Havets katedral

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Bazar 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (704 terningkast.)

2170 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanens handling er lagt til Barcelona på 1300-tallet, da byens innbyggere har begynt bygginga av katedralen Santa Maria del Mar. Bernat Estanyol flykter sammen med sønnen sin, Arnau, fra en brutal godsherre. I storbyen møter Arnau mennesker som skal følge ham resten av livet og på veien ut av fattigdommen til han blir en av Barcelonas rikeste menn. Barndomsvennen Joan ender som forhører i inkvisisjonen, og når inkvisisjonen til slutt innhenter Arnau, trengs det mer enn en god advokat for å få ham fri.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788280871114

EAN 9788280871114

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Barcelona

Språk Bokmål

Sider 637

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

215 279 125 50 26 9

Bokomtaler

Meget god bok! Glimrende fortelling om kamp, smerte, motgang, medgang, glede og kjærlighet. Romanen har fanget opp viktige historiske hendelser fra middelalderen; Europas fødsel, kirkens betydning, inkvisisjonen, svartedauen, adelsamfunnet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har ikke ord for hvor dårlig jeg synes denne boken er. Jeg er utslitt og drittlei av Arnau, og den edle, unge, ydmyke og fattige mannen, som til tross for voldsom motgang, blir en respektert borger og som gir sine vasaller fri. Som handler stikk i strid med sedvane, med sitt sinnelag 2000-tallet, med idéer om humanisme og likestilling. Usannsynlig og patetisk. Anbefales ikke. Virkelig ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Arnau er resultatet av en voldtekt, og i kjølevannet av den tragedie dette innebærer flykter faren Bernat med sønnen til Barcelona. Her håper han å komme løs fra skjebnen som livegen og bli en fri mann, samtidig som han ønsker å gi sønnen et annet liv.

Vi følger Arnau i de påfølgende årene, hvor han sliter for å komme seg bort fra fattigdommens åk. Da Arnau til slutt er en av Barcelonas rikeste menn, har vi samtidig fått innblikk i hvordan samtlige sosiale lag levde i middelalderens Barcelona. Kjærlighetens kår var heller usle, og kvinnenes eneste utvei ut av et ulykkelig ekteskap var som regel prostitusjon. Bakteppet i romanen er byggingen av Santa Maria del Mar, folkets og havets katedral. Samfunnets krav til hvordan man skulle leve livene sine, var svært strenge, og følgene av et usømmelig liv fatale.

Trusselbildet i middelalderen var i første rekke pesten, dernest inkvisisjonen. Arnau er et godt menneske, men opplever likevel å bli offer for intriger og motgang. Hans godhet bl.a. for jødene gjør ham til slutt til et lett bytte for onde krefter. Vil godheten seire til slutt, eller vil han gå til grunne?

Jeg opplevde denne boka som svært interessant og givende. Dessuten er den drivende godt skrevet, med mange interessante personlighetsbeskrivelser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En periode i boka som var litt tung å lese, men det ble fort glemt når en tenkte på bokens innhold i sin helhet :-) !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en veldig spennende bok som utspiller seg i Barcelona. Det er en ganske tung bok å lese, men man blir veldig betatt av karakterene og tårene triller til tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

De skal gifte meg bort! brølte Arnau og løftet armene over hodet. - Kongen har bestemt seg for å gjøre meg til baron og gifte meg bort til en av myndlingene sine. Det er den gunsten han vil vise meg fordi jeg hjelp til å redde hovedstaden hans. Gifte meg bort!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Folket fylte Santa Maria til trengsel, og de tre måtte stanse opp. Noen av dem som var til stede der, dro kjensel på Arnau og trakk seg til side så han skulle slippe frem til høyalteret, men Arnau takket og ble stående der han var, mellom dem: hans folk og hans familie. Nå manglet bare Guillem... og Joan. Arnau mintes ham helst som den lille gutten han hadde vært sammen med da han oppdaget verden, ikke som den bitre munken som ofret seg selv i et flammehav."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (11) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lesetips til deg som skal til Barcelona


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden det kun er 30 lister om dette fra før, lager jeg en til!

Dette er bøkene som har så nydelige titler at du nesten ikke tror at innholdet kan toppe det! Drømmer meg helt bort til en fjern verden; et herlig sted med fanatiske mennesker!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fatimas hånd" av Ildefonso Falcones
 • "Vinter i Madrid" av C.J. Sansom
 • "I all evighet" av Ken Follett
 • "Engelens spill" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Stormenes tid II - katedralen" av Ken Follett
 • "Himmelens fange" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Gravkammer" av Kate Mosse
 • "Stormenes tid I - sverdet og korset" av Ken Follett
 • "Kjempenes fall" av Ken Follett
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Øya under havet" av Isabel Allende
 • "En passende ung mann" av Vikram Seth
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver