I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.

Listen hos The Guardian.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Skjønner ikke greia med bibelen. Nå er jo ikke jeg kristen, men den burde da ikke bli inkludert i en slik liste, som skal gjelde for alle. Teit, spør du meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser ikke det teite i det, det er jo mye historie i Bibelen, og den leses av mange, selv ikke kristne lesere :) Hvordan man vil lese Bibelen kommer an på brillene man setter på seg. Den må vel kunne kalles en klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som oppfordrer til drap av voldtektsofre, sex med egne barn/foreldre etc. er ikke noe som burde ha vært lov å dele/lese. Ei heller er den en klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en ganske sterk påstand å mene at noe ikke burde vært tillatt å lese. Boksensur har jeg lite til overs for, det være seg Bibelen, Agnar Mykle eller Fifty Shades of Grey man ønsker å nekte andre mennesker å lese. Jeg tror Bibelen kan sees på som et litterærtverk uavhengig av om man selv er kristen eller ikke. Det er en bok som har påvirket litteratur og kultur gjennom mange, mange år. Boken kan sees på som en kilde som gir oss anledning til å forstå mer av et samfunn som ikke lenger eksisterer og mennesker som levde i en annen tid og hadde en helt annen oppfatning av verden enn mange har i 2013.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er opptil én og én hver man man leser, jeg skal ikke nekte noen noesomhelst :) Bibelen er en bok jeg knapt selv vil anerkjenne, men om du liker den så har ikke jeg noe jeg skulle ha sagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Listen har ingenting med min personlige smak å gjøre, selv har jeg aldri lest Bibelen(har du siden du uttaler deg så bastant om innholdet?). Dette er en liste som har blitt kompilert av britiske MLA(Museum, Libraries and Archives Council) etter at de stilte bibliotekarer over hele Storbritannia følgende spørsmål: "Which book should every adult read before they die?".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg vet det. Tenkte bare du hadde lest den ettersom du så ut til å like den/forsvare den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

gretemorTanteMamieCathrineHildTorill Elisabeth RevheimMarianne AugustaGodemineIdaAnneWangHarald KsveinHeidi LBookiacCecilieBjørg L.Karen RamsvikHeidiBeate KristinHildeMaren Hjelle CurrieRolf Ingemundseningar hBertyLisbeth Kingsrud KvistenMonaBLTor Arne DahlMalinStine_JkntschjrldTommy LundVera_VakkerAvaBeathe SolbergellinoronilleTone Maria JonassenLilleviReadninggirl20Kirsten LundKay Nilsenanton artemis