Glør

av (forfatter) og Kari Kemény (oversetter).

Solum 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.36 (11 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i romanen er konsentrert til en natt og utspiller seg på et gammelt slott ved foten av Karpatene, der to gamle menn gjenopplever minnene om en skjellsettende hendelse som fant sted 41 år før, under et julidøgn i 1899.

Omtale fra forlaget

I dette øyeblikket lever natten fremdeles i skogens dyp : natten, og alt dette ordet betyr, byttet, elskoven, omstreifingen, , den målløse livsgleden og bevisstheten om kampen for livet. Det er øyeblikket da det skjer noe, ikke bare i skogens dyp, men også i mørket av menneskenes hjerter. For menneskehjertet har også en nattside, med instinkter like ville som jaktinstinktene i hjortebukkens eller ulvens hjerte.

Bokdetaljer

Forlag Solum

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788256012541

EAN 9788256012541

Serie Fabula

Genre Klassisk litteratur

Omtalt sted Øst-Europa

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Voksen 2001

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 2 1 1 0 0

Bokomtaler

En perle av en bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er ikke sant at skjebnen kommer blindt inn i våre liv,nei. Skjebnen kommer inn gjennom den døren som vi holder åpen, og vi slipper skjebnen inn foran oss.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han gikk bort til vinduet og åpnet sjalusiene. Mens han sov var det kommet en regnskur over hagen. En kjølig vind blåste mellom trærne, de fuktige platanbladene glinset fett. Det skumret. Han sto urørlig ved vinduet med armene i kors over brystet og betraktet landskapet, dalen, skogen, den gule veien dypt der nede, omrisset av byen. Øynene, som var vant til lange avstander, gjenkjente vognen som kom trillende bortover veien. Gjesten var allerede på vei til slottet.
Ubevegelig, med uttrykksløst ansikt, betraktet han målet som beveget seg raskt, og lukket det ene øyet, som en jeger når han sikter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De grå silkegardinene begynner å blafre, også den tunge krystallysekronen begynner å bevege seg, som på store skip når stormen bryter løs. Himmelen blir lys et øyeblikk, et svovelgult lyn flerrer natten, lik et gullsverd som gjennomborer offerets kropp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes mange gode bøker som har kommet ut for noen år siden. De fleste av disse er bare tilgjengelig på bibliotekene.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Heldigvis er de fleste korte


Godt sagt! (5) Varsle Svar