Gullivers reiser

av (forfatter), J.J. Grandville (illustratør) og Bjørn Alex Herrman (oversetter).

Transit 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (52 terningkast.)

343 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Romanen Gullivers reiser er Jonathan Swifts mest kjente verk og en av de største klassikerne innenfor engelsk litteratur overhodet. Foreligger med dette i nyoversatt, komplett og illustrert utgave på norsk. Vi følger Gulliver til «Lilleputt», «Brobdingnag», «Laputa» og «Houyhnhnmenes land» - fire riker som på sett og vis alltid har eksistert og fortsatt eksisterer - arenaer der menneskelig dumhet, arroganse, grådighet, politisk maktkamp, fantasteri og fornuftsstridige handlinger får utfolde seg i fritt lende. Fortellingene om Gulliver betraktes gjerne som en kritisk allegori over Swifts samtid, en satire om den menneskelige natur og en parodi på «reiseberetningen». Da boken utkom i 1726, ble den straks en enorm suksess og ble i løpet av kort tid oversatt til mange språk. Gullivers reiser har siden forblitt populær - lest av generasjon etter generasjon, også av barn, og trykt i et ukjent antall opplag. «Som jeg elsker engelsk dristighet, som jeg elsker dem som sier det de tenker!» skrev Voltaire entusiastisk etter å ha lest boken.

Bokdetaljer

Forlag Transit

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788275963718

EAN 9788275963718

Genre Fantastisk litteratur Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 472

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 19 23 3 0 0

Bokomtaler

Boken er så omfattende at det blir vanskelig å dekke alle delene av dem. Men den er virkelig god og en fornøyelse å lese. Så den anbefales. Spesielt gøy var det å få utvidet sitt syn på hva Gullivers reiser er. Ikke bare en barnebok men en skikkelig satire over samtiden.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Läser svenska översättningen Gullivers resor.

Citat Göran Hägg ur 1001 böcker du måste läsa innan du dör:

"Swift drabbades av alzheimer och kom att anses som galen, vilket färgat synen på hans mästerverk. I själva verket är det en extremt klok människas reaktion på världens dårskap. Fasansfullt desillusionerat. och underhållande."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god klassiker. Interessant at denne boka er skrevet så seint tilbake som 1726!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vel fornøyd spaserte jeg videre. Men på veien bort til bonden måtte jeg forbi sønnen hans, en kjempesvær tiårs skøyerunge. Han grep meg i bena og løftet meg så høyt at jeg holdt på å besvime av skrekk. Men da nappet faren meg fra ham og ga gutten en ørefik som ville ha feid 200 ridende politimenn overende med hester og alt sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Fra www.bokklubben.no:

"Noen bøker er bedre enn andre

På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere fra 54 land i en avstemning der alle fikk stemme på ti skjønnlitterære verk. De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket."


Titlene er ikke rangert. Bøkene er listet opp alfabetisk etter forfatteres navn. Jeg har skrevet hvilket land forfatterne er fra ved siden av hvert verk. Når det gjelder utgaver har jeg rett og slett valgt dem med flest eiere her på bokelskere.no.

Her var det noen verker jeg har lest, en del verker jeg kjenner til, og en del jeg ikke kjente til fra før, og gjennomgangen av disse bøkene gjorde meg mer nysgjerrig på litteratur fra flere steder i verden og lyst til å utvide horisonten enda mer. Livet er for kort... ;-)


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Stjålet rett fra Wikipediaen
"Svart humor, også kalt morbid humor og annet, er en spesiell grotesk, pessimistisk eller svartsynt form for humor og satire der emnet er alvorlig og gjerne kan gjøre folk opprørte, slik som død, krig, narkotika og lignende. Provokasjoner og lek med tabuer er ofte en viktig del av den svarte humoren, som kan betraktes som en måte å vekke dem som ser og hører, og dermed et virkemiddel for å endre holdningene i samfunnet. Svart humor er ofte preget av ironi, men også det tragikomiske."
Kom med forslag du


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ivanhoe" av Walter Scott
 • "Lille lord Fauntleroy - roman" av Frances Hodgson Burnett
 • "Jungelboken" av Camilla Stendov
 • "Ringeren i Notre-Dame" av Victor Hugo
 • "Tsarens kurér - Michel Strogoff" av Jules Verne
 • "Den siste mohikaner - en beretning fra 1757" av James Fenimore Cooper
 • "Makten og æren" av Graham Greene
 • "Meisterdetektiven Blomkvist" av Astrid Lindgren
 • "Sønner og elskere" av D.H. Lawrence
 • "Larmen og vreden" av William Faulkner
 • "Den franske løytnants kvinne" av John Fowles
 • "Det kommer en pike gående" av Inger Hagerup
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver