En flyktning krysser sitt spor

av (forfatter).

Den norske bokklubben 1972 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 1972

Format Innbundet

ISBN13 9788252501476

Språk Norsk

Sider 270

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Følgende sto i Dagbladet 28. oktober 1933: "Idag utkommer Aksel Sandemoses nye bok, "En flyktning krysser sitt spor" på det nye forlag "Tiden". Vi skal ikke våge oss ut i noen vurdering av boken, dertil er den for intens og mektig, litteraturkritikens profesjonister og menneskesjelers ubeskjedne forskere, psykologene, får senere underkaste den en kritisk psykoanalyse. - Boken er en milepel i mitt liv, sier Sandemose." Kilde: Dagbladet 50 år senere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du er vokst opp i andre kretser og vil aldri fatte ubønnhørligheten i Janteloven. Du vil le av den og aldri skjønne dens drepende uttrykk på arbeidergutten i Jante. Med de ti bud i Janteloven holder Jante Jante nede.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det går individer omkring og gir rollen som overmennesker, de tror seg berettiget til litt av hvert på bekostning av andre. Særlig uttaler de seg med ekstraordinær noncholanse om et liv de ikke selv skal avlevere. Men det fins ingen Mussolini så stor at han kan vite det minste om i hvilken retning han beveger historien ved å drepe en eneste mann og hans arvestoff, og det blir aldri gitt en Hitler til kjenne hvilken part det hadde vært heldigst å drepe, de drepte eller bødlene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Gjør at jeg kan gå på skattejakt. Her er helgens funn :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker å gå på loppemarked å se på bøker. Denne gangen føler jeg meg ekstra heldig! Fikk alle disse bøkene for kun kr 170,-


Godt sagt! (0) Varsle Svar