Elskede Poona

kriminalroman

av (forfatter).

Cappelen 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (423 terningkast.)

1857 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ståle Haverstadløkkens eksemplar av Elskede Poona - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne. Dagen før har ungkaren Gunder Joman ventet på sin nye kone, Poona fra Mumbai i India. Egentlig skulle han ha hentet henne på flyplassen, men fordi hans eneste søster, Marie har vært utsatt for en trafikkulykke og ligger i koma på sykehuset, sender han bygdas drosjesjåfør for å hente Poona. Men Poona dukker aldri opp, verken på flyplassen eller hjemme hos Joman. Dette er den femte romanen om politietterforskeren Konrad Sejer.

Omtale fra forlaget

I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne. Dagen før har ungkaren Gunder Joman ventet på sin nye kone, Poona fra Mumbai i India. Egentlig skulle han ha hentet henne på flyplassen, men fordi hans eneste søster, Marie har vært utsatt for en trafikkulykke og ligger i koma på sykehuset, sender han bygdas drosjesjåfør for å hente Poona. Men Poona dukker aldri opp, verken på flyplassen eller hjemme hos Joman. Dette er den femte romanen om politietterforskeren Konrad Sejer.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788202228231

EAN 9788202228231

Serier Cap spenningens mestere Konrad Sejer (5)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Østlandet

Språk Bokmål

Sider 273

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Brageprisen Krim- og spenningslitteratur 2000

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

77 174 131 33 6 2

Bokomtaler

En av mine all-time favorittkrimbøker. Denne boka har også en sårhet som berørte meg sterkt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har lest alle Fossums kriminalromaner. Dette er favoritten! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis noe skulle gå galt så gikk alt galt. Stakkars Poona og Günter, og jeg sitter igjenn med en sår klump i halsen. Hvor uheldig går det ant å bli.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boka var overraskende bra! Den beste boka av Karin Fossum som jeg har lest hittil. Har bare lest noen få bøker av henne enda, men ingen som virkelig tok meg med storm før jeg leste denne.
Synes boka tok seg opp jo mer jeg leste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Svært spennende bok

Norske krimforfattere (Rivertonklubben) har kåret Karin Fossum til tidenes beste norske krimforfatter, og hennes Elskede Poona ble kåret til Norges nest beste krimroman.
Karin Fossum har vunnet i krim/thriller-klassen under den prestisjetunge Los Angeles Times Book Prize-utdelingen med boka «Elskede Poona» (The indian bride). Når Stephen King blir bedt om å nevne ukjente forfattere som er verdt å lese, trekker han fram fem navn – og ett av dem er Karin Fossum.

Boka er oversatt til flere språk, og italienerne har laget film.

I et intervju med Dagbladet sier Fossum at roman er basert på en reel hendelse, kriminalsak, i Skotland for 30 år siden. Altså en True Crime.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg likte boka veldig godt. Usikker på om dette er krim, iallefall er det ei bok om einsemd og kjærleik og fyrst og fremst ei kjensleladd bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen forfattere har den fantastiske evnen at de får sagt mye bra med få ord. Her er et forsøk på å samle noen av de beste kort-romanene (her definert til under 300 sider) som jeg har lest. Enkelte av dem kan nok karakteriseres som noveller snarere enn romaner, men de får likevel være med.


Godt sagt! (31) Varsle Svar

Dette er bøker jeg av hele mitt hjerte gledelig hadde satt fyr på i all offentlighet. Det er ikke mye ved bøker som klarer å få fram sinne hos meg, men disse bøkene gjør det...


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Vi leter etter: Bøker som utelukker overdreven benyttelse av avansert vokabular og innfløkte setningsstrukturer som i gal kontekst reduserer leserens evne til å følge med i historien.

Vi i Leser søker bok jobber nå med å lage en liste over de 100 beste overkommelige bøkene på norsk. Målet er å gi leseuvante en god inngangsport til litteraturen med gode og overkommelige bøker. Med dette ønsker vi å gi nye lesere gode litteraturopplevelser som åpner opp for videre lesing. Har du forslag til bøker tas det imot med stor takk. Vi vil gjerne også ha innspill på lista slik den er i dag.

Lista inneholder skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier og bøker for de som er nye i Norge.

Her er noen kriterier for bøkene vi leter etter:

 1. Korte setninger.

 2. Korte bøker.

 3. Ord de fleste kjenner til.

 4. Behagelig grafisk oppsett – passe stor skrift, nok luft

 5. Korte kapitler og avsnitt.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Finnes mange vakre kvinnenavn i titlene.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker ikke krim sånn helt uten videre. Men her er et knippe av de jeg har likt veldig godt!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker å lese en bok før jeg ser filmen. Ikke alltid det er vellykket, men de gangene boka er bra og filmen likeså da fryder jeg meg.

Trilogien til Stieg Larsson
Sjakalen av Frederick Forsyth
Anna Karenina av Leo Tolstoj
Da Vinci koden av Dan Brown
Mitt Liv av Max Manus
Drageløperen av Khaled Hosseini
Emma av Jane Austen
Djevelen holder lyset av Karin Fossum
Elskede Poona av Karin Fossum

Det er mange flere gode filmer etter bøker. Det er nesten umulig å begrense seg.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Djevelen holder lyset" av Karin Fossum
 • "Se deg ikke tilbake! - kriminalroman" av Karin Fossum
 • "Drapet på Harriet Krohn - kriminalroman" av Karin Fossum
 • "Svarte sekunder - kriminalroman" av Karin Fossum
 • "Evas øye" av Karin Fossum
 • "Den onde viljen" av Karin Fossum
 • "Den som frykter ulven" av Karin Fossum
 • "Jonas Eckel - roman" av Karin Fossum
 • "Natt til fjerde november - roman" av Karin Fossum
 • "Brudd" av Karin Fossum
 • "Den som elsker noe annet - kriminalroman" av Karin Fossum
 • "Varsleren" av Karin Fossum
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver