Kinderwhore

av (forfatter).

Aschehoug 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.23 (116 terningkast.)

253 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Nina J.B.s eksemplar av Kinderwhore

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

bøker til ettertanke

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Moren til Charlotte er alltid hjemme, likevel er hun aldri der. Hun bruker mesteparten av tiden til å sove, og sterke medisiner for å holde seg i søvn.

Når moren ikke sover, gir hun Charlotte nye fedre. Én av dem viser henne et glimt av at noe annet og bedre er mulig. Men det varer altfor kort, så kommer det en ny far.

Som tolvåring opplever Charlotte noe hun ikke har forutsetning for å ta innover seg. Etterhvert fatter hun nytten av morens pillebruk, glad for å oppdage at det finnes måter å skru av følelsene sine på.

Snart lever Charlotte med stor avstand både til seg selv og til andre. Er det mulig å komme seg ut av en barndom med så destruktive mønstre?

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2018
NOMINERT TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2018

"Mange har skrevet godt om at det er forjævlig å være ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn. ... Kinderwhore er en sterk roman som kommer til å sitte i kroppen lenge."
Trine Saugestad Hatlen, VG Terningkast 5

"Og denne karakteren evner faktisk å slå tilbake, blant annet ved hjelp av rettsvesenet. Som leser fryder jeg meg i disse partiene."
Ingunn Økland, Aftenposten

"'Kinderwhore' er krevende, men også velflytende, innsiktsfull og opplysende lesning. En bok om det ubegripelige, men virkelige. En bok alle bør lese."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet Terningkast 5

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788203363290

EAN 9788203363290

Språk Bokmål

Sider 228

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

46 58 7 4 0 1

Bokomtaler

Kinderwhore er en roman som har fått mye oppmerksomhet i det siste, og det med god grunn.

Fordi det er en sterk bok med sterke karakterer, som serverer veldig mørk og sarkastisk humor, på grensen til spydig. En type humor jeg liker, spesielt sarkasme, så hvorfor likte jeg ikke Kinderwhore?

Å distansere seg selv fra problemer
Men først litt om bokas handling, som er om Charlotte. Hun er veldig uheldig med oppveksten. Hun bor i en leilighet sammen med en fraværende mor. En mor som tar piller, som tilbringer mesteparten av tiden i sengen, og som ofte tar med seg forskjellige menn hjem. Ingen barn burde ha det sånn, men det skjer dessverre altfor ofte. Charlotte er en lesehest, og gjemmer seg i bøkenes verden. Livet hennes blir kaotisk da en av kjærestene til moren hennes kommer inn på rommet hennes, og barndommen hennes blir frarøvet. Siden da distanserer Charlotte seg fra sitt eget hode og kropp. Gjør alt for å unnslippe smerte og komme andre i forkjøpet. Ingenting er det samme, og hun havner i en malstrøm som er omtrent umulig å komme seg ut av. Hun bruker sin mørke humor som en av forsvarsmekanismene. Vil hun noen gang åpne seg for noen, og fortelle hvordan hun egentlig har det, og om traumene hennes? Vil hun noen gang våge å la noen kjenne den virkelige Charlotte og gi livet en ny sjanse? Er hun tøff nok til å ta igjen de indre demonene og satse på rettferdighet, istedet for å komme andre i forkjøpet ved å skade seg selv og være sarkastisk?

Dette virker kanskje som en spesiell roman, og det er det også. Trodde jeg ville like den da jeg liker både mørk, sarkastisk og spydig humor selv. Likevel var ikke denne boka for meg, selv om budskapet er god, og viktig tema tas opp; at man bør aldri være redd for å be om hjelp og åpne seg opp for noen, uansett hvor vanskelig teamet er. Det største problemet jeg hadde her var selve skrivemåten jeg ikke hadde helt sansen for, til tross for humoren. Fleste sider består av korte avsnitt. Og noen sider er det hele sider. Det største problemet mitt angående denne boka var at det blir veldig ensformig i lengden, uansett hvor synd man synes i hovedpersonen, selv om hun ikke vil ha noen sympati. Det blir litt "masete", selv om ingen fortjener å gå gjennom det hun opplvede.

Forskjell på dårlig/ikke like en bok
Så, misforstå meg ikke. Med tanke på den svake karakteren jeg gir, betyr det ikke denne gang at det er en dårlig bok, ikke denne gang, det er det ikke, og jeg er heller ikke helt følelseskald, men det var ingen bok for meg. Vet hvor godt den er likt av mange andre, og vil bare ikke at noen skal bli opprørte på grunn av at jeg ikke likte den. Man er forskjellig, og ingen fasit er riktig når det gjelder hva den ene og den andre liker av bøker. Det er viktig å huske på. Sterk lesing, men ikke min type bok.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mestarleg! Favoritten min til å vinne P2-lytternes romanpris for 2019!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

229 sider. Planen var å lese ut boka på én dag. Etter å ha lest rundt 150 sider, måtte jeg legge den vekk. Jeg klarte ikke å lese mer før dagen etterpå, jeg ble rett og slett fysisk dårlig.

En bok som sitter i deg lenge etter at du er ferdig med den. Når du tror det ikke kan bli verre, så blir det nettopp det, og slik er virkeligheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er min omtale av Kinderwhore. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig er det umulig å gi terningkast på denne, men jeg landet på en femmer og lurer på om dette blir for dagens ungdom som "Å være ung er for jævlig" og "Men tankene mine får du aldri" var for oss som vokste opp på 70- og 80-tallet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ikke en bok man koser seg med, samtidig er den helt umulig å legge fra seg. Vi blir trukket ned i et liv så mørkt, så fult av angst og selvhat at det til tider er vanskelig å lese videre.

Å lese en bok hvor karakterutviklingen går i negativ retning, over på minussiden, er tøft. Og Fonn beskriver det mørket som omslutter hovedpersonen, som er hovedpersonen på en (nesten fælt å si det) flott måte. Ordene, beskrivelsene, metaforene. Alt er sveiset sammen til en flott og fæl tekst.

Dette er en bok som fortjener å bli lest, av en forfatter som fortjener anerkjennelse.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Kinderwhore

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mørk, trist, sterk. Utrolig godt skrevet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

De sier at brent barn skyr ilden, men min erfaring er at brente barn blir pyromane

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg husker første gang jeg prøvde å skru av hjertet mitt, jeg satt foran vinduet og ventet på at mamma skulle komme hjem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen skulle ta meg vekk fra mamma, ingen skulle ta vekk den kjærligheten jeg stjal fra henne når hun sov, når jeg strøk henne over ansiktet med en klut, og hun ikke dyttet meg vekk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men akkurat som meg, hadde hun måttet være voksen som barn, og var lenge et barn som voksen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg var så nær han. Jeg kunne ikke være nær. Jeg hadde aldri vært nær. Jeg hater nær. Men Lykke var bare et dyr, og han kunne ikke skade meg, og plutselig kjente jeg noe bak øynene og i halsen som jeg ikke hadde kjent siden jeg var seks, og jeg la ansiktet helt inntil halsen til Lykke og lot pelsen hans bli våt

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg husker det som det var i går, sier folk om minner de har. Med traumer er det annerledes. Det er ikke mulig å huske det, fordi det alltid føles som det skjer akkurat nå. Man kan bare ikke ta det inn over seg, sortere, differensiere. Inntrykkene er for rå, for ekstreme, for umiddelbare. Fragmenterte. Kaotiske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg stjal Paralgin forte av mamma for at kjærligheten skulle gjøre mindre vondt

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hør her, sa mamma, jeg har ikke hatt det så lett jeg heller. Det var en lek jeg pleide å leke som unge, kanskje du kan gjøre noe av det samme. Se for deg at du har et laken. Også tar du de tingene som er ille, og kveler dem i lakenet. Så tenker du ikke på dem og går videre

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde et hvitt hull i hjernen hvor alt jeg ikke likte, fikk plass, mamma hadde alt man trengte for å overleve dagene i et skap på badet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde kanskje falt ut av skolen, men jeg skulka ikke prosjektet med å ødelegge livet mitt, der var jeg flinkest i klassen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vær med å stemme på Tiårets beste norske roman


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Målet er 55 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseutfordring 2019
Bøker lest i 2019
8731 sider så langt i år


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest/hørt i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som er lest i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Heroin chic" av Maria Kjos Fonn
 • "Bok om sorg - (fortellingen om Nils i skogen)" av Maria Navarro Skaranger
 • "Nada - roman" av Hanna Stoltenberg
 • "Dette har jeg aldri fortalt til noen - noveller" av Maria Kjos Fonn
 • "Mødre og døtre" av Tiril Broch Aakre
 • "Hvor lenge varer vi" av Mari Andreassen
 • "Alt skal brenne" av Sofia Nordin
 • "Ikkje ver redd sånne som meg" av Sumaya Jirde Ali
 • "Rase - roman" av Monica Isakstuen
 • "Hotell Montebello - roman" av Rebecca Wexelsen
 • "Forbruk i september - roman" av Eline Lund Fjæren
 • "Presens maskin - roman" av Gunnhild Øyehaug
Alle bokanbefalinger for dette verket