Miss Peregrine og øyas hemmelighet

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

Vigmostad & Bjørke 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (166 terningkast.)

398 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

anne83s eksemplar av Miss Peregrine og øyas hemmelighet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lest i løpet av 2019

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid.En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales, der han gjenoppdager et forlatt barnehjem. Hva slags sted er dette egentlig og hvem er Miss Peregrine?Mens han utforsker det forlatte huset, skjønner han at barna som en gang bodde der, blant dem hans egen bestefar, var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Og de kan fortsatt være i live.Denne fantasyboken, som er den første i en serie, gir deg frysninger nedover ryggen! Boken inntok med rette 1. plassen på New York Times. bestselgerliste etter å ha ligget blant de fem beste i ukevis.Stjerneregissør Tim Burton har filmatisert boken, og storfilmen har premiere høsten 2016, og samtidig lanseres den andre boken i serien; «Spøkelsesbyen».Ransom Riggs (født 1980) er en amerikansk forfatter og filmskaper som er best kjent for trilogien om «Miss Peregrines merkverdige barn». Han bor i dag i Los Angeles sammen med sin kone, forfatteren Tahereh Mafi.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad & Bjørke

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788251658706

EAN 9788251658706

Serier VB pocket Miss Peregrine's peculiar children (1) Miss Peregrine (1)

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 416

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

25 78 37 21 3 2

Bokomtaler

I utgangspunktet var det ideen om å skrive en roman rundt en samling gamle fotografier, som appellerte til meg. Og for en roman! Her er det spenning, følelser, skjønnhet, grøss, historie, slektskap og kjærlighet. Og mer. Dyptpløyende så det holder, men likevel lettlest. Men dette er IKKE en barnebok! Hvor får forlaget målgruppa 8-12 fra? Jeg, og flere med meg, mener at dette er typisk "ung voksen", dvs ungdomsskole og videregående og oppover.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Artig å se hvor ulikt andre boklesere har vurdert denne boka. Selv elsket jeg den! Konseptet med å finne bilder fra gamle dager, og å dikte en historie rundt disse, appellerte til meg. Historien var veldig spennende, jeg klarte knapt å legge boka fra meg. Jeg har anbefalt den til andre. En venninne synes den var så skummel at hun ikke ville la datteren (10) lese den. Selv opplevde jeg den ikke slik - og 10 åringen min tok ikke skade av den :-) Anbefales både for voksne og ungdom!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Terningkast: 2.5

Kjøpte denne boka for 2-3 år siden pga tittelen og coveret, i håp om at innholdet skulle være like creepy. Jeg fant siden ut at den ikke er no' skummel, men var likevel gira på å lese den. Leste den ut i dag, og tankene mine kan vel summes opp med et "meh". Konseptet er bra, men funker dårlig. Man legger lett merke til at forfatteren bare fant noen kule bilder han ville lage bok av men ble fortalt han måtte finne på en historie rundt dem, så han fant på et eller annet som bare sånn passe passer til bildene.

Boka startet bra synes jeg, helt til Jacob møtte "the peculiars". Etter det minnet historien mer om Michael Grants Gone enn det som man kanskje forventer av coveret og sammendraget. Men der Gone er en ordentlig spennende page turner, er Miss Peregrine's ganske flat og intetsigende. Jeg er interessert i å se hva Tim Burton gjør med filmen da, liker jo som oftest det han kommer med.

Ville nok anbefalt denne boka til et litt yngre publikum, kanskje 12-16.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lot meg fenge av bildene og konseptet; at boken er inspirert av, og dels basert på (fantasier rundt) tildels spennende gamle bilder forfatteren selv har samlet, eller lånt av andre samlere. Om boken levet opp til forventningene? Nja, ikke helt. Den var rett og slett ikke "peculiar" nok når alt kom til alt. Men det var noen interessante premisser, og det hele ble såpass underholdende til at jeg triller en svak firer på terningen. Og jeg kommer til å holde et halvt øye etter forfatter Riggs videre.
Etter å ha postet omtalen ser jeg - fra en annen omtale - at dette er ment som en barne/ungdomsbok. Nja, igjen. Men det forklarer i kanskje hvorfor forfatteren ikke har tatt konseptet "helt ut".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En artig fantasyroman med tidsreisemotiv. Underholdende og en del nyskapende trekk. Denne kommer mange elever til å like!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka la an en veldig "creepy" og forstyrret stemning og jeg bygget meg opp forventninger deretter, og ble litt skuffet da historien tok en helt annen retning. (Derfor en 5'er) Men for en retning! Ekkel, skummel, håreisende og veldig, veldig bra! Man blir så revet med at det føles ut som man er en del av karakterene. Jeg har kun lest den på engelsk, og vil derfor anbefale andre å lese den på engelsk fordi jeg tror noe av det som gjør boka så bra vil forsvinne i en oversettelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God start, men tapte seg veldig
Jeg kjøpte rett og slett ikke historien, og da den begynte å utarte, ble den for sær. Jeg har både Hitchhiker'n og Harry Potter på topplisten min, så jeg er egentlig glad i slike bøker. Skal du lese fantasy, må du akseptere drager, og skal du lese sci-fi, må du regne med aliens. Men "peculiar children"? Nei, sorry.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er helt klart den dårligste boka jeg har lest i november (Persepolis er den beste). Jeg leste den fordi jeg har sett endeløse innlegg om den overalt i norske bokblogger. Nå angrer jeg bittert, så dårlig syntes jeg den var. Hva har jeg lært av dette, jo: Ikke les hva andre leser. Enkelt og greit. Jeg er ikke som folk flest og aldri vil jeg komme til å være det heller. Dette er en ungdomsroman og det kan virke som det er en skrekkroman slik som den blir fremstilt men det er det all deles ikke. Jeg er lettskremt og våger nesten ikke å se favorittprogrammet mitt Åndenes Makt alene en gang og jeg vet hva jeg snakker om. Denne er ikke noe skrekkelig eller skummel. Det er en spenningsroman med tåpelige innslag av fantasy på grensen til scifi faktisk. Tidsreiser oppstår.

Det er en gutt og en bestefar. Bestefaren har helt siden barnebarnet var liten fortalte skrønehistorier som barnebarnet svelget glatt. Etter hvert som han vokser opp forstår han at dette er bare tull, ingen av historiene kan være sanne. Det finnes ikke barn med spesielle evner som bor på et barnehjem på en liten øy. En dag klikker det for bestefaren og familien må ta forholdsregler. Bestefar er en våpenentusiast og samler på disse og de tar de fra ham. Barnebarnet finner en liten stund senere bestefaren forsvarsløst drept av et dyr i skogen ved huset. De skulle aldri ha tatt fra ham våpnene sine.

Barnebarnet (som jeg ikke husker navnet på, unnskyld altså, jeg er så dårlig med navn og detaljer og uten notater har jeg demens) får psykiske plager etter bestefarens voldsomme død. Familien er rik og psykologen anbefaler dem å dra ut på en reise til det gamle barnehjemmet der bestefaren bodde som ungdom. Det vil hjelpe gutten å komme seg videre og legge det vonde bak seg. A closure. Far og sønn reiser og der oppdager Jacob (det var det han het, ja) at ikke bare eksisterer barnehjemmet men historiene som bestefaren fortalte ham som liten er sanne.

Forfatteren av boka samler på gamle fotografier i virkeligheten og i boka har han fått tak i og tatt med bilder som det er meningen skal passe til historien. Det gjør det ikke. Faktisk har han først funnet bildene forså å lage historien rundt dem. Det hele ble for meg bare teit og hva er sjansen for at folk tar bilder av en gutt akkurat da han får et 'synsk anfall' sånn som på et av bildene. Alle bildene ser (og er i virkeligheten) scenesatt.. Siden det ble så lite troverdig med de fotografiene ødela det for meg. Språket er heller ikke noe særlig og forfatteren finner på å skrive ganske mye tull. Et sted presterte han å skrive:

"Der var klassikere som Peter Pan og Den hemmelige hagen, historier skrevet av forfattere som tiden hadde glemt"

Ærlig talt. Dette er bøker tiden aldeles ikke har glemt. De bådes leses enda og betegnes fortsatt som klassikere. Hovedpersonen, Jacob, er også treig i hodet. Flere steder bruker han bemerkelsesverdig lang tid på å legge sammen to og to, og ting må bokstavelig talt bli slått i nesen på han før han forstår noe og da er det bare nesten. Det er også litt ekkelt at han slår seg sammen med bestefaren sin gamle kjærlighet (han har reist tilbake i tid så hun er ikke åtti år gammel eller noe). Ekkelt er det for det om.

Det er en 'scene' som hender i boken som er bra. Turtelduene tar seg inn i et gammelt skipsvrak og flyter i et helt mørkt rom under vannet med en pusterør som de sender mellom seg. Rundt dem svømmer det mange lysende fisker og det føles som de flyter i universet og fiskene er stjernene. Fantastisk. Det levde jeg meg veldig inn i. Men det var også alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fascinerende fotografier, men slapp historie ...

Under hele oppveksten har Jacob hørt på bestefarens fantastiske og veldig utrolige historier. Han fortalte ofte historier fra et barnehjem han bodde i, og der som barn selv bodde han sammen med andre barn som hadde rare og underlige evner. Jacobs bestefar har gamle fotografier av disse barna og Jacob tror på det bestefaren forteller. Men jo eldre Jacob blir, jo mindre tror han mindre på bestefarens rare historier. Etter en tragisk familiehendelse får tenåringen Jacob større forståelse for bestefaren. Jacob og faren hans drar til en øy utenfor Wales. Øya er isolert og har en mystisk atmosfære og det er også øya hvor barnehjemmet hvor bestefaren hans var før i tiden skal ha funnet sted. På denne øya føles det for Jacob å være på et eventyr der han vil vil få mulighet til å jobbe med tapet over bestefaren, og muligens finne ut hva øya skjuler. For han er sikker på at dette er ingen vanlig øy ...

Mye omtalt
Miss Peregrine og øyas hemmelighet er en mye omtalt bok. Den har fått mange blandete tilbakemeldinger, men har stort sett fått skryt. Miss Peregrine og øyas hemmelighet er første bok i en serie. Det har kommet ut to andre bøker allerede og tror også at fjerde bok er planlagt. Uansett, jeg har bare lest den første og det blir for meg den siste. Så jeg har ikke tenkt å lese resten av serien.

Grunnene til det er mange. Dette er en bok jeg så gjerne ville like for det virket som min sjanger. Omslaget og baksiden viser "småskumle" bilder, og boka virker som å passe horrorsjangeren, men det gjør den ikke. Innholdet viser tydeligere mysteri og fantasy fremfor horror. Det er ikke hovedgrunnen til at denne skuffer meg, men hverken bildene eller innholdet veier opp for hverandre. Bildene i seg selv er forunderlige og fascinerende, men i sammenheng med innholdet blir de bare bleike.

Noen gode utgangspunkt
Det som er styrken i boka er forholdet til Jacob og bestefaren som har et nært forhold. De har disse historiene til bestefaren hans til felles. Man blir også vitne til Jacobs forandring både som tenåring og hvordan han reagerer etter bestefarens død. For hvordan kommer man over en person som har betydd så mye? Og hvor mye vet man egentlig om sine nærmeste? Boka handler nettopp om å gå sine egne veier og stå for det man tror på, rett og slett.

Ransom Riggs har levert et spennende og annerledes konsept, men dessverre klarer han ikke å gjennomføre det hele veien. Jeg syntes det var mer spennende å se på fotografiene fremfor å lese historien, og jeg syntes ikke at evnene som barna visstnok hadde hverken var imponerende eller spesielt urovekkende. Hele historien var ikke så spennende og unik som jeg så for meg at den skulle være og det ble en nedtur. Jeg vet man ikke skal ha høye forventninger og det har jeg sluttet med for lenge siden for da blir man ikke så lett og fort skuffet.

Miss Peregrine og øyas hemmelighet hadde et uvanlig konsept som kunne ha blitt til noe større. Jeg kan godt forstå hvorfor så mange liker denne boka, men for meg ble den dessverre noe barnslig og lite engasjerende. Jeg forventet meg et fyrverkeri av spenning og en uforglemmelig bok. For min del ble det bare grei lesing og jeg likte å de gamle fotografiene bedre enn selve historien. Det ble bare ikke den spesielle leseopplevelsen man tror man vil få fra en slik bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Konseptet med å finne bilder fra gamle dager og å dikte en historie rundt disse, appellerte til meg. Jeg valgte å lese denne pga en leseutfordring og fordi jeg som lærer liker å ha bøker å anbefale ungdommene mine. Jeg leste den på engelsk samtidig som jeg hørte den på lydbok - det synes jeg fungerer veldig bra - får engelsk inn på to måter. Jeg synes historien var veldig spennende. Dette er en ungdomsroman jeg kan anbefale til andre - tror ungdommene vil like den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Then prove it, or I`ll water the grass with your blood.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"When someone won't let you in, eventually you stop knocking. Know what I mean?"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"I must apologize," he said. "It seems I've gone and gotten myself shot."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

It seemed like my parents were always trying to get me to care about money, but I didn't, really. Then again, it's easy to say you don't care about money when you have plenty of it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker bøker bøker!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min første leseutfordring.

Jeg forsøker å ta en bok for hvert punkt, altså ikke slå i sammen de forskjellige punktene. Jeg har satt opp flere bøker på "samme punkt", men det er fordi jeg skal ha oversikt over hva som er hva, og fordi jeg ikke har bestemt meg for hvilken bok jeg skal velge. Det er flere bøker som kan passe under flere punkter, jeg kommer til å bytte litt på de ved behov, for at jeg skal få plass til flest mulig bøker som jeg ønsker å lese på lista. Jeg skriver derfor hvilken punkter bøkene passertil/går under.
Jeg markerer punktene/ bøkene med lest og uthevet skrift etterhvert som jeg har lest de. Dette utfordrer meg til å prøve ut nye forfattere og nye sjangere, inntil nå er jeg positivt overrasket.

En bok på mer enn 600 sider Jeg er pilgrim - Terry Hayes.
En bok på under 150 sider To fluer i en smekk som rir på en hest- Anne B Ragde & Unni Lindell
En bok som er anbefalt av en jeg nylig har møtt Så lenge deter stjerner på himmelen - Kristin Harmel.
En bok med handling ifra mtt hjemsted Rakels bok - Sissel Verøysvik
En New York time bestselger Bursdagsgaven - Sue Monk Kidd
En bok med blått omslag Ektemannens hemmelighet - Liane Moriarty
En bok som har vunnet National book Award Bak den vakre fasaden - Katherine Boo
Et mordmysterie Den som elsket noe annet - Karin Fossum
En bok som er oversatt til engelsk Den Onde viljen - Karin Fossum
En bok som er utgitt i 2016 Den du ikke ser - Jonas Mostrøm, Alt jeg ikke husker - Jonas Hassen Khemiri (2 bøker, usikker på hvor jeg kan putte det inn)
En bok som er basert på eventyr Bukkene bruse i badeland & Bukkene bruse vender tilbake - Bjørn F. Rørvik.
En bok som blir film dette året (2016) Miss Peregrine og øyas hemmelighet - Ransom Riggs
Bok du leser ut på en dag Pulverheksa og skattesnust - Ingunn Aamodt
En bok du har lånt på biblioteket My name is Mahtob - Mathob Mahmoody
En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen Historien om Glenn Anton - Thor Soltvedt
En selvbiografi/bok lest ut på en dag Broren min - Eline Johannesen Helledal
En bok hvor handlingen er om sommeren - Den beste sommeren: en bok om glede, søskenkjærlighet - Polbratek, Emilia; Polbratek, Monika
En bok om en kultur jeg er ukjent med - Tyskerjentene historiene vi aldri ble fortalt - Helle Aarnes
En bok hvor handlingen foregår i Europa - Hypnotisøren - Lars Kepler
En bok hvor handlingen foregår på en øy Hopp da så blir vi kvitt deg - Tanja Wiibe-Lund
En bok som garantert vil glede deg - Så lenge det er stjerner på himmelen - Kristin Harmel
Den første boken du ser i bokhandleren - Kunsten å høre hjerteslag - Jan-Philipp Sendker.
En young adult bestselger - Vinterjenter - Laurie Halse Anderson
En diktsamling - Livslykke - Bjørg Thorallsdottir
En klassiker fra 20. Århundre - Lotta i bråkmakergaten - Astrid Lindgren
En bok skrevet av en kjendis** - Paganinikontrakten - Lars Kepler
Og følge punkter gjenstår.

en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en selvutviklingbok
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en tegnet roman
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok og dens prequel
en bok skrevet av en komiker
en dystopi
en bok om en roadtrip
en satirisk bok


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mål: 60
Mål 2: 70


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oversikt over bøker lest 2016
I fjor leste jeg 30 bøker, over 8000 sider i år satser jeg på å lese enda mer☺️ Målet er 50 bøker, så får tiden vise hva jeg klarer å slå fjorårets rekord

Hittil har jeg lest 9589 sider hittili år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg vil lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lyst til å lese!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Spøkelsesbyen - andre bok om Miss Peregrines merkverdige barn" av Ransom Riggs
  • "Bian Shen" av Torbjørn Øverland Amundsen
  • "Cinder" av Marissa Meyer
  • "Monsteret kommer" av Patrick Ness
  • "Heaven" av Christoph Marzi
  • "Kaoshjerte" av Lise Forfang Grimnes
  • "Hver dag" av David Levithan
  • "Hulder" av Tonje Tornes
  • "Mørk engel" av Laini Taylor
  • "Den onde arven" av Thomas Enger
  • "Steinvokteren" av Kazu Kibuishi
  • "Høsten" av Jan Henrik Nielsen
Alle bokanbefalinger for dette verket