Mord på Orientekspressen

av (forfatter) og Axel S. Seeberg (oversetter).

Aschehoug 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (132 terningkast.)

632 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Orientekspressen kommer ikke lenger, linjen er blokkert av snøskred. Passasjerene har ikke annet å gjøre enn å gå til ro for natten, omgitt av stille snedekte Balkan-åser. Men Hercule Poirot sover urolig. For det første savner han togets bevegelse. På den annen side virker lydene på toget uvanlig høye. Han er i ferd med å døse av igjen da et eller annet vekker ham på ny. Noe tungt faller mot døren med et brak. Om morgenen viser det seg at en mann i nabokupeen er død, ille tilredt av en mengde knivstikk. Og morderen befinner seg fremdeles på toget.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788203212246

EAN 9788203212246

Serie Aschehoug krim

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 171

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 69 32 10 0 0

Bokomtaler

Denne var snodig, på en god måte. Tidskoloritt er det også, du merker at tidene har forandret seg (klarer ikke helt å la være å vri meg i stolen når Poirot inni boka et sted sier at mordet er begått av en hjerne som er kapabel til "kjølig, analytisk tenkning - en angelsaksisk hjerne"). Spesielt med denne fransken som skal presses inn overalt, men alt i alt en lettlest og fornøyelig bok, der svaret på drapsgåten faktisk overrasket meg! Når du leser denne forstår du hvorfor Christie er en legende innen krimsjangeren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av Agatha Christies mest kjente bøker er Mord på Orientekspressen som ble utgitt i 1934 og er en av bøkene jeg har kjøpt og lest i mitt Agatha Christie-prosjekt. Når man leser brevet og det Janet Morgan forteller om Agathas tidligere reiser med Orientekspressen, er det ingen tvil om at hun hentet inspirasjon til romanen fra disse reisene. Handlingen i boken er også basert på en virkelig hendelse. I 1932 ble sønnen til piloten Charles Lindbergh kidnappet og drept.

Hercule Poirot er kalt tilbake til England fra Istanbul. Han reiser med Orientekspressen. Calais-vognen er full av ulike mennesker fra prinsesser til handelsreisende. Om bord møter han amerikaneren Mr. Ratchett, som trenger beskyttelse. Ratchett har mottatt drapstrusler, men Poirot avslår oppdraget.

Ratchett blir drept med mange knivstikk. Toget må stoppe på grunn av snø. Ingen kommer seg vekk.. Alle passasjerene får alibi av minst en av de andre passasjerene. En forbløffende løsning på mysteriet som gir Poirot et dilemma. Jeg har sett boken filmatisert flere ganger. Men husket ikke handlingen. Litt av en historie hun har skrevet, ikke underlig at den er filmatisert flere ganger.

Omtale er kopiert fra et blogginnlegg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg har sans for kulinariske gleder, og har et instinkt for gode kokker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

'Jeg liker å se sinte engelskmenn,' sa Poirot, 'De er fornøyelige. Jo sterkere beveget de er, jo dårligere behersker de språket.' [Men, omsetjar Axel S. Seeberg, det gjer jo ikkje De heller! Det heiter ikkje "jo ... jo", men "jo ... desto" på norsk!].

Godt sagt! (4) Varsle Svar

'Mon cher, jeg har for vane å ha orden i sakene. Her setter jeg opp en liten tabell over begivenhetene i kronologisk rekkefølge.'

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Togreiser forbinder jeg med det å lese bøker, det finnes jo ikke så få bøker som på et eller annet vis er relatert til tog heller. Her er de jeg fant. Noen flere?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Katt i dueslaget" av Agatha Christie
 • "Mord på Nilen" av Agatha Christie
 • "Mord i prestegården" av Agatha Christie
 • "Tre blinde mus og andre historier" av Agatha Christie
 • "Leken blir alvor" av Agatha Christie
 • "Brevet som drepte" av Agatha Christie
 • "Sort knekt" av Agatha Christie
 • "De fire store" av Agatha Christie
 • "Doktoren mister en pasient" av Agatha Christie
 • "Teppet faller" av Agatha Christie
 • "Siste time hos tannlegen" av Agatha Christie
 • "Fru McGinty er død" av Agatha Christie
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver