Blomstenes hemmelige språk

roman

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (465 terningkast.)

1020 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vibeke Nymoens eksemplar av Blomstenes hemmelige språk - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

18 år gamle Victoria har tilbrakt barndommen i ulike fosterfamilier. Blomstene har blitt hennes måte å kommunisere på. Blomsterhandleren Renata blir imponert over Victorias kunnskaper om blomster og tar henne med til blomstermarkedet. Der møter hun Grant, en mann som viser seg å ha en forbindelse med fortiden hennes. Men tørr hun satse på kjærligheten, hun som aldri har blitt elsket?

Omtale fra forlaget

Victoria har vokst opp i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nær innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. Snart må Victoria ta et farlig valg - tør hun å satse alt for å finne lykken? Vanessa Diffenbaughs roman er en rørende og medrivende historie om kjærlighet, håp, frykt, blomster og ufravikelig vilje.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203214684

EAN 9788203214684

Omtalt sted San Francisco

Språk Bokmål

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

104 213 112 28 6 2

Bokomtaler

Nydelig bok, uten klisjeer. Av og til er det vanskelig å si eksakt hva som er godt ved en bok. Denne treffer hjertet like mye som hodet. Er det kanskje noen som har lest andre bøker fra denne forfatteren?

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Så full av klisjeer, endimensjonale karakterer, såpeoperahandling at bokens viktige tema; om hva en vanskelig oppvekst kan føre til, forsvinner helt for min del. Og hvorfor heter boka Blomstenes hemmelige liv, på norsk? På engelsk er tittelen The Language of Flowers og hovedpersonen lager leksikon over hva de ulike blomstene betyr, hun deler villig vekk betydningen til alle blomsterkunder, ikke noe hemmelig altså!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tja. Hadde ganske store forhåpninger til denne boken men den innfridde ikke helt. Alt i alt en grei bok, men til tider litt kjedelig, litt irriterende og litt mye klisjeer. Ikke helt innertier dessverre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

sterk og tankevekkende, god bok. anbefales

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant og lærerik bok om et menneske som føler at hun ikke har verdi og at hun ikke fortjener noe samtidig som hun har en stor gave: kunnskap om blomsterspråk fra Victoriatiden. En var og god fortelling, lettlest bok om blomster, mor-datter-forhold og kjærlighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en rå bok. Følelsene ligger som svarte, blødende sår rett bak ordene fra første side. Dette er ikke en bok du sitter med ved bassengkanten på sydenferie. Denne leses alene i sofakroken under et pledd med tente stearinlys på bordet og med en bunke lommetørklær i fanget. edgeofaword: blomstenes hemmelige språk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempesøt bok om ei vakker,men til tider vanskelig jente ved navn Victoria! Hennes barndom har vært og er tung,og hun har nok flere svik og vonde minner i bagasjen allerede som tenåring enn de fleste av oss har gjennom hele livet.

Selv om jeg fort kom inn i handlingen, og følte sterk medlidenhet og empati for lille Victoria - fant jeg endel situasjoner underveis mektig irriterende. I noen tilfeller følte jeg boka mistet litt grepet over handlingen og ble litt vel tullete/dramatisk.

Allikevel er dette absolutt en bok jeg vil anbefale videre! Mye fordi den tar opp et veldig viktig tema - den viser et godt eksempel på hva en vond oppvekst uten nok trygghet,omsorg og pleie kan gjøre med et menneske..

I tillegg- Etter å ha lest ferdig boka satt jeg igjen med en stor takknemlighet og kjærlighet til min egen mor- for at jeg har vært så heldig og hatt henne der hele min oppvekst. Som alltid stiller opp og er der når det trengs. En viktig tankevekker om at det dessverre ikke er alle som er like heldige... :/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde store problemer med å vite hvordan jeg skulle klassifisere boken. Det er en roman om fæle oppvekster og hvordan problemene blir med deg som voksen. Det er også en såkalt "dameroman". Miksen gjør det vanskelig å helt si hva som er hva. Forfatteren faller ikke for grepet med å la alt ende godt når hun treffer mannen i sitt liv - tvert imot - boken er realistisk og ikke noe "happy ending", men formen! Formen og språket er dameromanen sitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En vakker fortelling om smerte, kjærlighet, tålmodighet og blomster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Emne

Nyeste post av


Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

LILJEKONVALL (Convallaria majalis) Gjengjeldt glede

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var urealistisk å tro at jeg kunne bryte tvert med måten jeg hadde levd på i 19 år. Det ville komme tilbakeslag. Jeg hadde vært hatsk og innesluttet hele livet, og jeg kunne ikke bli kjærlig og nærværende over natta.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hate can be passionate or disengaged; it can come from dislike but also from fear.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Jeg ser ikke forskjell på en rose og en reddik."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mose vokser uten røtter. Ordene hans fikk meg til å miste pusten. Gjennom et helt liv med studier av plantenes biologi hadde denne enkle kjensgjerningen gått meg hus forbi, og nå virket det som om dette var den ene tingen jeg desperat hadde trengt å vite.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var kaldt, og allerede mens jeg skiftet og tok på meg jakken, visste jeg at jeg ikke kunne gi Annemarie gerbera. Det eneste jeg hadde vært lojal mot, var blomsterspråket. Hvis jeg begynte å lyve om det, ville det ikke være noe igjen i livet mitt som var vakkert eller sant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville spise lunsj med mitt sinte ti år gamle jeg, så jeg kunne advare henne om denne morgenen og gi henne blomstene som kunne lede henne i en annen retning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pity, I knew, was different from love.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Over time, we would learn each other, and I would learn to love her like a mother loves a daughter, imperfectly and without roots.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kapittel - Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet går av stabelen 16. - 20. september 2015. Her er en liste med aktuelle bøker fra en del av forfatterne som kommer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå har jeg en utrolig full bokhylle, jeg er overhodet ikke en strukturert person, men har innsett at nå trengs det hjelp! Så skal prøve å lage en liste over bøker som jeg skal lese i den rekkefølgen jeg setter opp, og jeg har lovet meg selv at det blir ingen nye kjøp før jeg har lest denne lista,; Lista er en "salig blanding", og det håper jeg fører til at jeg klarer å gjennomfører den. Dette er i såfall bare begynnelsen, det er mange uleste bøker i mine bokhyller;(, så det blir forhåpentlig flere slike lister fra meg!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker som får meg til å le, gråte, føle sinne..ja rett og slett få kjenne på hele følelsesregisteret!! Noen er basert på historier fra virkeligheten, noen ikke. Men for meg er kjernen i en god bok at den vekker sterke følelser i meg, og er så god at det er vanskelig å legge den fra seg.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjønnlitterære bøker med hage og det/de som lever i hagen som element. Bøker til å lese i skyggen under en pause i hagearbeidet, eller gi litt næring når hagen er i dvale vinterstid. Vil gjerne ha tips til flere bøker som kan passe på denne listen.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.

Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.

Se flere bøker som ligner her:

http://www.goodreads.com/list/show/19203.If_you_love_John_Green_books_you_ll_love_these_books


Godt sagt! (2) Varsle Svar

desse bøkene vil eg anbefale om du treng å få godfølelsen på plass :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg vil lese i 2013


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp innkjøpt og som jeg gleder meg til å lese i sommer


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vi ba aldri om vinger - roman" av Vanessa Diffenbaugh
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Sommerpaviljongen" av Santa Montefiore
 • "Barndomshjemmet" av Lisa Jewell
 • "Alligatorvannet" av Lynne Bryant
 • "De hemmelige barna" av Alison McQueen
 • "En himmel av brev" av Alyson Richman
 • "En sang fra fortiden" av Katherine Webb
 • "Det forbudte barnet" av Katherine Webb
 • "Perla" av Carolina De Robertis
 • "Italienske netter" av Katherine Webb
 • "Livet tilbake - roman" av Lori Lansens
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver