Østenfor solen

av (forfatter) og Elisabet W. Middelthon (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (73 terningkast.)

238 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Høsten 1928 reiser tre unge britiske kvinner til India. Viva, Rose og Victoria har alle sine grunner til å forlate England, men vet lite om hva som venter dem i et land der det britiske imperiet er i ferd med å slå sprekker.

Omtale fra forlaget

Høsten 1928 reiser tre unge britiske kvinner til India med drømmer om et nytt liv. De har alle sine grunner til å forlate England, men vet lite om hva som venter dem i et land der det britiske imperiet vakler. Viva Holloway bodde i India som lite barn. Da foreldrene døde ble hun fostret opp av slektninger i England. Hun har få minner om foreldrene sine og India, men nå ønsker hun å finne noe av sin tapte barndom igjen. For å finansiere reisen påtar Viva seg å være anstand for unge Rose og venninnen Victoria. Rose skal gifte seg med en engelsk offiser som hun bare har truffet to-tre ganger. Hun har ingen tanker om hva verken ekteskapet eller India vil bringe. Victoria flykter fra sin overbeskyttende mor og er fast bestemt på å gifte seg i India slik at hun slipper å reise tilbake til England. Østenfor solen er en fengslende bok som gir innblikk i både indisk og britisk kultur i en avgjørende epoke for begge land. Personene i boken er nyanserte og troverdige, og med sine rike detaljer og mangfoldige betraktninger er Østenfor solen en historisk roman på sitt beste. Boken er oversatt av Elisabet W. Middelthon. Om boken: Det føltes som om jeg selv hadde pakket skipskisten og reiste sammen med dem til India. For en vidunderlig leseopplevelse. Spennende, romantisk, uforutsigbar og morsom. Jeg ville ikke at den skulle slutte - Tracey Ullman Det er slike bøker jeg alltid ønsker meg, men de er sjeldne - Dette er en vakker og fengslende fortelling om ærgjerrighet, kjærlighet og evnen til å overleve som det er umulig å legge fra seg. Den handler om vennskapet mellom tre kvinner som forlater England for å dra til det eksotiske og noen ganger skremmende eventyret som India den gang representerte. Østenfor solen er en flukt til et annet sted og en annen tid der venner og romantikk venter. - Delia Ephron Vakkert fortalt. - Country Life (UK) En vakker fortelling om mennesker du bryr deg om ... rik på detaljer og overbevisende fortalt - The Lady (UK) Om forfatteren: Julia Gregson har arbeidet som journalist og utenrikskorrespondent i Storbritannia, Australia og USA. Hun bor i Monmouthshire i Wales.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788241905896

EAN 9788241905896

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 561

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 25 30 11 3 0

Bokomtaler

Åh,for en helt utrolig fantastisk bok! Jeg ønsket den aldri skulle ta slutt, samtidig som jeg ikke klarte å legge den fra meg. Man får virkelig et dypdykk i datidens India både på godt og vondt, hvordan dette enorme landet påvirket britene. Spesielt jentene som dro dit som en del av Fiskeflåten. Denne boka favner så mye at jeg synes det er vanskelig å skrive en bokanmeldelse uten å hoppe fra det ene til det andre. Forfatteren tar oss med på en reise under huden på den indiske kulturen,hvordan den kræsjer og samtidig flyter side om side med den britiske, detaljene er så knivskarpe at man kjenner presset jentene på den tiden var under for å tilfredstille standariserte krav til kroppsfasong, manèrer, konemateriale som en klump i magen. Og fryden som blomstrer i hjertet når hovedpersonene ikke lar seg fange av disse! Jeg elsker hvordan Julia Gregson maler et tidsriktig bilde av forventningene, skuffelsene, hverdagene, oppturene, nedturene....I det hele tatt, jeg elsker boka, plottet, måten den er skrevet på, personlighetene, alt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hausten 1928 reiser tre unge kvinner frå England til India.Rose skal gifte seg med ein engelsk offiser, Victoria skal vere forlovaren hennar og Viva skal vere anstanden deira under reisa. Dette er ei rik bok, om forventningar, om India, om å undertrykke sterke kjensler, og om mykje anna. Boka er like fargerik som omslaget, og var fin og medrivande lesnad. Korte kapittel driv lesaren framover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Pass godt på denne dagen, for den er livet. I denne dagens korte løp ligger alt virkelig i livet. For i går er kun et minne, og i morgen er kun en visjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi ser ikke tingene som de er, men som VI er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om tida også tok Til siste rest din skatt, Og av all eigedom er berre to brød att: Sel eitt for liten peng, Bruk den til liljer, sjela treng.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som ble lest før og etter en reise til India i oktober 2012.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Netter av sjasmin" av Julia Gregson
 • "De hvite englene" av Julia Gregson
 • "Der jorden reiser seg" av Anuradha Roy
 • "Nonnen" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Rosene" av Leila Meacham
 • "Hustruen i Toscana - roman" av Sarah-Kate Lynch
 • "Frihetens vinder" av Lois Leveen
 • "Glassarven - roman" av Marci Alborghetti
 • "Et landskap av umulige lengsler" av Anuradha Roy
 • "En vannmelon, en fisk og en bibel" av Christy Lefteri
 • "Den gode borgermester - en roman om kjærligheten" av Andrew Nicoll
 • "En sang om lengsel" av Andrea Levy
Alle bokanbefalinger for dette verket