På vei til en venn

roman

av (forfatter).

Oktober 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.27 (89 terningkast.)

454 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Han heter Vilgot, han er elleve år og han har lært at det er tre ting som er farlig: Å bade rett etter at man har spist, leke med plastposer, bli med fremmede som kommer kjørende langs veien. En mørk vinterettermiddag på 1960-tallet er Vilgot på vei til en venn, det skal forandre hans liv for alltid. Over tretti år senere segner en utmattet elefant om på en av Oslos utfartsveier og bare Vilgot kjenner til hvor den kommer fra. Historien strekker seg fra sekstitallets skjøre uskyld i Norge til vårt eget årtusen, fra sirkusmanesjens magi til en høyst virkelig elefant i den voksne Vilgots fangenskap.

Omtale fra forlaget

Han heter Vilgot, han er elleve år og han har lært at det er tre ting som er farlig: Å bade rett etter at man har spist, leke med plastposer, bli med fremmede som kommer kjørende langs veien. En mørk vinterettermiddag på 1960-tallet er Vilgot på vei til en venn, det skal forandre hans liv for alltid. Over tretti år senere segner en utmattet elefant om på en av Oslos utfartsveier og bare Vilgot kjenner til hvor den kommer fra.
På vei til en venn strekker seg fra sekstitallets skjøre uskyld i Norge til vårt eget årtusen, fra sirkusmanesjens magi til en høyst virkelig elefant i den voksne Vilgots fangenskap. En gripende og burlesk erindringsreise, en roman om mulige og umulige vennskap, om menneskers ensomhet og om bedøvende kjærlighet og lengsel.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788249500789

EAN 9788249500789

Språk Bokmål

Sider 259

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Brageprisen Skjønnlitteratur 2002

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 32 28 13 3 3

Bokomtaler

Niels Fredrik Dahl skriver så utrolig godt! Skjønner godt at denne boka ga ham Brageprisen. Den er sår og følsom, og hopper elegant i tid uten at man blir forvirret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg klarer dette. En dag av gangen. En dag av gangen til det er over. Vi skal alle dø. Jeg skal også dø, og hvis jeg bare tar en dag av gangen så skal jeg klare å dø til slutt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen av barna fra blokkene lekte med kunstnerbarna, de holdt seg for seg selv oppe i ghettoen og gikk på Steinerskolen, der man danset i mattetimene og ikke lærte å lese eller skrive.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Elgen visste ikke hva for et stygt dyr politimannen var, så den ble ikke det grann redd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De siste to ukene før sirkuset kom til meg hadde sirkusdirektøren - som nå enten var drept av russisk mafia i Norge eller satt trygt hjemme i Moskva - bare kunnet betale lønn i vodkaflasker. Det var en ordning Aleksej var fornøyd med. Selv hadde han og de andre samlet sammen sine siste penger og kjøpt en hel vognlast med løk som de knasket i vei på, mens tårer og vodka rant. Pengene de fikk fra sosialkontoret mens de ventet på å få ordnet med hjemreisen gikk til mer vodka og en og annen sekk med poteter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

I dag var jeg på Fretex og fant 10 gode bøker - 100 kr samlet. Å, hvor jeg elsker følelsen i magen når jeg finner en bok jeg har lett etter!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det betyr at ein del bøker har mista opphaldsløyvet og må ut på reise. Kanskje nokre av dei skulle flytte heim til deg? Sjekk http://fritenkjar.blogspot.com/2011/11/bker-som-ma-ut-pa-reise.html for oversikt over alle. Lista nedanfor er bare nokre få. pris: 10kr stk+ porto.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

gamle favoritter


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som er lest i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "I fjor sommer - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Herre - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Amazonaspornografen" av Tove Nilsen
 • "Det er greit for meg - roman" av Per Petterson
 • "Under bordet - roman" av Heidi Linde
 • "Når jeg er hos deg - roman" av Linn Ullmann
 • "Vill ni åka mera? - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Hav av tid - roman" av Merete Morken Andersen
 • "Mor om natten - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Engel av nylon - roman" av Helene Uri
 • "Vekten av snøkrystaller - roman" av Thorvald Steen
 • "Presten" av Hanne Ørstavik
Alle bokanbefalinger for dette verket