I morgen var jeg alltid en løve

av (forfatter) og Arnhild Lauveng (oppleser).

Cappelen Damm 2011 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 5.11 (249 terningkast.)

886 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Brit Honningsvågs eksemplar av I morgen var jeg alltid en løve

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografier

Lesedato

2011

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Arnhild Lauveng var innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger i ti år. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for å skjære seg til blods med skårene. Men hun overvant sykdommen, og i dag arbeider hun som psykolog. Hun er dermed i stand til å uttale seg både som fagperson og som tidligere pasient. I boken tar hun oss med inn i en verden av stemmer og hallusinasjoner, og hun viser hvordan vrangforestillinger og symptomer har sin egen logikk og mening. Denne utgaven er en lydbok i MP3-format. Den kan kun spilles i CD-spillere som kan spille av dette formatet.

Omtale fra forlaget

Ny serie - LYTT TIL LIVETHør sterke beretninger til ettertanke og inspirasjon. Bøkene er skrevet i fortellende form, og egner seg spesielt godt i lydformatet. Flere av forfatterne leser selv, og gjør innholdet ekstra medrivende.

Rigmor Galtung gir depresjon et ansikt, og Arnhild Lauveng forteller om en tilværelse inn og ut av psykiatrisk avdeling. Mats Uldal lærer bort teknikker for å kurere ulike hverdagsfobier, og den anerkjente selvhjelpseksperten Louise Hay, lest av Kirsti Grundvig, gir en innføring i hvordan du selv kan kurere dine problemer.


I morgen var jeg alltid en løve

I ti år var Arnhild Lauveng innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for skjære seg til blods med skårene. I dag arbeider hun som psykolog, utdannet ved Universitetet i Oslo.Arnhild Lauveng overvant schizofrenien, og er i dag i stand til å uttale seg både som fagperson og tidligere pasient. Hun tar oss med inn i en verden av stemmer og hallusinasjoner, av rotter som løper etter henne i flokk, og ulver som glefser etter henne, med gule øyne og siklende gap. Hun viser oss hvordan vrangforestillinger og symptomer har sin egen logikk og mening.

Hennes kamp for å bli frisk, hjulpet av helsevesenet og av en mor og søster som nektet å gi opp håpet, er sterk lesning om en seier de færreste tror er mulig.


Arnhild Lauveng (f. 1972) er utdannet cand. psychol. ved Universitetet i Oslo, og praktiserende klinisk psykolog. Hun er en aktiv foredragsholder, og mottok i 2004 «Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern».

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2011

Format CD

ISBN13 9788202343811

EAN 9788202343811

Serie Lytt til livet

Genre Personlige beretninger

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

86 122 26 14 0 1

Bokomtaler

Utifrån min egen erfarenhet från psykiatrin såsom patient och anhörig blev jag både arg, upprörd och glad när jag läste den här boken. Arg på idiotiska felbehandlingar, upprörd över dpligt bemötande från poliser och vårdpersonal och glad för de exempel på bra bemötande som hon gav. En bok som många skulle behöva läsa och ta till sig. Jag gjorde det med glädje!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var en utrolig gripende og sterk bok som kan gi et lite innblikk i hvordan det oppleves å leve med en sykdom som preger livet i så stor grad. Denne boken gir en viktig stemme til pasienter, en bok med ettertanke til de som arbeider i systemet og gir en bredere forståelse av noe, som for mange, er helt ukjent. Noe tung tidvis, da den er skrevet relativt faglig. En god leseropplevelse som jeg anbefaler videre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bra tittel på boka :) veldig lærerik og innsiktsfull. Fint å komme under huden på en med en så alvorlig sinnslidelse som schizofreni. Bra fortalt, og fint å lese om ei som hadde så sterke symtomer i så mange år, og klarte å bli helt frisk. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er ikke alltid slik at man blir klok av skade, av og til blir man bare skadet.

Godt sagt! (63) Varsle Svar

Det er ikke så lett å gjenkjenne godhet når verden har vært vond så lenge. Og det er ikke så lett å tro på seg selv når ingen andre har gjort det på lenge.

Godt sagt! (37) Varsle Svar

Livet er stort og komplisert og sammensatt, og det finnes ingen fasit. Fasiter passer i mattestykker, ikke i virkeligheten.

Godt sagt! (27) Varsle Svar

Før levde jeg mine dager som sau. Hver dag samlet alle gjeterne på avdelingen til felles utmarsj i flokk Og som gjetere flest bjeffet de kvasst hvis noen nølte med å gå ut døra. Det hendte jeg brekte litt, lavt, idet de drev meg igjennom gangene, men ingen spurte noengang om hvorfor - når man først er gal, kan man like gjerne breke.

Før levde jeg mine dager som sau. I samlet flokk drev de oss langs gangveiene rundt sykehuset, en langsom uensartet saueflokk av individer ingen tenkte på å se. For vi var blitt en flokk, og hele flokken skulle ut og gå, og hele flokken skulle lukkes inn igjen.

Før levde jeg mine dager som sau. Gjeterne klippet manken min og stusset klørne så jeg lettere skulle gli inn i flokken. Jeg tasset av gårde blant pent friserte esler, bjørner, ekorn og krokodiller Og lurte på hvorfor ingen ville se.

For jeg levde mine dager som sau mens alt i meg lengtet etter å jage over savannene. Og jeg lot meg drive fra kve til innhegning til fjøs når de sa at det var det som var best for en sau. Og jeg visste at det var feil. Og jeg visste at det ikke ville vare evig.

For jeg levde mine dager som sau. Men i morgen var jeg alltid en løve

Godt sagt! (21) Varsle Svar

Det er viktig å kjenne på hva vi vil, for det er en god pekepinn på hvordan vi kan gi livene våre mening og glede.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg ønsket egentlig ikke å dø, men jeg ante ikke hvordan jeg skulle makte å leve, så jeg prøvde å ta livet av meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

(...) mine erfaringer har lært meg at det ikke finnes noen "de" eller "oss". Vi er alle bare mennesker. Alle er vi forskjellige. Og alle er vi grunnleggende like.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hvem kan egentlig avgjøre hva som til enhver tid er en "passende" følelse ?.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Filosofen Heraklit sa at du ikke kan gå ned i den samme elven to ganger, fordi neste gang er både du og elven en annen. Det må være lov til å utvikle seg, å endre seg, å bli frisk.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Redsel, hjelpeløshet, avmakt, sorg, fortvilelse og skam, det kan vi alle forstå, og der kan vi møtes. Da er vi forbi diagnosene og symptomene og kategoriene og begynner å være mennesker. Og mennesker og menneskelige følelser, det er gjenkjennelig for andre mennesker, og kan deles.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Oppslagsverk, romaner og biografier om psykiske vanskeligheter og tanker tenkt rundt det, død og harde tider.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Denne listen inneholder bøker om folk på siden av samfunnet. Folk med og uten diagnoser, som kan lære oss mer om folk flest. Noen er ekte folk andre er litterære skikkelser


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøker som sitter i kroppen lenge etter at de er utlest, og som får deg til å tenke. Og gråte. Og smile. Og nyte hvert ord. Og elske å lese!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Diverse bøker som handlar om psykiatri, psykisk helse og liknande.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har vasket og ryddet blant bøkene mine og har sitte og lest titler. Utrolig mange fine :) Her er noen favoritter fra bøkene mine.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Som regel leser jeg skjønnlitteratur, men noen fagbøker betyr mye for meg


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er bøker som jeg har lært av og gjerne forandret oppfatningene mine etter at jeg har lest dem. De er kanskje fine å lese om du vil ha et annet innblikk enn det stereotypiske du får servert til daglig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Siden det kun er 30 lister om dette fra før, lager jeg en til!

Dette er bøkene som har så nydelige titler at du nesten ikke tror at innholdet kan toppe det! Drømmer meg helt bort til en fjern verden; et herlig sted med fanatiske mennesker!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Unyttig som en rose" av Arnhild Lauveng
 • "Sebrapiken" av Sofia Åkerman
 • "Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve" av Ann Heberlein
 • "Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" av Kristine Getz
 • "Å spise blomster til frokost" av Synne Sun Løes
 • "Prozac nation - ung og deprimert i USA" av Elizabeth Wurtzel
 • "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - historien om Christoffer" av Jon Gangdal
 • "3096 dager" av Natascha Kampusch
 • "Uro - en reise i det moderne selvet" av Finn Skårderud
 • "En dåre fri - roman" av Beate Grimsrud
 • "Kjære - roman" av Linnéa Myhre
 • "Da Nietzsche gråt" av Irvin D. Yalom
Alle bokanbefalinger for dette verket