Lillelord-trilogien

romaner

av (forfatter).

Gyldendal 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.07 (88 terningkast.)

433 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lillelord: romanen gir levende miljøskildringer og tidsbilder fra Oslo før første verdenskrig. Den er en fascinerende fortelling om Wilfred, en rikt begavet, men spaltet og holdningsløs gutt. De mørke kilder: her dukker Wilfred opp i krigens siste år, like sjarmerende og like foruroligende uforløst som i Lillelord. Vi har ham nå: denne romanen tar et langt sprang i tid, fra de første mellomkrigsårene til siste halvår av okkupasjonen.

Omtale fra forlaget

Tre bind i én bok! Lillelord-trilogien regnes ofte som Johan Borgens hovedverk og et av de viktigste romanverkene i nyere norsk litteratur. De tre bøkene kan leses frittstående, men de følger alle utviklingen til én og samme hovedperson: Wilfred Sagen. Alt i alt gir Lillelord-trilogien en dyptloddende psykologisk studie av Wilfred Sagen, en romanskikkelse som har satt dype spor i norsk litteratur.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788205300293

EAN 9788205300293

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 782

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

31 39 12 5 1 0

Bokomtaler

Jeg ble fylt med forakt og avsky i det jeg så at noen hadde hjerte til å gi Lillelord et terningkast under 6. Det er å latterliggjøre Johan Borgen og håne Wilfred for at han står for og representerer. Denne boken har gitt meg meningen med livet, og jeg vil alltid stå i gjeld til min elskede Willy.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tok meg lang tid å komme gjennom. Kjente meg igjen i ensomheten og utenforskapet hos hovedpersonen. Selve tidsepoken er også spennende skildret, har ikke lest noe fra den tiden før. Det er som er tungt med å lese stor litteratur er at jeg må ta inn over meg menneskene - på samme måte som ekte, reelle mennesker og det er krevende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Kvinnen var av dem som som ville bragt et menighetsråd til besvimelse, en familiemiddag til sammenbrudd og et lukket herreselskap til glemsel av alder og verdighet.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

En gang skulle det komme en dikter, og Lillelord hadde grudd seg hele dagen. Han kjente voksne som skrev musikk, men ingen som skrev ord. Han syntes det måtte være så unaturlig. Men den dikteren hadde vært som et stykke musikk han også, da han leste opp i pausen. Han hadde brede kinnben og noen sterkt blå øyne som så på en lenge ad gangen. Og da han leste «Gobelin» i pausen, og efterpå et om en pike som het Elvire og skulle på ball, da syntes Lillelord ord kunne være enda mer enn musikk, fordi det både var musikk og ord.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hver gang han skulle velge mellom noe, så hadde han revet ting i stykker isteden, for å slippe å ha alt omkring seg, slippe å velge. Og kanskje var det slik de gjorde alle sammen, og at det var derfor de gikk fra det ene til det andre, bare lot som i alt de gjorde.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Han kjente igjen dette bildet stige i seg av fedre som alltid gikk der og ventet noe av sønner, noe de ikke ville være ved og slett ikke krevde gjennomført når det kom til stykket, kanskje ikke ønsket det engang.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

jeg er glad jo mindre jeg vet om disse gresselige menneskene som løper med tungen ut av halsen mellom børsen og Gud vet hvor, for å kunne utfolde seg enda litt mer med sine dårlige manérer i fritiden...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Inspirert av Bokprogrammet i P2 sine anbefalinger i mars 2020 av tjukke bøker som egner seg å lese når man har mye innetid, har jeg satt opp min egen liste over gode bøker jeg har lest og som er fra ca. 450 sider og oppover.

Jeg har lagt inn kommentarer på de jeg tidligere har skrevet noe om, og de som jeg har såpass ferskt i minnet at jeg kan gi noen stikkord om min leseopplevelse. Så er det noen bøker som det begynner å bli såpass lenge siden jeg leste at det bare er minnet om en god bok som sitter igjen, og de får stå ukommentert.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Liste med ulike trilogiar frå inn og utland!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør at jeg kan gå på skattejakt. Her er helgens funn :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nybyggerne 2. Gull og vann" av Vilhelm Moberg
 • "Innvandrerne" av Vilhelm Moberg
 • "Juvikfolket" av Olav Duun
 • "Musikk fra en blå brønn" av Torborg Nedreaas
 • "Veien til verdens ende - roman" av Sigurd Hoel
 • "Møte ved milepelen" av Sigurd Hoel
 • "Utvandrerne" av Vilhelm Moberg
 • "Ditte menneskebarn" av Martin Andersen Nexø
 • "Innvandrerne 2" av Vilhelm Moberg
 • "Lille lord Fauntleroy - roman" av Frances Hodgson Burnett
 • "Utvandrerne 2. Bønder på havet" av Vilhelm Moberg
 • "Medmenneske ; Ragnhild ; Siste leveåret" av Olav Duun
Alle bokanbefalinger for dette verket