Tims tragedie

av (forfatter) og John Grande (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (20 terningkast.)

41 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Tim Macbeth er en sytten år gammel albino som nettopp har skiftet skole til den prestisjetunge Irving. Men Tim regner ikke med å få noen venner; det eneste han vil, er egentlig å komme seg ubemerket gjennom det siste skoleåret. Til tross for at han anstrenger seg for å gli inn i bakgrunnen, faller Tim for den Vanessa, som er kjæresten til den mest populære gutten på Irving skole. Til Tims forbløffelse viser det seg at Vanessa liker ham også, men hun kan vinke farvel til plassen på den sosiale rangstigen hvis noen får vite det. Tim og Vanessa innleder et forhold i all hemmelighet.

Denne rystende romanen av Elizabeth LaBan veksler mellom to fortellere: Tim, den forelskede nye gutten, og Duncan, som går i fjerdeklasse dette året, og som finner ut av den sanne historien om Tim og Vanessa.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202422059

EAN 9788202422059

Språk Bokmål

Sider 292

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 12 5 2 0 0

Bokomtaler

Denne boka gav meg noen gode t-baneturer, en ungdomsroman som fikk meg til å huske Catcher in the Rye/ Hver tar sin så får de andre ingen. Og videre: det jeg lærte om Shakespeare og de store greske tragediene på vgs. Sisteåret på highschool er et skjellsettende år for hovedpersonen, her veves to historier sammen på en fin måte. Jegpersonen bor på internatets kjipeste rom, det er tradisjon på skolen at den eleven som hadde rommet ditt året før, legger igjen en gave. Jegpersonen får en personlig tragedie han selv var invorlvert i året før,- snakket inn på en stabel CDèr. At hovedoppgaven til avgangselevene nettopp er "den store tragedieoppgaven" er også en drivende faktor i handlingen. Jegpersonens forsøk på å balansere forelskelse, internatskolens tradisjoner, en dramatisk utflukt året før og forberedelser til nevnte oppgave er god lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om Duncan som overtar Tim sitt rom på skolen, Tim har lagt igjen noen CDer til Duncan der han forteller sin tragedie og hjelper Duncan med skoleoppgaven.
Litt etter litt finner Duncan ut hva som skjedde i livet til Tim og hva som egentlig skjedde den kvelden.

Denne boken var langt ifra sånn jeg så for meg at den skulle være, trodde vi fikk lese om Tim sitt liv, og det gjorde vi jo, men igjennom det som Tim har fortalt på CDene. Det er lenge siden jeg har lest en bok på norsk og jeg tror nok denne boken hadde vært bedre på engelsk, jeg syns ikke den virker så bra oversatt. Det var mange ord jeg ikke en gang har hørt om og enda flere som ikke blir brukt her jeg kommer fra, men som jeg har hørt om og dette gjør dessverre at boken får en dårligere terningkast enn den kanskje kunne ha fått om jeg hadde lest den på engelsk.

Boken er ganske spennende helt fra begynnelsen av, og jeg syns til tider at det var litt vanskelig å legge den fra seg, og jeg hadde ofte lyst til å bare lese litt til og enda litt til. Jeg hadde så lyst til å finne ut hva som skjedde med Tim, og jeg syns spenningen varte igjennom hele boken. Jeg tenkte på hva denne tragedien til Tim kunne være, men klarte ikke å gjette rett og det er bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ungdomsbøker jeg har lest som skal brukes til bokprat, for å vekke leselyst for elever på ungdomsskolen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste 245 bøker i 2014.

Her er mine 43 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.

Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.

Se flere bøker som ligner her:

http://www.goodreads.com/list/show/19203.If_you_love_John_Green_books_you_ll_love_these_books


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg og Alona syns ikke noe om å sette oss nyttårsforsetter som vi sikkert uansett ikke hadde gjennomført så vi fant ut at vi heller kunne sette oss noen mål for det nye året. Og det første vi gjorde var å skrive ned en liten liste med bøker vi ønsket å få lest i 2016.
Så her er min liste, den virker litt liten men de to første bøkene er ganske tykke med små bokstaver og for meg tar det lang tid å lese sånne bøker. Jeg kommer helt sikkert til å lese andre bøker også, spesielt julebøker når den tid nærmer seg, men jeg ønsket å skrive ned noen bøker som jeg faktisk får lest i 2016.

Les mer og se bilder her


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Onkel slangetemmer" av Arne Svingen
 • "Nemesis venter" av Liv Eirill Evensen
 • "Pizzaboyz" av Håkon Bohne
 • "Pesten - the young world" av Chris Weitz
 • "Verdens verste venn" av Marius Horn Molaug
 • "Prinsesse Henrik" av Michaël Escoffier
 • "Skoleape" av Liv Gulbrandsen
 • "Støv" av Rune Johan Andersson
 • "Brillebjørn på butikken" av Ida Jackson
 • "Arr som vinger" av Erin Stewart
 • "Espen Askeladd og Sydenkongen" av Arne Svingen
 • "Café Vespa" av Martina Gaux
Alle bokanbefalinger for dette verket