Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Hausten 1928 reiser tre unge kvinner frå England til India.Rose skal gifte seg med ein engelsk offiser, Victoria skal vere forlovaren hennar og Viva skal vere anstanden deira under reisa. Dette er ei rik bok, om forventningar, om India, om å undertrykke sterke kjensler, og om mykje anna. Boka er like fargerik som omslaget, og var fin og medrivande lesnad. Korte kapittel driv lesaren framover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh,for en helt utrolig fantastisk bok! Jeg ønsket den aldri skulle ta slutt, samtidig som jeg ikke klarte å legge den fra meg. Man får virkelig et dypdykk i datidens India både på godt og vondt, hvordan dette enorme landet påvirket britene. Spesielt jentene som dro dit som en del av Fiskeflåten. Denne boka favner så mye at jeg synes det er vanskelig å skrive en bokanmeldelse uten å hoppe fra det ene til det andre. Forfatteren tar oss med på en reise under huden på den indiske kulturen,hvordan den kræsjer og samtidig flyter side om side med den britiske, detaljene er så knivskarpe at man kjenner presset jentene på den tiden var under for å tilfredstille standariserte krav til kroppsfasong, manèrer, konemateriale som en klump i magen. Og fryden som blomstrer i hjertet når hovedpersonene ikke lar seg fange av disse! Jeg elsker hvordan Julia Gregson maler et tidsriktig bilde av forventningene, skuffelsene, hverdagene, oppturene, nedturene....I det hele tatt, jeg elsker boka, plottet, måten den er skrevet på, personlighetene, alt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stig TbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg G