Viser 1 til 10 av 15 omtaler

Må bare si meg helt enig med "Ronny" sin omtale her på forumet; Ken Follet er klonet!
Ha ha.
Jeg tenkte selv, uten å lest den omtalen det samme da jeg var et stykke på vei inn i boka.
Her er da et utdrag av min omtale av Follets bok; "Den evige ilden":

Det som også slår meg når jeg setter i gang med boka, er den litt klisje aktige formen Follet benytter i sin beskrivelse av hovedpersonene; Helten(e) er muskuløse og smarte og har et skarp blikk for de minste detaljer i motpartens svakheter. Og kvinnene er på samme overtydelige vis både formfullendte ("yppige") og så smarte at man tidlig skjønner at disse havner i helten(es) favn før eller senere i fortellingen.
Til tider tenker jeg at dette er en fin ungdomsbok.

Akkurat det samme gjelder, etter min mening Havets Katedral.
Men, jeg synes likevel boka er vel verd å lese, om man ikke allerede er godt inne i Spanias historie på 1300 tallet da. Jeg har nylig hatt 14 dagers ferie i Catalonia og fikk under oppholdet et blikk inn i den konflikten som faktisk fremdeles gjelder mellom Catalonia og det øvrige Spania.
Og flere Catalanere tipset meg om denne boka. Kjøpte den rett etter at jeg kom hjem.
Så, hvis man tenker på boka som en enkel, litt fargerik innføring i spansk historie og, ikke minst den spanske inkvisisjonen, er den vel verd og lese synes jeg.
Og, i tillegg er jo den siste delen av boka litt spennende da...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja. På tross av at jeg fant deler av boka noe banal, i mangel av et bedre ord, fant jeg den både spennende og drivende. Har gitt den 5 da det engasjerende inntrykket gjorde sterkest inntrykk i tillegg til at jeg lar meg fascinere av det middelalderske.
Det ‘banale’ dreier seg i hovedsak om de erotiske beskrivelsene og antydningene til sexappeal for figurene i boka. Muligens er det min egen alder som gjorde at jeg fant dette noe overtydelig og platt. Det skal sies at dette ikke utgjør en betydelig del av boka. Alt i alt - anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørte lydboka

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke ord for hvor dårlig jeg synes denne boken er. Jeg er utslitt og drittlei av Arnau, og den edle, unge, ydmyke og fattige mannen, som til tross for voldsom motgang, blir en respektert borger og som gir sine vasaller fri. Som handler stikk i strid med sedvane, med sitt sinnelag 2000-tallet, med idéer om humanisme og likestilling. Usannsynlig og patetisk. Anbefales ikke. Virkelig ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lite troverdig handling, men veldig spennende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en veldig spennende bok som utspiller seg i Barcelona. Det er en ganske tung bok å lese, men man blir veldig betatt av karakterene og tårene triller til tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig jeg har hatt for store mellomrom i lyttingen, men denne ble i lengste laget. Fortiden henger ikke godt nok med ettersom handlingen utvikler seg og da kjennes det ofte som om historien må restartes. Den mangler en sterk motor til å drive handlingen framover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En periode i boka som var litt tung å lese, men det ble fort glemt når en tenkte på bokens innhold i sin helhet :-) !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har anmeldt Havets katedral på bloggen historiskeromaner.com.
Havets katedral er Ildefonso Falcones debutroman og han legger ambisjonsnivået høyt. Ken Follett-høyt. Spanias nordvestlige hjørne på 1300 – tallet er i endring. Det gamle føydalsamfunnet utfordres av håndverker- og handelsstanden som stadig blir større i Catalonias hovedstad Barcelona. I tillegg lurer inkvisasjonen i nærheten med falkeblikk på den minste syndige handling. Og det er dette samfunnet Ildefonso Falcone inviteres oss med inn igjennom leilendingen Bernat Estanyoul og hans sønn Arnaus øyne.

Havets katedral på historiske romaner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget god bok! Glimrende fortelling om kamp, smerte, motgang, medgang, glede og kjærlighet. Romanen har fanget opp viktige historiske hendelser fra middelalderen; Europas fødsel, kirkens betydning, inkvisisjonen, svartedauen, adelsamfunnet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt