Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 10 av 10 bokomtaler

Tollak er en mann av få ord. Han er sint, sta, og liker ikke at verden og tiden går framover. I tillegg er han periodedranker, originalen i bygda og full av kjærlighet til kona Ingeborg.
Det er ikkje slik, sa eg, at om eg ikkje seier stort, så er eg ordlaus..
Nå er hans tid kommet, og det er på tide å fortelle. I boka følger vi han mot samtalen han skal ha med ungene før han dør.

Tore Renberg skriver godt, og denne korte boken er både velskrevet, mørk og vakker. Den rommer mye, både sagt og usagt, på noen få sider. Boka kan leses i ett jafs, men les sakte og dvel ved intensiteten og drivet i fortellingen.

Jeg må tenke litt mer på Tollak og Ingeborg før jeg begynner med en ny bok, kjenner jeg. Skulle gjerne hørt Ingeborgs fortelling også, om hvordan det var å være kona til Tollak. Dette er en bok som varer lenge etter den er slutt. Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En nydelig bok om Lindas kjærlighet og valg. Kjærlighet til jorda, til gården, til slekt og dyr, men også kjærligheten til den kommende ektemannen. Et godt språk drar meg med inn til Hessdalen og liv som har levd og arbeidet der.
Boka gir meg en anledning til å finne mine egne minner, mine tanker og hva jeg har gitt videre til mine barn. Hopp i høyet, kos med nyfødte kalver, tur med firhjulingen så alle fryder seg - men også berging av fôr når naboene brenner st. Hansbål, steinplukking i lyse maikvelder, fødsel og død i fjøset. Kuskit og møkk. Ikke flotte ferier og weekendturer, men jeg håper vi har gitt videre et felleskap de har satt pris på, gleden ved å arbeide sammen og tanker om hva som er viktig og riktig. Så må valgene som kommer bli tatt og akseptert. Så verdifullt å vokse opp slik, verdifullt for meg og mine, men kanskje ikke for de som bestemmer og legger føringer for matproduksjon og bosetting. Takk til forfatteren for at du har gitt meg en anledning til å minnes og reflektere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en fantastisk bok for meg som er opptatt av barn, relasjoner og tilknytning. Tematikken omkring mutisme er interessant, og gir et godt bilde på hvordan vi bør forholde oss til de som ikke snakker. Det som trakk ned boken fra en 6er var at morens fortellerstemme tok over for guttens i noen kapitler uten at det kom tydelig nok fram. Jeg brukte noe tid på å skille mellom de ulike personene, det var en stor slekt med fremmede og, for meg, 'like' persiske navn. Anbefaler denne boken varmt, spesielt til alle som arbeider med barn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En svak firer fra meg. Jeg trengte noe lettlest og kjent imellom pensumbøkene, og da passet denne. Underholdning i 2 kvelder, og dett var dett! Den dårligste boka om Wisting, men håper likevel på flere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakkert og intenst om ensomhet og tosomhet, om å forlate og om å starte på nytt. Vanskelig å legge ifra seg denne boken, og jeg ønsket at den ikke ble slutt! Sitter i tankene lenge etter at den er avsluttet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt første møte med denne forfatteren. Jeg ble underholdt hele veien, og gir den derfor terningkast 5, til tross for enkelte svakheter. Jeg skjønner ikke helt rollen til juristen Nora i denne historien, men det er kanskje en tråd fra tidligere bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke helt om den fortjener terningkast 4, for jeg kjedet meg mange ganger mens jeg leste denne boken. Synes det var altfor langdrygt å lese om tiden i fangeleiren. Ble slett ikke revet med, slik jeg var forespeilet. 4eren ble gitt fordi jeg liker gode historier om kjærlighet, kunst, følelser, krig og jøder - dette kunne blitt bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et gledelig gjensyn med avdeling Q. Denne gang fikk jeg gleden av å lese den på originalspråket. Spennende lesing hele veien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var en stor fan av Femserien, og mine barn leser også disse bøkene med stor iver!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde gledet meg til denne, men den svarte ikke til forventningene. Jeg fikk ikke tak på alle personene som vistnok betydde mye i fortellingen. Mange parallelelle historier som virket rotete sammen. Likte derimot etterforskeren Karin, så det kan hende jeg prøver den neste boken fra Ann Rosman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Synnøve H HoelReadninggirl20Bård StøreBjørn SturødOlaugsveinPia Lise SelnesPilarisKjerstiFrode TangenJulie Stensethingar hEivind  VaksvikLibraritas valpakkaAnneWangMonaBLStregaHarald AndersenStjernekastBjørn BakkenIngunn STurid Kalvatn SchøyenMonica StubkjærBerit RRita KathrineTor Arne DahlGunillaMalinEli Svendsen Heie HaugerudLeseaaseTonesen81Beathe SolbergTine SundalEli HagelundSigrid NygaardHilde H  HelsethAnne-Stine Ruud HusevågMarit HøvdeVibekeLisbeth Kingsrud Kvisten