Ingen lesetilstand
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Nattog til Lisboa er blitt sammenliknet med Sofies verden, og er blitt en bestselger i Danmark, Tyskland og England. Romanen har solgt over 2 000 000 eksemplarer.I Bern bryter en tradisjonsbevisst skolelærer opp og drar til Lisboa. Han vil oppspore en kvinne han tilfeldig har møtt. I bagasjen har han en bok av en portugisisk forfatter, lege og motstandsmann, Amadeu de Prado.Etter hvert blir han besatt av mannen og hans historie. I Lisboa oppsøker han dem som har vært en del av Prados liv. Men hva betyr det å kjenne et annet menneske og forstå et annet menneskes liv? Og hva gjør det med ens egen selvoppfatning?«500 000 tyske bokkjøpere kan ikke ta feil: Filosofi kan gå til hjertet.» Politiken«Har du først satt deg på toget, vil du ikke gå av igjen ... en klok og vakker bok.» Jorid Mathiassen i spalten «Bokanbefaling», Bok og Samfunn«Jeg nøler ikke med å utnevne denne boka til noe så sjeldent som en thriller av en filosofisk roman. Man frarøver seg selv noe hvis man ikke tar den med på sommerferie.» Weekendavisen«Besettende lesning, spennende som en kriminalroman, og med eksistensielle spørsmål som holder på leseren, også lenge etter at boka er slått igjen.» Jostein Gaarder Om Pascal Mercier på wikipedia
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788205399488
EAN 9788205399488
Serie Gyldendal pocket
Genre Thrillere
Språk Bokmål
Sider 417
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Historien fenget til dels, men maken til pompøst, oppblåst og unødvendig språk skal man lete lenge etter (når jeg tenker meg om trenger man ikke gå stort lenger en til Coelho). Det ble høytlesing med tilhørende latterkuler i heimen av dette. Klarte ikke å lese ferdig, men holder mulighetene åpne for at dette var en dårlig oversettelse.
Godt språk og fin stemning, men lite driv.
Den stødige og forutsigbare språklæreren Raimund Gregorius møter en portugisisk kvinne på vei til jobben. Etter dette møtet forandrer alt seg. Gregorius kjøper en bok av en portugisisk forfatter og lege på originalspråket. Dermed må han også lære seg språket. Etter kort tid tar han toget fra Bern til Lisboa på jakt etter både kvinnen og forfatteren. I Lisboa møter han både familien og venner av Prado, som forfatteren heter. Steg for steg avdekkes den fascinerende historien om denne mystiske mannen.
Spennende og interessant bok, som også belyser noe av Portugals historie under diktaturet til Salazar.
Vi mennesker: hva vet vi om hverandre?
Det var de menneskene som leste, og det var de andre. Om en var leser eller ikke-leser - man merket det fort. Det fantes ingen større forskjell mellom menneskene enn denne. Folk ble forundret når han hevdet det, og mange ristet på hodet over at han kunne være så forskrudd. Men det var slik. Gregorius visste det. Han visste det.
Jeg skjelver bare jeg tenker på den uplanlagte og ukjente, men uunngåelige og ustoppelige kraften i sporene som foreldre etterlater i sine barn, og som i likhet med brannspor aldri vil kunne utslettes. Konturene av foreldrenes vilje og frykt skriver seg med glødende griffel inn i sjelene til de små, som er fulle av vanmakt og fulle av uvisshet om det som skjer med dem. Vi trenger et helt liv for å finne og tyde den innbrente teksten, og vi kan aldri være sikre på at vi har forstått den.
Den virkelige regissøren i livet vårt er tilfeldigheten-en regissør full av grusomhet, barmhjertighet og besnærende sjarm.
Jeg elsker tunneler. De er håpets symbol: En gang blir det igjen lyst. Hvis det ikke akkurat er natt.
Hva kunne, skulle man gjøre med all den tiden som lå foran oss nå, åpen og uformet, fjærlett i sin frihet og blytung i sin uvisshet?
Menneskene holder ikke ut stillheten, det ville ha betydd at de utholdt seg selv
Det var de menneskene som leste, og det var de andre. Om en var leser eller ikke-leser-man merket det fort. Det fantes ingen større forskjell mellom menneskene enn denne. Folk ble forundret når han hevdet det, og mange ristet på hodet over at han kunne være så forskrudd. Men det var slik. Gregorius visste det. han visste det.
Hvis det er slik at vi bare kan leve en liten del av det som er i oss - hva skjer med resten?
Du tar deg selv for alvorlig, sa du og gned sølvhåndtaket på stokken. Hva skulle jeg ellers ta alvorlig, om ikke meg selv? spurte jeg.
Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".
Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.
Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?
Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012
Varme steder, varme følelser: Bøker å varme seg på. God høst:)
Å nei, det januar igjen!! Jula er over, ute er det mørkt og ingen ferie før påske! Ai ai. Her er noen tips til gode og store bøker som varer ut denne og neste mnd. Kanskje de får våren til å komme raskere også? Lev vel:)
Togreiser forbinder jeg med det å lese bøker, det finnes jo ikke så få bøker som på et eller annet vis er relatert til tog heller. Her er de jeg fant. Noen flere?
Bøker som nylig er blitt sterkt anbefalt meg av venner - jeg anbefaler dem herved videre!
Sommeren er en tid man kan kose seg på stranda , på hytta , på flyet, eller hjemme i godstolen med en god bok. Disse har jeg lest i sommer.
Har laget min egen liste for hva jeg ønsker å lese denne sommeren. Tips fra bokelskerne her inne.
Mer eller mindre kronologisk oversikt over alle bøkene jeg leste i 2010 - mest for min egen del, men kanskje interessant for andre og? Barnebøker ikke inkludert, selv om jeg leser mange for sønnene mine. 2010 var året jeg oppdaget "Fables"(fantastiske tegneserier for voksne!), og det vises godt i lista. Årets opptur: "The help" og "The Guernsey literary and potato peel pie society". Begge ble plukket opp på flyplassen uten at jeg visste noe om bøkene på forhånd, og begge passet perfekt på reise. De er lettleste feel good-bøker, men med en alvorlig undertone. Årets nedtur: "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg