Fra www.bokklubben.no:

"Noen bøker er bedre enn andre

På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere fra 54 land i en avstemning der alle fikk stemme på ti skjønnlitterære verk. De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket."


Titlene er ikke rangert. Bøkene er listet opp alfabetisk etter forfatteres navn. Jeg har skrevet hvilket land forfatterne er fra ved siden av hvert verk. Når det gjelder utgaver har jeg rett og slett valgt dem med flest eiere her på bokelskere.no.

Her var det noen verker jeg har lest, en del verker jeg kjenner til, og en del jeg ikke kjente til fra før, og gjennomgangen av disse bøkene gjorde meg mer nysgjerrig på litteratur fra flere steder i verden og lyst til å utvide horisonten enda mer. Livet er for kort... ;-)


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Her er mye litterært snadder! Har nettopp meldt meg inn i Verdensbiblioteket og skal få syv bøker i året fra lista på hundre. Velkomstgaven valgte jeg til å være Gilgamesj-eposet, hva er vel bedre enn å starte der det hele startet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det bare meg, eller er slike lister ofte preget vel så mye av dem som ikke har kommet med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg er enig med deg, og hadde det vært holdt ny avstemning nå med andre kjente forfattere, hadde lista blitt annerledes. Det som var mest interessant med denne lista for meg, var at det var en del verker her jeg ikke kjente til fra før, og dermed har jeg fått utvidet skal-lese-lista mi med det som forhåpentligvis er kvalitetslitteratur fra flere kulturer :) Hvilke verker savnet du spesielt, noen tips om stor litteratur jeg kan ta med meg? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde H HelsethRisRosOgKlagingTor Arne DahlMartineBård StøreLailaMorten MüllerRufsetufsaHanne MidtsundIdaAnn-Kristin RobstadJAjiniakraBjørn SturødMadameIngunn SFriskusenTrude JensenMarianne TAnne Lise JohannessenErlend Rødal VikhagenGroTheodor ØsternGjermund  HaugeTherese LierEllen E. MartolTone Maria JonassenKirsten LundMonica CarlsenFindusAnneWangKjell PTheaTove Obrestad WøienAnniken RøilTine SundalTurid KjendlieJan-Olav SelforsElinBeHegeLars Mæhlum