Forlag Cappelen
EAN 9788202275259
Serie Kingsbridge (2)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Middelalderen
Rå maktkamp, drap, voldtekt, kjærlighet, lengsel - og svartedauden. Ken Follett skriver usentimentalt (i alle fall nesten!) og spennende om en beinhard historisk periode. Og la det ikke være noen tvil om at Follett skriver med sterk sosial profil med hjertet til venstre.
Dette er en super bok som jeg gjerne anbefaler videre. Hadde vanskligheter med å legge fra meg boka fra første side. Det å kunne lese om 4 unger, hvordan deres skjebner snurrer seg sammen, gjennom pest, korrupte adler, romantikk, svik osv. Nei, kan ikke annet enn å si bare les denne boka!
Spennende bok med korrekte dokumentaropplysninger for tiden man befinner seg i.
Fantastisk på alle måter, og sammen med de to første bøkene i "serien" har denne boka fått meg til å like historiske romaner. Absolutt en favoritt!
Til nå syns jeg boken er kjempe bra. Tok litt tid før jeg kom inn i den, men nå klarer jeg ikke legge den fra meg.
Boken er å anbefale på det sterkeste :)
Ansiktet hennes var pent på en kjøttfull måte.
"Slik hesten presser avtrykket av sin hov ned i sølen, slik kjøkkenmusen avsetter sitt fine spor over smøret, slik den spedalskes sæd ligger igjen i den forledede ungmøs livmor, slik etterlater også djevelen - sitt preg!" De ropte sitt bifall.
Merthin tok på mørtelen mellom de nye steinblokkene og la fingeren mot tungen. Det tørker fort, sa han. Det er vel farlig hvis det er fuktighet i sprekken. Han så på henne. Jeg skal gi deg fuktighet i sprekken, jeg. Det har du alt gjort.
Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.
..fordi jeg vil få den førstegangsopplevelsen igjen og igjen og igjen og igjen!
Jeg har som mål å få lest en bok annenhver uke. For å måle progresjon samler jeg dem her.