Før jeg sovner

av (forfatter) og Peter A. Lorentzen (oversetter).

Bazar 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (239 terningkast.)

500 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Flere år etter har hukommelsen fremdeles ikke kommet tilbake, til tross for mange år med terapi. Terapeuten har fått henne til å skrive ned det hun husker, og ved hjelp av notatboken avdekker hun stadig nye og skremmende ting fra fortiden.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788280873620

EAN 9788280873620

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

45 90 73 24 6 1

Bokomtaler

Vet du hvem du er og hvem du er sammen med?

Jeg bruker som regel å omtale bøkene i rekkefølgen som jeg har lest dem, men denne gangen gjør jeg et lite unntak og skyver denne litt frem i køen. Grunnen? Jeg kan ikke vente med å skrive om den!

Først av alt vet jeg ikke riktig hvor jeg skal begynne, men skal gjøre så godt jeg kan å si litt om handlingen uten å overdrive. Christine Lucas mister hukommelsen etter en ulykke. Men hukommelsestapet hun lider av er litt spesiell. For hver gang hun sovner, glemmer hun absolutt alt dagen etter og hver dag må mannen hennes, Ben, fortelle hvem han er, hvem hun er, hvor hun er, hvordan livene deres er etc... Tenk deg å leve slik hver jævla dag. (Unnskyld språket). Jeg ville ikke ha holdt ut den uvissheten hele tiden. Det ville ha vært utrolig plagsomt.

Fikk først vite om Before I go to sleep gjennom Goodreads og ble veldig nysgjerrig. Den har fått mange gode omtaler og plottet høres jo veldig spesielt ut, så jeg måtte bare lese den selv. Jeg elsker psykologiske thrillere! Det er ikke akkurat en thriller da. Mye av handlingen går sakte fremover. Vi blir godt kjent med Christine og hennes frustrasjon.

Jeg hadde aldri før hørt om SJ Watson, og var sikker på at det var en kvinne som hadde skrevet boka, men etter å ha sett et intervju av forfatteren på youtube, viste forfatteren seg å være en skallet mann. Jeg syns han skrev fra kvinnelig perspektiv så utrolig bra så jeg hadde bare regnet med at forfatteren var kvinne. Så gjett om jeg ble overrasket.

Selve plottet er spesielt, men ikke særlig originalt. Det gjorde ikke noe i det hele tatt, fordi Watson er en dyktig skribent og ga handlingen skikkelig driv. Jeg måtte hele tiden vite hva som ville skje videre selv om jeg hadde en viss anelse. Og selv om jeg hadde rett om hva som egentlig foregikk så var det like spennende å lese! For man tenker jo hva i all verden ville man selv ha gjort i en slik situasjon? Glemme hvem man er hver dag og dem man har rundt seg. Hvem kan man stole på? Høres utrolig slitsomt ut og jeg vet at det hadde ikke jeg holdt ut. Så derfor er denne boka veldig spennende på mange plan.

Before I go to sleep er en tankefull, engasjerende og givende psykogolisk thriller (eller kanskje jeg bør kalle den psykologisk roman?). Uansett så var den fryktelig, fryktelig spennende og jeg håper å komme over flere lignende bøker i fremtiden! Kommer definitivt til å lese flere bøker av SJ Watson!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne hadde jeg gledet meg til og mulig forventningene var for høye... Språket var amatørmessig og hele plottet virker unaturlig. Jeg ble svært skuffet over denne boka som for min del ble kjedelig og uten store overraskelser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjempespennende bok. Kunne liksom ikke stoppe,,, måtte bare høre mer og mer og mer.... Til det var slutt. Fascinert over menneskets hukommelse og hva det egentlig er. Hva sker med oss når vi ikke har noen fortid? Har ofte ønsket jeg kunne glemme fortiden, men etter denne boken vet jeg neimen ikke :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Før jeg sovner av S J Watson- en spennende og litt ekkel psykologisk thriller
Da jeg leste anmeldelsen av denne boka i fjor en gang, tenkte jeg at denne hadde jeg lyst til å lese. Nå har jeg gjort det. Nei, forresten; nå har jeg hørt den. For denne hørte jeg på lydbok. I bil.

Jeg har kjørt mye bil i det siste, lange og korte strekk. Og denne boka egnet seg bra som lydbok, godt lest av Nina Woxholt.

Boka er skrevet av debutant S J Watson, som er en mann. Hovedpersonen er en kvinne, som etter en ulykke lider av hukommelsestap. Hun våkner en dag med en mann ved siden av seg som sier han er hennes ektemann, men som hun selv ikke kjenner igjen. Ved hjelp av timer hos terapeut og en dagbok hvor hun skriver ned minner som dukker opp, settes bitene sammen til et puslespill hvor det som skjedde blir avdekket, og Christines liv rulles opp.

Er mannen hennes ektemann? Hvem skal hun tro på? Terapeuten eller mannen eller venninnen Claire? Var det en ulykke?

Før jeg sovner er en ekkel og veldig spennende roman. Det er også interessant å lese om hukommelsestap. Om hva som skjer i hjernen. Denne historien er bygd på faktiske hendelser sier forfatteren i etterordet. Anbefales.

http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/09/fr-jeg-sovner-av-sj-watson-en-spennende.html#more

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble litt skuffet av denne boka, muligens fordi forventningene var så vanvittig høye. Synes nok den er hypet vel mye. Hørte denne som lydbok og synes nok også at Nina Woxholt som leste ble litt flatt og kjedelig å høre på i lengden. Den var periodevis spennende nok men synes nok at selve plottet ble noe i overkant usansynlig til min smak.

Boken handler om en kvinne som lider av et hukommelstap som virker på den måten at hver morgen hun våkner så har hun glemt alt fra dagen før. Dette gjør at manne hennes Ben må lære og fortelle henne alt på ny hver dag. Han er en fremmed for henne hver morgen. Slik går nå dagan men etterhvert skjønner man at det er mer her som ikke er i skjønneste orden. Så langt var det kult nok men svaret på gåten ble litt skuffende for min del.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

--En bok basert på et eventyr
--En bok som har vunnet National book award
--En Young Adult bestselger
--En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
--En bok med handling fra ditt hjemsted
--En bok oversatt til engelsk
--En kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
--En bok hvor handlingen er i Europa
--En bok på under 150 sider
--En New York Times bestselger
--En bok som blir til film dette året
--En bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
--En selvutviklingsbok
--En bok du leser ut på en dag
--En bok skrevet av en kjendis
--En politisk memoar
--En bok som er minst 100 år eldre enn deg
--En bok på mer enn 600 sider
--En bok fra Oprah's bokklubb
--En science- fiction roman
--En bok anbefalt av et familiemedlem
--En tegnet roman
--En bok publisert i 2016
--En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
--En bok hvor handlingen er om sommeren
--En bok og dens prequel
--Et mordmysterium
--En bok skrevet av en komiker
--En dystopi
--En bok med blått omslag
--En diktsamling
--Den første boken du ser i en bokhandel
--En klassiker fra det 20 ende århundre
--En bok fra biblioteket
--En selvbiografi
--En bok om en roadtrip
--En bok om en kultur du er ukjent med
--En satirisk bok
--En bok hvor handlingen foregår på en øy
--En bok som garantert vil gi deg glede


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg vil lese i 2013


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Brudekjolen" av Pierre Lemaitre
 • "Enken" av Fiona Barton
 • "Fortsatt savnet" av Chevy Stevens
 • "Vær hos meg" av Harlan Coben
 • "La meg være" av Clare Mackintosh
 • "Sannheten og andre løgner - roman" av Sascha Arango
 • "Visning" av Sofie Sarenbrant
 • "I kampens hete" av Viveca Sten
 • "Filledokka" av Daniel Cole
 • "Den gjenfødte morderen" av A.J. Kazinski
 • "Vår egen lille hemmelighet" av Ninni Schulman
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver