A Christmas carol

av (forfatter), Robert Dewsnap (redaktør) og Peter Bay Alexandersen (illustratør).

Gyldendal 1998 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.05 (120 terningkast.)

555 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit er velkjente personer fra Charles Dickens' store juleklassiker. Den handler om egoistiske Scrooge som blir hjemsøkt av tre ånder. De får ham til å skjønne hva som egentlig betyr noe i livet - og hva som er julens sanne glede. Boken er basert på et ordforråd på 1800 - nivå C.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1998

Format Heftet

ISBN13 9788205214736

EAN 9788205214736

Serie Easy readers

Språk Engelsk

Sider 109

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

40 48 30 2 0 0

Bokomtaler

Jeg har sett uttallige filmatiseringer av denne novellen, alt fra Muppets til teateroppsetning i Royal Albert Hall. Ingen av de kan nærme seg magien Dickens skaper selv, stemningen og spenningen er utrolig. Selv om man kan historien ut og inn, er det fortsatt nyanser i den orginale historien som ingen har klart å fange, så vidt meg bekjent. Å faktisk lese den er noe jeg ikke kommer til å angre på, og det kan fort bli en liten juletradisjon i seg selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ser alltid filmatiseringen av denne boka et par dager før jul. Jeg elsker Jim Carrey. Han spiller Ebanezer scrooge så knakende godt, eller stemmen hans da. Jeg pleide også å gråte av Mikke-versjonen som barn. Nå har jeg endelig lest boka, eller rettere sagt hørt lydboka. Jeg likte den veldig godt. Den gniene, kjipe Hr. Scrooge får et tankevekkende og opprørende møte med ånder og gjenferd en natt før jul. Dette gjør noe med den grinete gamle gubben. En herlig julefortelling jeg unner alle å lese. God jul!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nok ein gong har eg hatt ei triveleg stund saman med den svært så usympatiske Mr Scrooge - eller Knug som han vert kalla i mi utgåve:

Kulden inni ham bunnfrøs de eldede ansiktstrekkene, bet i den spisse nesen, skrumpet hans kinn, stivnet hans skritt; gjorde øynene røde, de tynne leppene blå, og ga seg skarpt til kjenne i den gnissende stemmen. Et frossent rim dekket hodet og øyenbrynene og den magre haken. Hvor han kom, bar han sine kuldegrader med seg; kontoret hans frøs i hundedagene, og tødde ikke opp en grad til jul.

Etter at hans kollega Barflint døydde, styrte Hr. Knug, gniaren, kontoret i "beste" negative ånd - og det lukkast han med. Ingen positive invitasjonar, besøk eller feiringar kunne gi den minste anledning til smil, latter eller glede. Men så; ein mørk, trist, grå og einsam julekveld får han uventa besøk av gjenferdet etter gamle Barflint! Uhyggelig - mildt sagt! I all si gru kan han fortelle at det er mulig for Knug å unngå eit så tvers-igjennom forferdelig endelikt som det han sjølv fekk, og den sjansen får han ved at tre skrømt skal vise han vegen til noko betre.....

Og presis kl eitt om natta kjem dei, først "Gjenferdet av fortids jul", deretter det rause, fargerike "Gjenferdet av dagens jul", og til slutt: Det dunkle, mørke "Gjenferdet av fremtids jul" som har lite positivt å bringe. Og desse besøka får avgjerande betydning, både for jula og for resten av livet til den gamle gniaren!

Boka er fornøyelig, men gir også rom for ettertanke - med ei så tydelig stemme til fordel for dei svake i samfunnet. Glede, omsorg og forventning er ikkje avhengig av størrelsen på pengepungen - og det kan det vere greit å huske på i vårt materialistiske samfunn!

Mi utgåve av boka er illustrert av Robert Innocenti, kom ut i 1990 og er(sitat frå baksida) : ...den vakreste noensinne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er en edel, rettferdig og upartisk side ved tingenes orden, dette at sykdom og sorg riktignok smitter, men intet i verden er allikevel så uimotståelig smittsomt som latter og godt humør.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bah, Humbug!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

He went to church, and walked about the streets, and watched the people hurrying to and fro, and patted children on the head, and questioned beggars, and looked down into the kitchens of houses, and up to the windows; and found that everything could yield him pleasure. He had never dreamed that any walk - that anything - could give him so much happiness.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The curtains of his bed where drawn aside, I tell you, by a hand. Not the curtains at his feet, nor the curtains at his back, but those to witch his face was adressed. The curtains of his bed where drawn aside; and Scrooge, starting up into a half-recumbent attitude, found himself face to face with the unearthly visitor who drew them: as close to it as I am now to you, and I am standing in the spirit at your elbow.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"What's today, my fine fellow?" said Scrooge.
"Today!" replied the boy. "Why, CHRISTMAS DAY."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (105) Varsle Svar

I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.

Listen hos The Guardian.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Jeg var en stor fan av tv-serien Gilmore girls. Derfor bestemte jeg meg for at jeg ville lage en liste over hvilke bøker de nevner i serien. Det er en lang liste, som jeg fant på en nettside som ikke finnes lengre.
Jeg har ikke tatt med bøkene bak de filmene som også nevnes.
Si gjerne ifra, hvis du vet om bøker jeg ikke har i lista.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Disse bøkene fikk meg til å ta fram lommetørklet.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Er så heldig å ha i bokhylla mi 12 stk bøker av Charles Dickens. Dei er i brunt "skinn", med dekorasjon i "gull" - og arka er gulna av alder. Utgivne av Dreyers forlag i 1969. Har lese dei fleire gonger. Dette er bøker vi har sett stor pris på. I tillegg har eg to bøker av nyare dato.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Little Women (Oxford World's Classics)" av Louisa May Alcott
 • "Lille lord Fauntleroy - roman" av Frances Hodgson Burnett
 • "David Copperfield" av Charles Dickens
 • "Store forventninger" av Charles Dickens
 • "Oliver Twist, eller En fattiggutts liv og levnet" av Charles Dickens
 • "En midtsommernattsdrøm" av William Shakespeare
 • "Ringeren i Notre-Dame" av Victor Hugo
 • "Det suser i sivet" av Kenneth Grahame
 • "Romeo og Julie" av William Shakespeare
 • "Haugtussa" av Arne Garborg
 • "Hamlet ; Macbeth" av William Shakespeare
 • "De tre musketerer" av Harald Mæle
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver