I sommerfuglenes tid

av (forfatter).

Gyldendal 1995 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.89 (9 terningkast.)

56 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tre av de fire søstrene Mirabal omkommer i en "ulykke" i Den dominikanske republikken i 1960. Søstrene var motstandere av republikkens diktator, Raphael Leonidas Trujillo, og var kjent som Las Mariposas (Sommerfuglene). Søsteren som overlevde, gjorde det til sin oppgave å sørge for at Sommerfuglene aldri ble glemt. Forfatteren var et barn da det skjedde, og nå gir hun et bilde av søstrenes rolle i et av de blodigste kapitlene i Den dominikanske republikkens moderne historie.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1995

Format Innbundet

ISBN13 9788205229815

EAN 9788205229815

Omtalt sted Karibia

Språk Bokmål

Sider 313

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 3 0 0 0

Bokomtaler

Boken er bygget på historien om søstrene Mirabal som brutalt ble myrdet 25 november 1960 i Den Domikanske Republikk. De ble drept fordi de var med i en revolusjonær bevegelse som jobbet mot diktatoren Trujillos tyranni.
Trujillo var en brutal diktator som torturerte og drepte politiske motstandere. Han stod også bak massakrer mot innvandrere fra nabolandet Haiti. En av hans mange agenda var å utrydde mennesker med svart avstamning.
Søstrene Marabal vokste opp i en velstående familie, men da Rafael Trujillos kom til makten i 1930, mistet familien nesten hele formuen sin,
Påvirket av hennes onkel ble den første av søstrene, Minerva med i den politiske motstandsgruppen. Minerva studerte jus, men fordi hun nektet å inngå en "romanse" med diktatoren fikk hun aldri lisensen slik at hun kunne praktisere. Etterhvert ble også de andre søstrene politiske aktive, først Maria Teresa og så Patria. Dèdè som forøvrig var den eneste søsteren som overlevde ble sist med. Grunnen var at hennes mann ikke ville at hun skulle involvere seg. Søstrenes alias var Las Mariposas som betyr sommerfugler på spansk.
To av søstrene Minerva og Maria Teresa ble fengslet, og tre av søstrene sine ektemenn ble også satt i fengsel. Mennene levde under forferdelige forhold. Som en del av den grusomme planen mot å få søstrene drept ble de sluppet ut av fengselet. Mennene ble satt i et fengsel, der søstrene måtte passere en stupbratt veistrekning for å besøke mennene. Den dagen drapet skjedde var den ene søsteren hjemme med barna. I bilen var Minerva, Patra, Maria Teresa og sjåføren Rufino. Bilen de satt i ble tatt i et bakhold på den verste strekningen da de var på vei hjem etter å hatt besøkt mennene. De ble brutalt drept og etterpå lempet de søstrene inn i baksetet på bilen, den drepte sjåføren ble satt foran, deretter skjøv de bilen utfor kanten. Det skulle se ut som en ulykke, men alle kjente til Las Mariposas, og dette førte til at tyrannen Trujillo til slutt ble drept.
Forfatteren skriver at hun har fortalt historien om søstrene slik hun forestiller seg at de var i hennes fantasi, hun har ikke hatt adgang til nok opplysninger til å gi dem en rett skildring av dem. Som hun skriver i sitt etterord; Det man finner her, er altså de Mirabal-søstrene jeg selv har skapt, oppdiktet, men - håper jeg - tro mot de virkelige Mirabals søstrenes ånd.
Jeg er ikke i tvil om at hun har klart det , boken var en gav en verdig og ydmyk beskrivelse av fire flotte søstre som aldri gav opp sitt land. Det var en veldig sterk fortelling, og er så glad for å fått muligheten til å fått et kjennskap til historien som jeg bare har såvidt hørt om før i forbindelse med Den internasjonale dagen for bekjempelse av vold mot kvinner . Denne dagen blir markert hvert år på Søstrene sin dødsdag 25 november.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Må kjærlighetens krav ei tryllebinde oss og hindre oss å nå det opp hvor tanken streber.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har ikke Hvile& Stillhet før lyset slukkes. Vi må være stille og ikke besøke hverandre,men bare tenke på vår udødelige sjel. Jeg er så lei av min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nå har jeg en utrolig full bokhylle, jeg er overhodet ikke en strukturert person, men har innsett at nå trengs det hjelp! Så skal prøve å lage en liste over bøker som jeg skal lese i den rekkefølgen jeg setter opp, og jeg har lovet meg selv at det blir ingen nye kjøp før jeg har lest denne lista,; Lista er en "salig blanding", og det håper jeg fører til at jeg klarer å gjennomfører den. Dette er i såfall bare begynnelsen, det er mange uleste bøker i mine bokhyller;(, så det blir forhåpentlig flere slike lister fra meg!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Opprydning i bokhylla, alle bøkene er innbundet med omslag om ikke annet er nevnt. Prisen er 50,- pr bok. Ved sending betaler kjøper frakt i henhold til postens satser.
Kan også ta bøker i bytte, kom med forslag eller sjekk ønskelista mi.
Jeg er ikke her inne regelmessig slik at det kan lønne seg å kontakte med via her:
http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=46560537


Godt sagt! (0) Varsle Svar