Må erkjenne at dette virkelig er en pageturner.Imponerende historisk research kombinert med godt litterært håndtverk,- føyer seg inn i den lille rekken av historisk lærerike romaner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg skal til Barcelona til sommeren. Gleder meg. Har lest boka, regner med å få sett litt av det kulturelle som er nevnt i boka. Må få med meg en katedral eller to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg velger å hoppe inn i denne diskusjonen om Havets katedral, da det ser ut til å være mest trafikk her, selv om tråden er gammel.

Jeg holder på å lese denne nå, ca 2/3 gjennom. Jeg plukket den opp fordi jeg har en hang til historier satt til middelalderen, også skal jeg til Barcelona i sommer. Hvis det ikke var for det så tror jeg godt jeg kunne ha gitt den opp etter 100 sider. For det historiske ved boka er interesant, mens handlingen går som en "kioskroman". Men jeg holdt ut (så langt ihvertfall) og den tok seg litt opp halveis ut i boka synes jeg. Så det er ikke bare håpløst, nå er jeg bare spent på slutten, og håper jeg ikke blir alt for skuffet. Men forfatteren er ikke akkurat subtil med virkemiddlene han bruker, jeg opplever at det er ganske banale og hardhendte effekter som tas ibruk for å skape engasjement.
Det er også interesant å se hvordan denne boka splitter folk i de som er ganske begeistret og de som såvidt ser det som verdt bryet å fullføre den.

Og en annen ting som slo meg er at han er dårlig til å fremstille kvinner på en realistisk og balansert måte. Jeg ser tre "kvinnemaler" som alle kvinnelige roller i boka presses gjennom.
Den ene er den kjærlige kone og mor. Hun er uendelig god, selvoppoffrende og moderlig.
Den andre er den forsmådde, higende kvinnen. Hun er konsumert av at hun ikke får den mannen hun elsker, og alt ved henne handler om dette.
Den siste er den intrigesyke adelskvinnen. Hun er tvers igjennom ond, ambisiøs og ravende gal.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne boka hadde jeg store forventninger til etter å ha lest alle de ravende anmeldelsene her på siden. Og i tillegg - forsiden skryter av at boka er tiårets store boksuksess. Da må den jo være bra! Men jeg ble skuffet! Veldig skuffet. Jeg hørte boka på lydbok, og tvang meg gjennom de siste seks CDene, og kom meg med nød og neppe gjennom. Boka begynner forsåvidt bra, men så blir den bare så uendelig laaaaang og så utrolig "kioskromanete"! Klissete, enkelt og som Morten Halvorsen her sier, med ekstremt endimensjonale karakterer, spesielt kvinnene... Nå skal det sies at jeg ga opp "Stormenes Tid" av samme grunn. Dette er en roman jeg rett og slett vil karakterisere som i familie med "Sagaen om Isfolket", bare uten magien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tynn historie, ja, selv om temaet unektelig er spennende. Men jeg reagerer også på språket. Innimellom er setningene usammenhengende , og jeg er ikke alltid sikker på hvem som sier hva! Vet ikke om det er forfatteren eller oversetteren som skal lastes for dette. Når jeg sammenligner dette med f.eks. "Stormenes tid" av Ken Follet, så detter det fullstendig gjennom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke leset "Havets katedral", men forfatterens neste bok "Fatimas hånd".

Litt vittig - det du skriver om "Havets katedral", kunne jeg like gjerne ha skrevet om "Fatimas hånd". Historisk interessant. Banalt språk. Overflatiske og klisjeaktige personskildringer, spesielt gjelder dette kvinneskikkelsene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka har ligget i hylla til "modning" en stund uten at jeg har klart å gå i gang med mursteinen. Selv ikke etter anbefalinger fra gode venner... Men så fikk jeg låne den på lydbok. I bilkø går det meste inn i øret. Nå er jeg på CD 14 av 20 og jeg begynner å bli temmelig lei. Jeg tror ikke jeg hadde lest ut denne i bokform. Det hjelper ikke at jeg liker historiske romaner fra middelalderen. Det eneste positive jeg kan si er at jeg får lyst å reise tilbake til Barcelona og se Santa Maria del mar med nye øyne...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte boka kjempegodt, på tross av grotesk åpning, og andre groteske detaljer... Lett å lese, godt språk.

Det var helt FANTASTISK å gå inn i Santa Maria de la Mar en stund etterpå! Stemningen var ubeskrivelig hellig....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg syntes også åpninga var litt fæl. Dette var et fælt 1. kapittel tenkte jeg. Men måtte jo lese videre. :) Fikk nesten litt tårer i øynene da jeg leste 1.kap. Hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra bok. Likte denne veldig godt. Ikke tung å lese, selv om den er "historisk". Syntes boka var fin, tragisk, trist, romantisk, men god. Men jeg er veldig glad for at jeg ikke levde på den tida selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig når det gjelder vurderingen av boken. Men hvordan i all verden kan du mene at rekken av historisk lærerike romaner er liten?????

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ga denne opp - synes den var veldig kjedelig. Ja,ja - det bra man har forskjellig smak, ikke sant?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje har det også noe med alder på leseren å gjøre? Jeg kan ikke påstå det, men opplever vel at ulike generasjoner liker ulike sjangere f eks (for alt i verden; ikke konsekvent).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg nok. Jeg tenkte på det her en dag. Jeg fikk øynene opp for Doris Lessing i fjor - jeg er en stor beundrer rett og slett. Men for 10-15 år siden tror jeg ikke jeg hadde likt bøkene hennes noe særlig. Så ja, man leser ulike ting til ulike tider/steder i livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Lise JohannessenTatiana WesserlingThea EmilieRandi Annie FramnesJakob SæthreJohnny OlsenJulie StensethLibraritas vGodemineAtmanMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundGladleserAkima MontgomeryHarald KDolly DuckHege LTjommiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudQuijoteErikMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaBjørg  FrøysaaHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalEli HagelundØyvind BjørnerudKatie LierRufsetufsaWenche VargasAndreas Sortland