Jeg liker å lese en bok før jeg ser filmen. Ikke alltid det er vellykket, men de gangene boka er bra og filmen likeså da fryder jeg meg.

Trilogien til Stieg Larsson
Sjakalen av Frederick Forsyth
Anna Karenina av Leo Tolstoj
Da Vinci koden av Dan Brown
Mitt Liv av Max Manus
Drageløperen av Khaled Hosseini
Emma av Jane Austen
Djevelen holder lyset av Karin Fossum
Elskede Poona av Karin Fossum

Det er mange flere gode filmer etter bøker. Det er nesten umulig å begrense seg.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 27 svar.

Enig, til jeg så du hadde oppført Da Vinci koden, NO WAY! Sier meg ikke enig, men forskjellig smak :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har lest boka så skjønner jeg deg.
For hvis ikke så fortoner filmen seg som et kaos. Jeg elsket boken så høyt at jeg tror jeg ville likt filmen uansett hehe
Det var mye jeg savnet i filmen, blant annet den fantastiske starten på boken.
Konklusjonen blir at når jeg får tenkt meg om og skulle satt opp den listen på nytt så ville jeg byttet ut Da Vinci-koden med en annen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, hadde til og med lest den to ganger før, å gledet meg mye på filmen, siden jeg likte skuespillervalgene, men syns de droppet og gjorde om så mye. Men som sagt, forskjellig smak :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke alltid like flink til å lese en bok før de kommer ut på film, dette gjelder spesielt Ringenes Herre, elsker filmene, men aldri lest boka, burde kanskje komme meg til det etterhvert. Får bli prosjekt i 2011:)

Ellers veldig fan av BBC serier, slik som "Pride and Predjudice" av Jane Austen. "Sense and sensibility" av samme forf. er bra filmatisert med Kate Winslet.

Ser du nevner Anna Karenina som bra filmatisert, hvilken versjon tenker du på da? Boka er fantastisk, men så den nyeste filmatiseringen og syns den var fryktelig rotete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når det gjelder filmen av Ringenes Herre så syntes jeg den var så bra filmatisert at her vil jeg nødvendigvis ikke anbefale boka. Boka er helt fantastisk, men syntes de har klart å få med seg alt i filmene.

Helt enig når det gjelder BBC serier. Her har jeg sett mest film, men også lest noe.

Jeg har ikke sett den gamle versjonen av Anna Karenina på film.

Du har jo sikker skjønt at jeg foretrekker å lese boka før filmen og det er fordi bøkene inneholder så mye mer enn filmen. Føler derfor at jeg får mer ut av filmen når jeg sitter med mer detaljer.
Et godt eksempel er de tre filmene av Stieg Larsson. Bøkene er fantastiske, men det er mye som ikke er tatt med fra bøkene. Det samme gjelder filmatiseringen av Dan Brow sine bøker. Tenker på Da Vinci koden og Engler og Demoner. De to filmene inneholder så mye detaljer at hvis man ikke har lest boka så skjønner jeg nesten ikke hvordan man kan nyte filmen uten å ha litt forkunnskaper om historiene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...og Coraline av Neil Gaiman. Spennende bok, spennende film :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg stemmer for en norsk film; Isslottet. Like fasinerende som boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi må ikke glemme filmatiseringene av bøkene til Astrid Lindgren. I blant annet filmene om Emil, Pippi og Ronja synes jeg filmene har greid å fange gleden og magien fra bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er sant Maria. Jeg har hatt stor glede av filmene og bøkene til Astrid Lindgren, både som barn, ungdom og voksen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Remains of the Day er ukjent for meg, men det er jo to av mine favorittskuespillere som har spilt filmen, Hopkins og Thompson så dette hørtes spennende ut. Bok og film er notert på "ønsker seg listen" hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Gjøkeredet" er en film som aldri helt har sluppet tak i meg. Og etter så mange år tenkte jeg at det var på tide å lese boken og den var bedre enn filmen!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den filmen hadde jeg glemt.... Har sett den flere ganger og den er super bra. Må innrømme at her har jeg ikke lest boken så derfor hadde den ikke kunne kommet med på listen, men du har gitt meg en god bokide. Jeg har snart bursdag og tror jammen jeg vil ønske meg boken, hvis den er å få kjøpt.. Den skal jeg uansett lese. Kjenner jeg gleder meg og spennende at du likte den bedre enn filmen, det gir jo forventninger hehe Jeg liker jo bøkene best jeg også så det blir nok bra :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg, kan ikke huske at jeg har lest noe fra før om boken her inne. Du skal iallefall få tilbakemelding :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser sjelden en bok etter å ha sett filmen, da får jeg ikke egne bilder i hodet når jeg leser boken. Omvendt rekkefølge har jeg stor glede av, liker å lese boken for deretter å se filmen Det gir noe ekstra å kunne vurdere filmen opp mot mine egne indre bilder. Jeg har en virkelig filmfavoritt,de tre Ringenes Herre filmene. Selv om det var dikteriske friheter i forhold til bøkene, så var jeg utrolig fasinert, jeg var langt inne i Tolkiens univers, også mens jeg så filmene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja Ringenens Herre var helt utrolig. Hadde lest bøkene to ganger og var veldig skeptisk når jeg hørte at det skulle lages film. Jeg trodde ikke det ville bli noe bra for bøkene var jo så utrolige.

Ble blåst av banen etter første filmen og telte dager til film nr. 2 og tre. Veldig imponert over hvor bra de hadde laget filmene.

Er stor fan :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er einig i mykje med deg her. Men har Tusen strålande soler blitt filma?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida det har den ikke. Her har jeg forgripet begivenhetenes gang. Den er kun i bokform foreløpig.

Kommer den ut som film kommer jeg nok til å se den og den kommer nok sikkert til å bli en bra film også hehe

Har rettet opp feilen, takk for at du gjorde meg oppmerksom på det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slenger inn en av mine bok/film favoritter: Siderhusreglene. Filmen er veldig forskjellig fra boka, men like god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Støtter deg der. Jeg er stor fan av John Irving og har lest alt av han. Han tenkte jeg rett og slett ikke på når jeg lagde listen.... Sidehusreglene er topp både i bokform og som film. Flere av Irving sine bøker og filmer som godt kunne vært med på listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Synes filmatiseringen av The world according to Garp er genial! Det samme gjelder Hotel New Hampshire. Keep passing the open windows :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De beste filmatiseringene av bøker jeg har lest må være Brigdet Jones, Gutten i den stripete pysjamas og Sofies verden. Filmene om Hannibal er også å anbefale, men anbefaler bøkene mer.

litt mer om bøker vs film http://bokelskere.no/liste/11031/liste/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Hustons Moby Dick. Når jeg ser den bruser barndomsminner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det helst motsatt. Har jeg lest en bok først, er det sjelden jeg liker filmen. Da har jeg mine egne bilder i hodet, og ofte får jeg ingen ting til å stemme. Ser jeg filmen først preger det bildene jeg får når jeg leser, så det går bra. Mange filmer etter bøker blir imidlertid så bra at det har lite å si hva som kommer først. Det optimale samarbeid mellom bok og film synes jeg jan Troell står for med sin film om Mobergs Utvandrere. Det er fryktelig lenge siden nå, men filmen yter rettferdighet til en bindsterk romanserie, - det er ikke lett!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig enig med deg når det gjelder Mobergs bøker. Film og bøker var fantastiske der.

Jeg er sånn som ikke liker å vite så mye om en bok jeg skal lese. Liker ikke å lese for mye bak på boka eller få for mye informajon om boka. Elsker å få en bok anbefalt og starte lesingen med "blanke ark".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim Barlaup