Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Hei :)
Ser ut som vi har ganske lik smak, så nå fikk jeg mange nye lesetips! Lesingen har begynt å ta seg opp igjen, så nå trengte jeg litt tips til nye bøker, men har ikke funnet noen med lik smak. Jeg skulle kommet med noen lesetips selv, men ser ut som di fleste er blitt nevnt. Jeg har «Så lenge det er stjerner på himmelen» på vent i bokhylla, så den gleder jeg meg veldig til nå. I tillegg har jeg hørt at «Hele livet på en dag» skal være bra, viss du ikke har lest den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alltid koselig å finne noen som har lik smak i bøker! Man får så mange fine tips da :)
Gled deg til "så lenge det er stjerner på himmelen", den havnet på favoritt lista :) Samme forfatter har også ei bok som heter "Livet som var ment for deg", men har enda ikke lest denne selv. Men håper den er like bra!

Skal sjekke ut "Hele livet på en dag" , tusen takk for tips!

Nå leser jeg "Olivensteinen" av Gunn Marit Nisja. Likte veldig godt hennes to tidligere bøker, så håper denne er like bra. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, nå gleder jeg meg virkelig til å starte på «Så lenge det er stjerner på himmelen» :)
Jeg har lest 12 bøker i år, langt fra like mange som deg:) men nå har jeg fått litt mer leselyst, så håper det tar seg litt opp! Målet for neste år får være å lese mer enn i år:)

Akkurat nå leser jeg «Etter deg», har hatt den litt på vent, men nå følte jeg det var på tide!

Du må si ifra viss «Olivensteinen» faller i smak:) Har selv «Naken i Hijab» av samme forfatter liggene på vent i bokhylla, er det én av di to tidligere som du likte?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år har jeg overgått meg selv med bøker. Har ikke pleid å lese så mye ellers :) Men vært i skikkelig lese humør! Antall bøker spiller jo ikke noe rolle, så lenge man koser seg med å lese :)

"Etter deg" likte jeg godt. Hadde ikke store forventninger til den. For føler at sånne uplanlagte fortsettelses bøker ikke faller i smak. Kan ikke sammenlignet med "helt halvt år", men den falt i smak.

Kommet over halvveis i "Olivensteinen" nå, og liker den veldig godt hittil!
Ja "naken i hijab" var den første boka jeg leste av forfatteren! Likte den veldig godt.
"Porselenspiken" av samme forfatter, havnet på favoritt lista mi. Virkelig en koselig bok jeg ikke hadde lyst å legge fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg nærmer meg ferdig med «Etter deg», og må si den er bedre enn forventet. Jeg hadde heller ikke særlig store forventninger, og di anmeldelsene jeg har lest var ikke særlig positive. Det er vanskelig å komme med en oppfølger av en så god bok som «Et helt halvt år», men jeg koser meg veldig med bok 2 :)

Synes det er godt å lese en oppfølger innimellom. Da blir det mange av di samme karakterene, og en trenger ikke å komme inn i noe helt nytt med nye personer. Synes mange ganger det er litt tungt i starten på nye bøker, og det gjør at jeg kanskje bruker litt tid på å starte på en ny bok. Men når jeg først har kommet igang er det kjekt å lese, spesielt viss jeg liker boka godt.

Jeg får legge bøkene av Gunn Marit Nisja i boksamlinga, takk igjen for mange flotte boktips!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes alltid det er litt greit å lese negative anmeldelser før jeg leser en bok jeg. Føler jeg ofte har blitt skuffet over bøker som er skrytt opp i skyene.

Ja enkelte bøker er kjempe tunge å komme i gang med. Spesielt om det er mange navn og forholde seg til. Da går det fort litt i surr til å begynne med.

Bare gi beskjed om du trenger flere tips :)

Ps; hørt mye bra om Lori Nelson Spielman, men enda ikke lest noen av bøkene selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Det er bedre å ikke ha for høye forventninger til ei bok. Mye hyggeligere viss boka er bedre enn forventet, enn at den skuffer :)

Ja, jeg vet hvem jeg skal spørre viss jeg trenger flere tips! Og hyl ut viss du finner en ny favorittbok, så skal jeg gjøre det samme :)

Lori Nelson Spielman's bøker skal sjekkes ut. Har fått med meg den ene boka "En liste for livet", som jeg kunne tenkt meg å lese.
Tenkte også å sjekke ut "Å slentre plystrende forbi kirkegården" og "Perlen som sprengte skjellet", har ikke lest noen av di selv, men håper di kan falle i smak :) Hørt om disse du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt om "perlen som sprengte skjellet", men ikke den andre! Så den skal sjekkes ut! :)

Nettopp blitt ferdig med "olivensteinen" nå. Sitter igjen med litt blandet følelse. Likte boka veldig godt, men synes den sluttet veldig brått.
Men etter å ha lest litt så er det tydeligvis bok nummer 1 av en triologi. Så da forklarer det den brå slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okei, det forklarer den brå slutten ja:)
Jeg har nettopp startet med "Den italienske jenta" av Lucinda Riley, den første boken jeg leser av henne :) Itillegg er denne boka på storytel, siden jeg både leser og lytter. "Så lenge det er stjerner på himmelen" kommer i januar til storytel, men vet ikke om jeg klarer å vente til det:P vi får se, vi får se:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei - hva syns du om boken skadet av Cathy Glase?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte den veldig godt! Kommer absolutt til å lese flere av bøkene hennes. Bøkene er liksom så ekte. Skriver det akkurat som det er, og det liker jeg godt. Bør bøkene leses i rekkefølge?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei jeg holder på med en bok jeg tror du vil like. Kristin Harmel - så lenge det er stjerner på himmelen. Klarer nesten ikke legge den fra meg☺️☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med "så lenge det er stjerner på himmelen"... Jeg har knapt ord.. Absolutt en favoritt. Lenge siden jeg har lest en bok som er så fengende og bra! Sitter igjen med en tomhetsfølelse nå når jeg er ferdig..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lover deg den er så bra, så benytter anledningen til å tipse deg om en bok litt i samme kategori som "så lenge det er stjerner". Den heter Rakels bok -Sissel verøysvik eller noe. Den kommer du til å like. Jeg er snart ferdig med den☺️☺️Nå ble jeg glad du likte den. Vi har lik lesesmak☺️☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsket virkelig "så lenge det er stjerner". Lånte den på biblioteket, men blir faktisk nødt å kjøpe den så jeg har den liggende.

Rakels bok står faktisk også på leselisten min. Regner med jeg låner den med fra biblioteket når jeg skal levere bøker neste gang! Tusen takk for tips :)
Tenkte jeg skulle begynne med "Du elsket alltid havet" av Lucy Clarke nå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei ja, leselysten min dabbet liksom litt av, for det skal tt til å komme opp på Harmel's nivå. Ark har ofte 30% på alle bøker, innemellom 59% anbefaler å vente kan spare mye på det. Jeg kjøpte Rakels bok på 50%. Jeg kjøpte Harmel's bok brukt, lest en gang og jeg ser ikke at den har vært åpnet før. Så det er verdt å undersøke. Jeg har likt Rakels bok, hun skriver sykt bra, men syns det er litt trist å avslutte gode bøker. Det finnes så sykt mye brra, gjelder å lese med et åpent sinn.

Kom gjerne med tips du og☺️☺️☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja kommer til og vente til jeg finner Harmel boka på tilbud eller brukt :)

Jeg likte godt Elle melle (bok 1) og Bro, bro brille (bok 2) av M.J. Arlidge. forskjellige saker, men samme etterforsker. Må leses i rekkefølge ettersom de snakker om den tidligere saken i bok 2.
Kate Morton - Den hemmelige hagen, The secret keeper og The lake house, likte jeg godt.
Ellers har jeg sansen for Liane Moriarty (selv om ikke alle bøkene er like bra), Sarah Jio og Jojo Moyes. Disse forfatterne har det jeg kaller "kosebøker". Lettleste og enkle.

Drageløperen - Khaled Hosseini
I let you go - Clare Mackintosh (treg i starten, men tok seg veldig opp)

Ellers har jeg hørt at Alligatorvannet - Lynne Bryant og Mengele zoo - Gert Nygårdshaug er veldig bra.
Og hvis du liker krim har jeg hørt at Sue Grafton, Karin Slaughter og Mary Higgins Clark er veldig bra :) Av disse 3 har jeg bare lest noen få av Mary Higgins Clark, og jeg likte bøkene godt.

Men skal gi beskjed om jeg finner noen virkelig gode bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen. Tenkte jeg skulle tipse deg. Jeg såg et bord der det sto 50% av grønn pris. Tror det er restsalg etter mammut, men nær pocket koster 25 kr da kan jeg ikke stå over. De trodde det var siste dag på lørdag. Så har du en tanum bokhandler i nærheten anbefaler jeg å ta turen. Tilbudene finner en ikke på nett

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips! Skal absolutt sjekke det ut! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt mye bra om den boka! Så skal hive meg rundt å lese den snart.
Nettopp ferdig med drageløperen jeg nå :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg var litt skeptisk, men liker du saras nøkkel liker du garantert denne også☺️☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg I skumringen synger svarttrosten av Linda Olsson. Jeg ser du har lest La meg synge deg stille sanger. Den er høyt oppe på mi leseliste! Anbefaler du den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble skuffet over "la meg synge deg stille sanger". Tror jeg hadde litt for høye forventninger til boka. Men var en helt grei bok.
Tusen takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det der er så typisk! Mange bøker blir skrytt av så mye at de liksom ikke kan leve opp til forventningene uansett. Hadde det sånn med Mi briljante venninne nettopp. Jeg likte den. Men den var ikke SÅ fantastisk som jeg hadde fått forventninger om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ikke sant! Etter å ha lest en del bøker som skulle ha vært "den leseropplevelsen" som folk sier, så har jeg begynt å lese negative tilbakemeldinger på bøker jeg skal lese. Har da som regel endt opp med å ikke bli skuffet, og for det meste likt bøkene kjempe godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å. Det var et godt triks! Det skal jeg ta i bruk sjøl! :) Takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg vil absolutt anbefale La meg synge deg stille sanger. Det er ei nydeleg bok om sorg, smerte og vennskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan likte du boken, gi beskjed om du kommer over noe bra, setter alltid pris på nye lesetips

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bok du tenker på? Sitter på nattevakt så henger ikke helt med.
Nettopp lest ferdig "I let you go" med Clare Mackintosh nå. Vil absolutt anbefale denne. Synes ikke boka virket så spennende først. Men når jeg kom ca halvveis greide jeg knapt å legge den fra meg. Folk sammenligner den med Gone girl og The girl on the train, men jeg synes denne var mye bedre. Men da skal det sies at jeg var ikke overbegeistret over Gone girl boka. Tror forventningene var litt høye.
Samme med The girl on the train. Synes den var litt langdryg. Var først på slutten jeg ikke greide å legge fra meg boka.

Har fått sansen for Sarah Jio. (Har bare lest 2 bøker av henne). Men koselige bøker om man trenger noe enkelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei jeg vet ikke hvilken sjanger du liker, og jeg vet ikke hva du har lest. Men legger ved noen av mine favoritter, og noen jeg har blitt anbefalt☺️

Jeg er pilgrim - Terry hayes
Boktyven - Markus zusak
Saras nøkkel - Tatiana de Rosnay
Barnepiken - kathryn stackett
Bursdagsgaven - sue monk kiss
Den andre siden av gleden - ser'e prince halverson
Indias datter - shilpi gowda
Hvis jeg forsvinner ser du meg da - kristine gertz

Paal andre grinderud -
Alene nå igjen
Aldri mer alene
En mor ved navn wanda

Truls over grønnland - truls svendsen

Jonas gardell

Tørk aldri tårer uten hansker - kjærligheten
Tørk aldri tårer uten hansker - sykdommen
Tørk aldri tårer uten hansker - døden

To sekunder for miraklet - agnes ledig

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant - jonas jonasson
Analfabetet som kunne regne - jonas jonasson
Den andre siden av gleden - ser'e prince halverson
Så lenge det er stjerner på himmelen- kristin Harmel

Cecilia samartin
La perigrino
Senor peregrina
Los perigrino
Mofongo
Salvadorena

Victoria Hislop
Øya
Hjemkomsten
Soloppgang
Tråden

Jojo moyes
Et heltt halvt år
Etter deg

Jo nesbø
Harry hole serien

Ikke uten min datter - betty mahmoody
Ei hand å holde i - vigdis rabben
Idas dans - gunhild corwin

Cathy glass ( britisk fostermor skrevet mange bøker om fosterbarna)
Skadet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se der ja! Tusen takk!
Mange av disse har jeg hjemme, men ikke fått tid til å lese enda. Men ser ut til at vi har ganske lik smak på bøker.
Skal absolutt ta meg tid til å lese flere av de du har skrevet ned :)
Herlig med litt boktips altså!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sååå bra☺️☺️Håper du får like stor glede av de som jeg hadde/har☺️☺️
Jeg leser jeg er pilgrim nå, trodde den kom til å bli tung, 788 sider med det går raskt. Jeg skjønner hvorfor den har ligget på bestseller listen. ☺️☺️Den ender nok påmine favorittlister. ☺️☺️☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar

skal absolutt sjekke ut den også :) leser "Saras nøkkel" nå. Den havnet høyere på leselisten etter du tipset om den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den kan du virkelig glede deg til. Jeg satt å snufset. Utrolig bra skrevet. Så gled deg. Jeg såg filmen før jeg leste boken, men boken var absolutt verdt å lese. Den glemmer jeg aldri☺️☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

så filmen først jeg også. Men begynner å bli noen år siden. Greide virkelig ikke å legge fra meg boka. Likte den utrolig godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaaa sant;) den er virkelig kjempebra

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Regner med at jeg begynner på den i helgen, gleder meg☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg anbefaler den;) jeg er snart ferdig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandTine VictoriaTine SundalCamillaEmil ChristiansenCecilie EllefsenChristofer GabrielsenAnniken Bjørnesingar hBerit B LieLilleviIngunn SSynnøve H HoelKjell F TislevollBjørn SturødFrode Øglænd  MalminJulie StensethAnneWangLene AndresenJarmo LarsenSiv ÅrdalsomniferumBjørg RistvedtEllen E. MartolHilde H HelsethAnne Berit GrønbechHanneStine SevilhaugJon RyeBenedikteMathiasMarit HøvdeAlice NordliKirsten LundMalinAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGro-Anita RoenBård StøreSol Skipnes