Dei trulovade

milanesisk historie frå det syttande århundre oppdaga og omskrive av Allesandro Manzoni

av (forfatter) og Magnus Ulleland (oversetter).

Gyldendal 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ein novemberkveld i 1628 blir don Abbondio, presten i den vesle fjellandsbyen Lucca, stoppa av to skumle typar som forbyr han å gå vidare med viinga av eit ungt par, Renzo og Lucia, som er planlagd til dagen etter. Det er despoten i lansbyen, don Rodrigo, som seier dette, og presten tør ikkje anna enn å lyde. Romanen fortel så om lykka som vert vend til fortviling, sjalusien som gror fram hos brudgommen, forviklingane og dei burleske, kyrkjelege, personlege og sosiale følgjene, mellom anna klosteropphald, opprør og pest.

Omtale fra forlaget

Gyldendal-klassiker. Med utgivelsen av Alessandro Manzonis Dei trulovade i Gyldendals nye klassikerserie er det en mer enn 170 år gammel norsk unnlatelsessynd som rettes opp. Denne overdådige italienske romanen, som kom ut i Milano mellom 1825 og 1827, er en stor europeisk klassiker som har vært tilgjengelig på mange andre språk i mer enn hundre år. Alessandro Manzonis (1785-1873) ene roman er velkjent pensum for italienske skolebarn. Den underholdende fortellingen starter en novemberaften i 1628, da don Abbondio, presten i den lille landsbyen, blir passet opp av to skumle typer som forbyr ham å gjennomføre vielsen av et ungt par, Renzo og Lucia, som er planlagt til dagen etter. Det er don Rodrigo, byens despot, som befaler dette, og presten tør ikke annet enn å love å adlyde. En førsteklasses leseropplevelse. Magnus Ulleland har stått for oversettelsen og skrevet etterord. Alessandro Manzoni (1785-1873) er en av de store italienske klassiske fortellerne. Dei trulovade er forfatterens eneste roman og kom ut mellom 1825 og 1827.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205272866

EAN 9788205272866

Serie Gyldendal klassiker

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1600-tallet

Omtalt sted Italia

Språk Nynorsk

Sider 588

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Omsider seiler vi inn i mer kjente litterære farvann, ja, endog til Skandinavia og Ibsen. Mange saftige godbiter i denne listen! Balzac, Flaubert, Hugo, Stendhal, Zola, Austen, Scott . . . og selvsagt flere.

Om "The Democratic Age" (år 1832-1900) skriver Bloom:
- - - I have located Vico's Democratic Age in the post-Goethean nineteenth century, when the literature of Italy and Spain ebbs, yielding eminence to England with its renaissance of the Renaissance in Romanticism, and to a lesser degree to France and Germany. This is also the era where the strength of both Russian and American literature begins.

Link til boken her på Bokelskere.no.


Godt sagt! (1) Varsle Svar