Q og A

gutten som hadde svar på alt

av (forfatter) og Kirsti Øvergaard (oversetter).

Bazar 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.93 (174 terningkast.)

541 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ram Mohammad Thomas har blitt arrestert etter å ha svart riktig på tolv spørsmål i Vil du bli millionær? Han har blitt arrestert fordi en fattig gutt umulig kan ha svart riktig uten å ha jukset. Ram tenker tilbake på tv-programmet, og forteller hvordan han klarte å vinne. Samtidig forteller han om sitt eget liv, fra han ble reddet fra en søppelkasse til hans møte med en sprø australsk oberst og hans tid som kreativ guide ved Taj Mahal.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788280870940

EAN 9788280870940

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 319

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

45 85 35 6 2 1

Bokomtaler

Ram Mohammad Thomas, fattiggutten fra Mumbais slum, deltar i et quiz-show og overrasker alle ved å vinne toppgevinsten på en milliard rupi. Hvordan er det mulig at en gutt uten skolegang kunne svarene på alle spørsmålene uten å jukse? Dette undrer også teamet som står bak TV-programmet seg, og raskt etterpå blir Ram arrestert, mistenkt for juks. TV-teamet har selvsagt smurt politiet, og har aldri hatt noen planer om å utbetale gevinsten.

En ukjent kvinnelig advokat kommer Ram til unnsetting før politiet rekker å torturere ham til en "tilståelse". Gjennom en natt forteller Ram denne kvinnen sin livshistorie. Samtidig som livshistorien hans viser hvordan han faktisk var i stand til å svare riktig, får vi innblikk i det harde livet i slummen. Hvordan Ram har klart å overleve fra han bare var et barn, om møter med et korrupt politi, voksne som har villet utnytte at han er fattig og foreldreløs osv.

Boka er nydelig skrevet, og er både morsom og trist. Dette er nemlig ikke bare en historie om Ram, men om Indias mange fattige barn og unge som lever i en hårfin balanse mellom liv og død. Og som takket være stor oppfinnsomhet er i stand til å overleve i en beinhard verden ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir ikke helt revet med av boken. Historien blir for usannsynlig. Det hele blir for voldsomt. Men interessant å få en innlevelse av deler av indisk kultur, tenkemåte og personligheter. Boken appellerer nok mer til de som elsker "American dream"-konsepter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En 18 år gammel mann blir tatt inn til avhør i politiet etter å ha svart riktig på alle spørsmål i et TV-program, et program som minner om «Hvem vil bli millionær?». De tror han har jukset da ingen servitør uten utdanning burde kunne vite tilsynelatende alt, og dessuten har ikke produsentene råd til å utbetale premien. Målet er derfor å få han til å innrømme at han jukset, uavhengig om han gjorde det eller ikke. De begynner å torturere han, men så kommer det en kvinne inn, og sier at hun er hans advokat. De drar hjem til henne og hun ber om å få vite hvordan han kunne svaret på alt. Han har lært seg alt tilfeldig gjennom livet sitt, og finner da bare en måte å fortelle på; ved å fortelle om livet sitt. Han går fra spørsmål til spørsmål og forteller historien bak kunnskapen for hvert av dem. På denne måten hopper vi frem og tilbake i livet hans, og det åpenbarer seg ikke bare en unik historie, men også en tragisk og fantastisk en.
Jeg syns boken var fantastisk, og jeg ble rett og slett trist da jeg bladde til siste side. Jeg ville vite mer. Dette er for meg det sikreste tegn på at boken var bra.

Les mer her (En prosjektblogg der målet er å lese én bok fra hvert land på jorda)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (37) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bøker jeg har satt stor pris på av ulike grunner: ble sugd inn i historier, drømte meg bort, reiste langt, kjente verden på kroppen, ble opplyst, gråt, lo, ble skremt, ble rørt, ble et litt bedre menneske og angrer ikke på en eneste side.

Liker å lage lister og spesielt fra A til Å. Noen bokstaver er enkle å velge, andre så alt for mange gode alternativer, men ingen forfattere fikk være med to ganger. Ser jeg mangler noen bokstaver på slutten (Øya kommer ikke med av den grunn), men det betyr bare at jeg har noe å jobbe med...


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ulike situasjoner som gjør at kjærligheten blir satt på prøve. Fra sykdom, klasseskiller, alder og alt i mellom.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hvit tiger" av Aravind Adiga
 • "Om skjønnhet" av Zadie Smith
 • "Mandelplukkersken" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Midnattsbarn" av Salman Rushdie
 • "Historien om Edgar Sawtelle" av David Wroblewski
 • "Utskudd" av Sadie Jones
 • "En passende ung mann" av Vikram Seth
 • "Storm i juni - (suite francaise)" av Irène Némirovsky
 • "Høytleseren - roman" av Bernhard Schlink
 • "En halv gul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie
 • "Kaptein Corellis mandolin" av Louis De Bernières
 • "Det som ventet meg" av Parinoush Saniee
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver