stille sanger, Linda Olsson

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Veronika

Tiden. Jeg forstår den ikke. Jeg tror jeg aldri helt har begrepet tidens vesen. Minner dukker opp i helt tilfeldig rekkefølge, uten at tiden har noe med saken å gjøre. Gårsdagen kan virke like fjern som fjoråret.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hemmeligheter må voktes godt, og prisen er høy. Hun åpnet øynene og myste mot solen. Ensomhet. Prisen er ensomhet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Astrid:

Jeg tror at om vi bare lytter til oss selv, vet vi hva det er vi må gjøre. Og jeg har lært meg å tenke at uansett hvor vanskelig det er, må vi lytte. Vi må leve livet vårt. (…) Når du er klar. Det haster ikke, men den dagen vil komme da beslutningen din er klar.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Kjærligheten kommer til oss uten noe forvarsel, og når den først er gitt oss ,kan den aldri tas fra oss. Det må vi huske. Den kan aldri gå tapt. Kjærligheten kan ikke måles.Den kan ikke bli telt i år, minutter eller sekunder,veid i gram eller kilo.Den kan ikke kvantifiseres på noen måte.Den kan heller ikke sammenlignes,den ene med den andre.Den bare er. Det korteste streif av ekte kjærlighet kan gi næring til et helt liv.Det må vi alltid huske.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Det er på tide med oppsummering av året. De bøkene jeg har satt størst pris på i år er disse:


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Noen bøker setter spor, noen blir man forelsket i og noen grubler man litt på. Disse tenker jeg å lese en gang til. Ikke nå i de nærmeste dager eller måneder men èn gang.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

De har så vakre titler... som fløyel og sommernetter.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

I år vil jeg helst bare gi bort bøker til jul. I motsetning til et påfunn om å kjøpe for eksempel kunstløpskøyter til alle blir jo dette helt rettferdig. Det ligger naturligvis omtanke bak hvert valg. Gevinsten? Det finnes en bok som passer for alle, og ved å begrense alternativene for meg selv til en type gaver blir det kanskje lettere å velge. Det blir vanskelig nok likevel! Kanskje noen må få to?

Ikke alle bøkene er innkjøpt ennå, men jeg håper jeg får gjennomført prosjektet likevel! Alternative forslag mottas gjerne.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ble fristet til å prøve å fullføre denne leseutfordringen. Når jeg har lest en av bøkene som passer inn under et kriterie nedenfor, vil dette bli satt i fet skrift, og boken legges til listen med beskrivelse av hvilken kategori jeg har plassert den i.

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har vasket og ryddet blant bøkene mine og har sitte og lest titler. Utrolig mange fine :) Her er noen favoritter fra bøkene mine.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Taushetens konsekvenser" av Linda Olsson
 • "Granateplene - en mor-datter-historie" av Sue Monk Kidd
 • "Lesesirkelen" av Elizabeth Noble
 • "Simon og eiketrærne" av Marianne Fredriksson
 • "Gulldronning, perledronning - roman" av Margaret Skjelbred
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 • "Venstre hånd over høyre skulder - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Bumerang" av Tatiana de Rosnay
 • "Lykka er ein sjeldan fugl - roman" av Anna Gavalda
 • "Brente skygger" av Kamila Shamsie
 • "Tett inntil dagene - fortellingen om min mor" av Mustafa Can
 • "Hjem" av Anne Karin Elstad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver