Blomstenes hemmelige språk

roman

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Aschehoug 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (459 terningkast.)

1006 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

18 år gamle Victoria har tilbrakt barndommen i ulike fosterfamilier. Blomstene har blitt hennes måte å kommunisere på. Blomsterhandleren Renata blir imponert over Victorias kunnskaper om blomster og tar henne med til blomstermarkedet. Der møter hun Grant, en mann som viser seg å ha en forbindelse med fortiden hennes. Men tørr hun satse på kjærligheten, hun som aldri har blitt elsket?

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788203218828

EAN 9788203218828

Serie Aschehoug pocket

Omtalt sted San Francisco

Språk Bokmål

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

104 211 111 25 6 2

Bokomtaler

Nydelig bok, uten klisjeer. Av og til er det vanskelig å si eksakt hva som er godt ved en bok. Denne treffer hjertet like mye som hodet. Er det kanskje noen som har lest andre bøker fra denne forfatteren?

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Så full av klisjeer, endimensjonale karakterer, såpeoperahandling at bokens viktige tema; om hva en vanskelig oppvekst kan føre til, forsvinner helt for min del. Og hvorfor heter boka Blomstenes hemmelige liv, på norsk? På engelsk er tittelen The Language of Flowers og hovedpersonen lager leksikon over hva de ulike blomstene betyr, hun deler villig vekk betydningen til alle blomsterkunder, ikke noe hemmelig altså!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tja. Hadde ganske store forhåpninger til denne boken men den innfridde ikke helt. Alt i alt en grei bok, men til tider litt kjedelig, litt irriterende og litt mye klisjeer. Ikke helt innertier dessverre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

sterk og tankevekkende, god bok. anbefales

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interessant og lærerik bok om et menneske som føler at hun ikke har verdi og at hun ikke fortjener noe samtidig som hun har en stor gave: kunnskap om blomsterspråk fra Victoriatiden. En var og god fortelling, lettlest bok om blomster, mor-datter-forhold og kjærlighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

LILJEKONVALL (Convallaria majalis) Gjengjeldt glede

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var urealistisk å tro at jeg kunne bryte tvert med måten jeg hadde levd på i 19 år. Det ville komme tilbakeslag. Jeg hadde vært hatsk og innesluttet hele livet, og jeg kunne ikke bli kjærlig og nærværende over natta.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hate can be passionate or disengaged; it can come from dislike but also from fear.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Jeg ser ikke forskjell på en rose og en reddik."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mose vokser uten røtter. Ordene hans fikk meg til å miste pusten. Gjennom et helt liv med studier av plantenes biologi hadde denne enkle kjensgjerningen gått meg hus forbi, og nå virket det som om dette var den ene tingen jeg desperat hadde trengt å vite.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kapittel - Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet går av stabelen 16. - 20. september 2015. Her er en liste med aktuelle bøker fra en del av forfatterne som kommer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå har jeg en utrolig full bokhylle, jeg er overhodet ikke en strukturert person, men har innsett at nå trengs det hjelp! Så skal prøve å lage en liste over bøker som jeg skal lese i den rekkefølgen jeg setter opp, og jeg har lovet meg selv at det blir ingen nye kjøp før jeg har lest denne lista,; Lista er en "salig blanding", og det håper jeg fører til at jeg klarer å gjennomfører den. Dette er i såfall bare begynnelsen, det er mange uleste bøker i mine bokhyller;(, så det blir forhåpentlig flere slike lister fra meg!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker som får meg til å le, gråte, føle sinne..ja rett og slett få kjenne på hele følelsesregisteret!! Noen er basert på historier fra virkeligheten, noen ikke. Men for meg er kjernen i en god bok at den vekker sterke følelser i meg, og er så god at det er vanskelig å legge den fra seg.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

desse bøkene vil eg anbefale om du treng å få godfølelsen på plass :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vi ba aldri om vinger - roman" av Vanessa Diffenbaugh
 • "Barndomshjemmet" av Lisa Jewell
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Alligatorvannet" av Lynne Bryant
 • "Sommerpaviljongen" av Santa Montefiore
 • "En himmel av brev" av Alyson Richman
 • "Det forbudte barnet" av Katherine Webb
 • "Italienske netter" av Katherine Webb
 • "De hemmelige barna" av Alison McQueen
 • "Perla" av Carolina De Robertis
 • "Når sypressene hvisker" av Yvette Manessis Corporon
 • "En sang fra fortiden" av Katherine Webb
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver