Vær med å stemme på Tiårets beste norske roman


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 20 svar.

... og vinneren ble Max, Mischa & Tetoffensiven av Johan Harstad. Den har jeg ikke lest, men det går det jo an å rette på. Skjønt en tusensiders murstein virker unektelig nokså krevende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka kan anbefales sterkt! Svært mange sider, men jeg syntes det var verdt det. Ser at det er juryen som har sørget for at denne vant. Leserne ville ha "Fiolinane" av Jan Roar Leikvoll. Jeg er nok mer enig med juryen. "Fiolinane" syntes jeg var tungt stoff, men i den boka skyldtes det ikke sideantallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes Fiolinane var ei god bok, selv om det ikke var den jeg stemte på. Ikke enig med deg i at den var tung; ville heller sagt dyster og urovekkende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dyster og urovekkende er nok bedre adjektiver på det jeg prøvde å formidle som min opplevelse også ja!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kåringen av "tiårets beste norske roman" på BOK365 er lite kjent, tror jeg. Hver gang jeg er inne for å sjekke stoda, må jeg leite meg fram til saken. For ca. ei uke siden finleste jeg innledningen, og fant ut at man kan stemme flere ganger: 1 gang per dag per enhet, mener jeg det sto. Jeg regner med at jeg er en "enhet" i denne sammenhengen og har derfor stemt på favorittboka mi fire ganger nå (uten at den har rykket framover i køen). Vi kan altså stemme hver dag t.o.m. 31. mai, da juryens preferanser og lesernes skal slås sammen og vektes 50/50. Litt klønete opplegg, eller?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig enig i det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at det foreløpig er "Hennes løgnaktige ytre" som leder. Jeg hadde ikke hørt om denne før jeg nå leste om den. Den ser jo meget interessant ut, så det tror jeg blir min neste bok ut, faktisk. Noen av dere som har lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig godt skrevet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bok! Terningen min endte på en femmer. Svært engasjerende, iallfall fra et kvinnesynspunkt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skvatt himmelhøyt over at Anne Ragdes Liebhaberne er med - en av hennes svakeste synes jeg....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange gode bøker på listen din, men jeg savner Dilettanten av Terje Holtet Larsen. Det er en av mine favorittbøker, og den ble utgitt i 2012.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er en jury som har valgt ut de 50 bøkene. Se her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det forstår seg !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke aleine om å være misfornøyd med juryens liste; bare se her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, jeg tenker det er greit å være uenig, men at det er mange måter å si ifra på. Å kalle juryen supperåd og generelt være frekk; vel, det funker ikke for meg. Kanskje Tomas Espedal skulle tatt seg et retorikk-kurs. Men hvis det kun er oppmerksomhet rundt kåringen han er ute etter, så oppnår han vel kanskje det til en viss grad.

Uansett legger jeg merke til at juryleder Vidar Kvalshaug sier at når de har vurdert bøker, så har de blant annet tenkt over om kvinner og nynorsk er representert. Når man skal stemme over de beste bøkene, er det da riktig å kvotere inn bøker bare fordi de er skrevet av et annet kjønn, eller at de er skrevet på en annen målform? Det blir litt "Nei, denne er ikke så god, men den er jo skrevet på nynorsk, så da tar vi den med." Jeg vet ikke hva som er riktig, jeg bare undrer meg.

Nå skal det sies at min favoritt er boka til Tore Kvæven, og den ER skrevet på nynorsk :) En av de absolutt beste bøkene jeg har lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Espedal er jo kjent for sine "spissformuleringer" ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke bøker kommer med - blir utvalgt - bare fordi de er skrevet på nynorsk eller av en kvinne, men i og med at der er skrevet så mange gode bøker (utvalget er stort), så er det mulig å ha 2 tanker i hodet samtidig, nemlig å passe på at man ikke bare velger for eksempel bokmålsbøker fordi det er det man selv leser. Noen av de beste bøkene i senere tid er utgitt gjennom Samlaget, og det blir derfor naturlig også å bestemme seg for at de bør være representert. Det blir selvsagt feil å kvotere viss det var eneste grunn; Hun kommer med fordi hun er kvinne, den kommer med fordi den er på nynorsk. Men slik tror jeg ikke det er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå har jeg stemt! Skjønt helt "rettferdig" ble det vel ikke, siden jeg bare har lest åtte av disse bøkene.
Når og hvordan får vi vite resultatet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Regner med at man må følge med på Bok 365, som Torill har lenket til. Jeg er innom der rett som det er fordi de har mange morsomme litteraturkvisser, anmeldelser og annet interessant innhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare lest ti av disse bøkene, men jeg kan ikke forstå annet enn at "Når landet mørknar", "Leksikon om lys og mørke" og "Skyggeboken" må komme høyt opp på lista. For meg er alle disse tre soleklare 6-ere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tonje SivertsenKirsten LundLilleviEP LHanne Kvernmo RyeAnniken RøilHilde VrangsagenMarit HøvdeGrete AastorpRoger MartinsensvarteperPrunellaHarald KIngunnJAgnete M. HafskjoldÅsmund ÅdnøyOddvarGG LBente L.IreneleserMorten BolstadToveFinn Arthur JohansenMalinn HjortlandLabbelineMarit HåverstadMarenTove Obrestad WøienHallgrim BarlaupDaniel DuppskoRufsetufsaJakob SæthreCarine OlsrødNina M. Haugan FinnsonJulie StensethIngunn SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPer LundHarald AndersenVannflaske