Viser 1 til 3 av 3 omtaler

En 18 år gammel mann blir tatt inn til avhør i politiet etter å ha svart riktig på alle spørsmål i et TV-program, et program som minner om «Hvem vil bli millionær?». De tror han har jukset da ingen servitør uten utdanning burde kunne vite tilsynelatende alt, og dessuten har ikke produsentene råd til å utbetale premien. Målet er derfor å få han til å innrømme at han jukset, uavhengig om han gjorde det eller ikke. De begynner å torturere han, men så kommer det en kvinne inn, og sier at hun er hans advokat. De drar hjem til henne og hun ber om å få vite hvordan han kunne svaret på alt. Han har lært seg alt tilfeldig gjennom livet sitt, og finner da bare en måte å fortelle på; ved å fortelle om livet sitt. Han går fra spørsmål til spørsmål og forteller historien bak kunnskapen for hvert av dem. På denne måten hopper vi frem og tilbake i livet hans, og det åpenbarer seg ikke bare en unik historie, men også en tragisk og fantastisk en.
Jeg syns boken var fantastisk, og jeg ble rett og slett trist da jeg bladde til siste side. Jeg ville vite mer. Dette er for meg det sikreste tegn på at boken var bra.

Les mer her (En prosjektblogg der målet er å lese én bok fra hvert land på jorda)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir ikke helt revet med av boken. Historien blir for usannsynlig. Det hele blir for voldsomt. Men interessant å få en innlevelse av deler av indisk kultur, tenkemåte og personligheter. Boken appellerer nok mer til de som elsker "American dream"-konsepter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ram Mohammad Thomas, fattiggutten fra Mumbais slum, deltar i et quiz-show og overrasker alle ved å vinne toppgevinsten på en milliard rupi. Hvordan er det mulig at en gutt uten skolegang kunne svarene på alle spørsmålene uten å jukse? Dette undrer også teamet som står bak TV-programmet seg, og raskt etterpå blir Ram arrestert, mistenkt for juks. TV-teamet har selvsagt smurt politiet, og har aldri hatt noen planer om å utbetale gevinsten.

En ukjent kvinnelig advokat kommer Ram til unnsetting før politiet rekker å torturere ham til en "tilståelse". Gjennom en natt forteller Ram denne kvinnen sin livshistorie. Samtidig som livshistorien hans viser hvordan han faktisk var i stand til å svare riktig, får vi innblikk i det harde livet i slummen. Hvordan Ram har klart å overleve fra han bare var et barn, om møter med et korrupt politi, voksne som har villet utnytte at han er fattig og foreldreløs osv.

Boka er nydelig skrevet, og er både morsom og trist. Dette er nemlig ikke bare en historie om Ram, men om Indias mange fattige barn og unge som lever i en hårfin balanse mellom liv og død. Og som takket være stor oppfinnsomhet er i stand til å overleve i en beinhard verden ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi BHeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81Benedikte