Nattog til Lisboa

av (forfatter) og Geir Pollen (oversetter).

Gyldendal 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.31 (136 terningkast.)

551 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Ingeborg Rygh Hjorthens eksemplar av Nattog til Lisboa

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En skolelærer fra Bern blir besatt av den portugisiske forfatteren Amadeu de Prado etter å ha lest boken hans, og reiser til Lisboa for å finne ut mer om livet hans. Han oppsøker mennesker som har et sterkt forhold til forfatteren, og som kjenner ham på forskjellige måter. Dette er en filosofisk thriller som stiller spørsmål ved det å kjenne et annet menneske.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788205399488

EAN 9788205399488

Serie Gyldendal pocket

Genre Thrillere

Omtalt sted Lisboa

Språk Bokmål

Sider 417

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 54 32 18 12 2

Bokomtaler

Historien fenget til dels, men maken til pompøst, oppblåst og unødvendig språk skal man lete lenge etter (når jeg tenker meg om trenger man ikke gå stort lenger en til Coelho). Det ble høytlesing med tilhørende latterkuler i heimen av dette. Klarte ikke å lese ferdig, men holder mulighetene åpne for at dette var en dårlig oversettelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt språk og fin stemning, men lite driv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den stødige og forutsigbare språklæreren Raimund Gregorius møter en portugisisk kvinne på vei til jobben. Etter dette møtet forandrer alt seg. Gregorius kjøper en bok av en portugisisk forfatter og lege på originalspråket. Dermed må han også lære seg språket. Etter kort tid tar han toget fra Bern til Lisboa på jakt etter både kvinnen og forfatteren. I Lisboa møter han både familien og venner av Prado, som forfatteren heter. Steg for steg avdekkes den fascinerende historien om denne mystiske mannen.

Spennende og interessant bok, som også belyser noe av Portugals historie under diktaturet til Salazar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det var de menneskene som leste, og det var de andre. Om en var leser eller ikke-leser - man merket det fort. Det fantes ingen større forskjell mellom menneskene enn denne. Folk ble forundret når han hevdet det, og mange ristet på hodet over at han kunne være så forskrudd. Men det var slik. Gregorius visste det. Han visste det.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vi mennesker: hva vet vi om hverandre?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg elsker tunneler. De er håpets symbol: En gang blir det igjen lyst. Hvis det ikke akkurat er natt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den virkelige regissøren i livet vårt er tilfeldigheten-en regissør full av grusomhet, barmhjertighet og besnærende sjarm.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg skjelver bare jeg tenker på den uplanlagte og ukjente, men uunngåelige og ustoppelige kraften i sporene som foreldre etterlater i sine barn, og som i likhet med brannspor aldri vil kunne utslettes. Konturene av foreldrenes vilje og frykt skriver seg med glødende griffel inn i sjelene til de små, som er fulle av vanmakt og fulle av uvisshet om det som skjer med dem. Vi trenger et helt liv for å finne og tyde den innbrente teksten, og vi kan aldri være sikre på at vi har forstått den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Menneskene holder ikke ut stillheten, det ville ha betydd at de utholdt seg selv

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var de menneskene som leste, og det var de andre. Om en var leser eller ikke-leser-man merket det fort. Det fantes ingen større forskjell mellom menneskene enn denne. Folk ble forundret når han hevdet det, og mange ristet på hodet over at han kunne være så forskrudd. Men det var slik. Gregorius visste det. han visste det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hva kunne, skulle man gjøre med all den tiden som lå foran oss nå, åpen og uformet, fjærlett i sin frihet og blytung i sin uvisshet?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du tar deg selv for alvorlig, sa du og gned sølvhåndtaket på stokken. Hva skulle jeg ellers ta alvorlig, om ikke meg selv? spurte jeg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg vil ikke at noen skal forstå meg helt. Jeg vil gå gjennom livet uten å være gjenkjent. De andres blindhet er min sikkerhet og min frihet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (37) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Varme steder, varme følelser: Bøker å varme seg på. God høst:)


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Å nei, det januar igjen!! Jula er over, ute er det mørkt og ingen ferie før påske! Ai ai. Her er noen tips til gode og store bøker som varer ut denne og neste mnd. Kanskje de får våren til å komme raskere også? Lev vel:)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Togreiser forbinder jeg med det å lese bøker, det finnes jo ikke så få bøker som på et eller annet vis er relatert til tog heller. Her er de jeg fant. Noen flere?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker som nylig er blitt sterkt anbefalt meg av venner - jeg anbefaler dem herved videre!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sommeren er en tid man kan kose seg på stranda , på hytta , på flyet, eller hjemme i godstolen med en god bok. Disse har jeg lest i sommer.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har laget min egen liste for hva jeg ønsker å lese denne sommeren. Tips fra bokelskerne her inne.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mer eller mindre kronologisk oversikt over alle bøkene jeg leste i 2010 - mest for min egen del, men kanskje interessant for andre og? Barnebøker ikke inkludert, selv om jeg leser mange for sønnene mine. 2010 var året jeg oppdaget "Fables"(fantastiske tegneserier for voksne!), og det vises godt i lista. Årets opptur: "The help" og "The Guernsey literary and potato peel pie society". Begge ble plukket opp på flyplassen uten at jeg visste noe om bøkene på forhånd, og begge passet perfekt på reise. De er lettleste feel good-bøker, men med en alvorlig undertone. Årets nedtur: "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Glassrommet" av Simon Mawer
 • "Graverens datter" av Joyce Carol Oates
 • "Mandelplukkersken" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Å telle duer" av Marie-Sabine Roger
 • "Østenfor solen" av Julia Gregson
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 • "Harold Frys utrolige pilegrimsferd" av Rachel Joyce
 • "Haren med øyne av rav" av Edmund De Waal
 • "Bokens folk" av Geraldine Brooks
 • "Brente skygger" av Kamila Shamsie
 • "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai" av Mary Ann Shaffer
 • "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver