Under bordet

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (58 terningkast.)

240 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jenny er 26 år, og har sluttet på medisinstudiet uten å fortelle det til familien. Hun bor i bofellesskap med Sara og Trond. Jenny er en kaospilot som søker fast grunn i nytt terreng. Hun nærmer seg tilværelsen med avkledd blikk og snodige replikker som gjør henne synlig for gutten med de brune øynene. Som hun er livredd for, inntil det ikke går an å gjemme seg lenger.

Omtale fra forlaget

Ingen banker henne i poker. Ingen holder pusten under vann lenger enn henne. Men er hun til å stole på? Jenny bor i bofellesskap sammen med Sara og Trond. Hun spiller poker, spiser kebab og har funnet drømmestøvlettene. Og hun befinner seg litt midt mellom i sitt eget liv: Etter droppet medisinstudium og kjæreste, og før .? Før hva? Tja, en framtid som inneholder en viss mann med et par brune øyne? Som ble funnet over en flaske Jameson under et bord en sen fest . en kveld med store doser jug og litt for mye sannhet. Jenny er en tøff, men også sårbar ung kvinne som søker fast grunn i nytt terreng. Hun nærmer seg tilværelsen med nakent blikk og snodige replikker som gjør henne synlig for mannen med de brune øynene. Som hun for øvrig er livredd for, inntil det ikke går an å gjemme seg lenger. Under bordet er en sjarmerende og morsom historie om å ta sats og våge spranget. Da romanen første gang utkom i 2002, ble den hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Den fikk strålende mottakelse i pressen og solgte i til sammen nesten 30.000 eksemplarer!Heidi Linde er født i Asker i 1973. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og er utdannet manusforfatter fra den Norske Filmskolen på Lillehammer. Hun debuterte med barneboka Myggstikk i 1998, og har senere utgitt tre voksenromaner. Under bordet ble første gang gitt ut i 2002. «Linde er en glitrende person- og situasjonstegner . en tvers igjennom overbevisende debut.» ELLE«Frisk og lettbent debut.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788205385467

EAN 9788205385467

Serie Drops

Språk Bokmål

Sider 226

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 18 22 7 5 1

Bokomtaler

Jeg har tidligere lest "Nu Jævlar" av samme forfatter, og gledet meg derfor til å lese denne. Jeg ble dessverre skuffet.
Boka handler om Jenny som ikke helt vet hva hun vil i livet, og det er masse om alt hun ikke klarer å ta fornuftige beslutninger om, og en del om hva hun har opplevd i barndommen og ungdomstida som har gjort henne slik. Likevel ble ikke dette nok og handlingen virket egentlig bare rotete for meg, og jeg sitter igjen med føleslen av at jeg egentlig har kastet bort en del tid på ei bok jeg like godt kunne ha avbrutt lenge før jeg var ferdig....

Gir boka en 2'er

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boken handler kort og greit om livet, og om at beslutningene vi tar, ofte endrer seg underveis. Det var noen interessante øyeblikk i historien, men også noen til dels "kjedelige" øyeblikk som ikke tjener historien noe særlig. Slutten skuffer mest. Som leser sitter jeg med flere ubesvarte spørsmål. Ting som jeg hadde regnet med skulle besvares, blir aldri belyst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest, søt, litt kjærlighet, litt humor og litt underliggende «alvor» om livet. Anbefales, selv om «bare» terningkast fire fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Lev ikke livet med håndbrekket på, det var Gustavs livsmotto; han løste bestandig kryssordene med kulepenn

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Norsk chick lit.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er titler jeg liker å anbefale hvis folk kommer og spør etter noe hyggelig. Stort sett er det bøker jeg har lest selv. Håper jeg kommer på flere etter hvert, og tar gjerne i mot tips!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Juggel - roman" av Heidi Linde
 • "Resten av livet - roman" av Ellen Linde
 • "Sammen igjen" av Josie Lloyd
 • "Det er trikken i ditt liv - roman" av Yvonne C. Kuhn
 • "Det virkelige livet" av Hanne-Vibeke Holst
 • "En lykkelig kvinne" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Thereses tilstand" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Dyp rød 315 - roman" av Helene Uri
 • "Sammen" av Josie Lloyd
 • "Skjebnehjulet" av Kajsa Ingemarsson
 • "Agnes i senga - roman" av Heidi Linde
 • "Jeg fatter ikke hvordan hun får det til - en komedie om å mislykkes, en tragedie om å lykkes" av Allison Pearson
Alle bokanbefalinger for dette verket