De elendige

les misérables

av (forfatter) og Bjørn Braun (oversetter).

Lunde 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (153 terningkast.)

653 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Stjernekasts eksemplar av De elendige - les misérables

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Blogg: Bøker, bibliotek og annet babbel

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen er konsentrert om tukthusfangen Jean Valjean. Møtet med den evangeliske presten Monseigneur Myriel, gjenoppvekker styrken og motet i ham, og han lykkes i å arbeide seg opp sosialt. Men for å bli åndelig gjenreist, må han gi avkall på sin sosiale status og gå i tukthus igjen, for å redde en uskyldig anklaget. Først på dødsleiet blir hans gjenreisning fullbyrdet.

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788252035148

EAN 9788252035148

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 296

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

74 60 15 3 1 0

Bokomtaler

Handlingen i boka har jeg kjent i mange år pga. musical-oppsettingen, og omsider fikk jeg "lest" den (som lydbok)! En fantastisk bok fra en tid (i Frankrike) med mye fattigdom og hvor én fatal hendelse kunne ødelegge et menneskes liv. Romanen er en klassiker og historien slutter i alle fall ikke å fascinere meg. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Har lest dette verket i tre deler. Første bok er etter min smak den beste, med rørende beretninger om levende hovedpersoner (Jean Valjean, Fantine og Cosette). Andre bok er litt mer omstendelig/langtekkelig, mens tredje bok gir igjen leseropplevelser av de sjeldne.

Min innvending er at mange sammentreff i boken virker litt lite realistisk, og at det etter min smak kanskje blir litt mye kamphandlinger. Men for all del historien om Jean Valjean er medrivende, og forstår meget godt at verket har blitt en historisk klassiker. Her er det mye som kan være til ettertanke også i dag, over 150 år etter at boken kom ut.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En fantastisk bok! For et drama! For et språk! For en historie! Ikke rart det var 2 mill. franskmenn som fulgte Victor Hugos båre under begravelsen hans!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et fantastisk verk. Har kost meg med NRK sin lydbokversjon fra 1971. Den intense og aldri kjedelige handlingen er godt dramatisert og ressigert. Dyktige fortellerstemmer, f-eks kjente navn som Per Sunderland (Jean Valjean), Anne Marie Ottersen (Cosette) og Nils Ole Oftebro. En alle tiders lytteropplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde en terskel for å starte på denne boken, men jeg er glad jeg staret. Det er fascinerende hvordan en historie skrevet i 1962 er så gjenkjennelig og lett å lese. En fantastisk fortelling om lidelse, kjærlighet og hjertevarme. Det tok ikke lang tid før jeg hadde vanskelig for å legge den bort. Historien er i hovedsak rundt Jean Valjean, men det er mange historier underveis som etterhvert spinner sammen i et spennende drama.

Kjenner jeg får lyst til å lese Ringeren i Notre-Dame som også er skrevet av Hugo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan det bli bedre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ikke noen er så flinke til å passe på det andre gjør, som dem det ikke kommer ved.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Han sover. Hvor tunge kår han enn her nede fristet,
han levde dog. Han døde da han sin engel mistet.
Så enkel en sak: som det alltid hender
at natten faller på når dagen ender.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Latteren er lik solen, den jager vinteren fra menneskets ansikt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

De kommer fra en lidelsens bolig. Men vit at det blir større glede i himmelen over en eneste synders angrer enn over hundre rettferdiges rettferdighet. Om De har forlatt dette dystre stedet med en kjensle av hat og sinne mot menneskene, så er De bare å beklage. Men om De går ut med fromhet og kjærlighet i sinnet, er De bedre enn noen av oss andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jean Valjean skalv og rystet slik som ulykkelige mennesker gjør. Alt synes dem fiendtlig og mistenkelig. De har mistro til dagen fordi den gjør det lettere å se dem, og til natten fordi den hjelper til å overraske dem. Nylig skalv han fordi haven var øde, nu skalv han fordi det var noen der.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"De har lidd meget, stakkars lille mor. Men nå skal De ikke behøve å klage mer. De har fått del i de utvalgtes lodd. Det er på denne måten de dødelige blir engler. Det er slett ikke folks skyld. De kan ikke handle annerledes. Ser De, det helvete De har sluppet ut av, er forgården til himmelen. En må gjennom den."

Herr Madeleine til Fantine

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (100) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Disse bøkene fikk meg til å ta fram lommetørklet.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ingen antihelter i denne listen - altså ingen Dorian Gray, Macbeth, Emma Bovary, Pinkie Brown eller Alex DeLarge - og ikke ting som f.eks. den katolske tro i Joyces Portrait of the Artist [...], haiene i The Old Man and The Sea eller Loven hos Kafka. Kun tydelig artikulerte skurker, skjønt kanskje mitt valg av Moby Dick og Miltons Satan er et unntak her, men isåfall er de unntak som er for gode til å utebli! Det er nemlig også et poeng at antagonisten tar stor plass og er minneverdig. Man kunne selvsagt ha lagt til alt av Shakespeare i en slik liste, men det er vel gunstig å begrense den en smule; la oss derfor også avgrense listen til klassikere. Gjerne skyt inn forslag - jeg har hverken lest alt eller husket alt. Jeg vet det er mye jeg har glemt av f.eks. Walter Scott, Dostojevskij, Dickens, Balzac og Ibsen, og fra Bibelen, der er det vel mye saftig og mørkt å hente.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at jeg liker litt sånn "creepy" bøker, i den gotiske sjangeren.
Har ikke tenkt så mye på det før, men etter å ha lest "Stormfulle høgder" kom jeg til å tenke på om der er bøker i samme sjanger som jeg kunne lese. Jeg kom da på at jeg jeg var svært begeistret for Frobenius sin "Latours katalog" og de fire bøkene av Carlos Ruiz Zafon som begynner med "Vindens skygge". Dette er mine favoritter. Og nå kan jeg plusse på Stormfulle høgder. Jeg vil nå prøve å samle flere bøker på en liste, så jeg kan kose meg med sjangeren :)

Har du noen forslag?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Inspirert av Bokprogrammet i P2 sine anbefalinger i mars 2020 av tjukke bøker som egner seg å lese når man har mye innetid, har jeg satt opp min egen liste over gode bøker jeg har lest og som er fra ca. 450 sider og oppover.

Jeg har lagt inn kommentarer på de jeg tidligere har skrevet noe om, og de som jeg har såpass ferskt i minnet at jeg kan gi noen stikkord om min leseopplevelse. Så er det noen bøker som det begynner å bli såpass lenge siden jeg leste at det bare er minnet om en god bok som sitter igjen, og de får stå ukommentert.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er skjønnlitteraturen som eg les i 2010. Grei måte å føre oversikt på!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Personlig mener jeg at klassikere er best når de er franske, derfor lager jeg denne listen med franske klassikere.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Omsider seiler vi inn i mer kjente litterære farvann, ja, endog til Skandinavia og Ibsen. Mange saftige godbiter i denne listen! Balzac, Flaubert, Hugo, Stendhal, Zola, Austen, Scott . . . og selvsagt flere.

Om "The Democratic Age" (år 1832-1900) skriver Bloom:
- - - I have located Vico's Democratic Age in the post-Goethean nineteenth century, when the literature of Italy and Spain ebbs, yielding eminence to England with its renaissance of the Renaissance in Romanticism, and to a lesser degree to France and Germany. This is also the era where the strength of both Russian and American literature begins.

Link til boken her på Bokelskere.no.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg liker som skal bli til film, eller som jeg har hørt rykter om skal bli til film.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ringeren i Notre-Dame" av Victor Hugo
 • "Jerusalem" av Selma Lagerlöf
 • "De tre musketerer" av Harald Mæle
 • "Dr. Zhivago" av Boris Pasternak
 • "David Copperfield" av Charles Dickens
 • "Vår mann i Havana" av Graham Greene
 • "Gullivers reiser" av Jonathan Swift
 • "En glad gutt" av Bjørnstjerne Bjørnson
 • "Juvikfolket" av Olav Duun
 • "Øst for Eden II" av John Steinbeck
 • "Historien" av Elsa Morante
 • "Orions belte - en roman fra Svalbard" av Jon Michelet
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver