Spørsmål: Vil en få best utbytte av boken dersom en ser filmen først, slik at en har en grunnforståelse av bokens handling? Eller vil det ødelegge mye av gleden ved å lese boken?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

For en gangs skyld vil jeg si at du trygt kan se både film og musikal før du leser boken. Selv leste jeg «De elendige» etter å ha sett flere musikalske oppsetninger, og det ødela på ingen måte gleden for meg. Boken rommer så mye, mye mer. Og, som du sier, det kan være greit å kjenne de grove trekkene i handlingen før du leser.

En god bok – lykke til med lesingen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flott, takk for hjelpen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig!
Har du forresten sett at NRK begynner å sende Les Misérables i morgen, søndag 6.1., NRK 1 kl. 21.35. Ser ut som det er en ny serie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det passer jo perfekt! Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..og det ser eg verkeleg fram til! Har lese bøkene fleire gonger, og har sett historia både på film og teater, men dette er stoff som tåler gjensyn! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er usikker på hva jeg synes om den nye, britiske filmatiseringen av Les Misérables (NRK 1).

Sitter musikken og sangen så fast i kropp og sjel at det er vanskelig å løsrive seg og vurdere en annen dramatisering på fritt grunnlag? Slik det hevdes i denne artikkelen. Spesielt kan det være vanskelig siden den nye filmatiseringen, i hvert fall så langt, i stor grad baserer seg på de samme utdragene fra boken som musikalen.

På den andre siden opplever jeg filmatiseringen mer realistisk og brutal når den får stå for seg selv – uten sang og musikk. Flotte kostymer og flott scenografi. Litt stillestående og langdrygt?
Skal bli spennende å se hvordan serien utvikler seg videre.

Andre synspunkter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er enig, Lillevi...eg er heller ikkje sikker på kva eg meiner. Men, historia er god, så vi har bestemt oss for å gi det litt tid. "Gamal vane er vond å venda" seier ordtaket, og sånn er det nok når noko kjent kjem i ny drakt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LesevimsaKay NilsenGitte FurusethOle Jacob OddenesAnniken LMartinenHilde H  HelsethMarit HåverstadBjørg L.Ingrid Urdal StøleJan Erik  OlsenTerje SteiroBoktimmyIngunn SPia Lise SelnesHeleneSverreAnneTLeseaaseBjørg Marit TinholtJ.G. RobertsJulie StensethDun AenghusDaffy EnglundHelena EVannflaskeIda CharlotteLisbeth Kingsrud KvistenThomas KlakeggPhoenixInger Kristine ØynesAgnete M. HafskjoldAnjaNeda AlaeiTralteBertyerlend kongsvollMalinAvaWenke