Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 7 svar.

I helgen har jeg slukt og kost meg med to bøker om India og Indere- Indias datter og Damekupeen som begge er på listen din. Og jeg vil virkelig lese mer , ble helt oppslukt av disse bøkene. Også fant jeg noen lister med tips her inne. Flott.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk til alle for innspill! Lista var i utgangspunktet basert på mine bøker med indisk tilsnitt. Siden det er et hav av spennende litteratur fra eller om landet, synes jeg det er riktig å oppdatere den til mer enn det som er i min bokhylle. Tar derfor fortsatt gjerne i mot forslag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Last Man in Tower av Aravind Adiga blir sluppet 16 juni 2011. Gleder meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har reist mye i India, og dermed lest mye indisk litteratur. Selv synes jeg Arundhati Roys The God of Small Things er overvurdert. Det samme kan sies som Shantaram, som for meg ikke er annet enn en spennende page turner. Jhumpa Lahiri har skrevet to fantastiske novellesamlinger (Unaccustomed Earth og Interpreter of Maladies) som anbefales på det varmeste. De omhandler riktignok indiske immigranter i USA, men en får et godt innblikk i indisk kulturliv. Aravind Adigas The White Tiger og Between Assasinations er to gode romaner med politiske undertoner. Jeg så at både Vikram Seths A Suitable Boy og Rushdies Midnight´s Children var nevnt. Disse er unektelig begge to meget gode og velskrevne bøker, som i tillegg til å ha fantastiske karakterer, gir leseren kunnskap om det indiske samfunn og historie.

I tillegg bør nevnes William Dalrymple som har skrevet flere bøker om indisk historie og samfunn, bl.a Nine Lives: In Search of the Sacred in Modern India. Sarah Macdonald har skrevet Holy Cow, en lettlest og humoristisk beretning om hennes møte med de forskjellige religionene i India.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med John Irvings Sirkusbarn og Kamala Markandayas klassiker Nektar i et såld?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne tilføye "Hvit tiger" av Aravind Adiga.

Den er en nytelse å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott innsats om et litterært område som er nokså ukjent for mange av oss!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ritaolineJenny Dahl BakkenPia Lise SelnesHarald KRune U. FurbergAnne Lise JohannessenKirjalabyrinttiKarin  JensenTheaTone Maria JonassenMaria HusefestEivind  VaksvikConnieleser42Heidi Nicoline ErtnæsAnn ChristinRufsetufsaBeathe SolbergElin FjellheimØystein LElin SkjerengChrissieStjernekastTor Arne DahlVannflaskeTanteMamieTorill Elisabeth RevheimLeseberta_23HanneMonica CarlsenHeidi LLesevimsaKarin BergPirelliHilde H  HelsethIngunn SAnette Christin MjøsTurid KjendlieMorten JensenRolf Ingemundsen