Hulder

av (forfatter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (55 terningkast.)

150 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205450776

EAN 9788205450776

Serie Kire (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 25 22 3 1 0

Bokomtaler

God blanding av realisme og folketro, spennende og overraskende. Likte den godt. Litt usikker på om jeg får solgt den til gutter med det coveret, men verdt et forsøk. Trenger bøker i denne genren med guttehovedperson.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Noen irritasjonsmomenter,men mange nok ting som skjer, som er bra, til at jeg liker den. Stort plusspoeng for å bruke norske mytevesener.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende og overkommelig tykk fantasy for ungdom med greiner inn i nordisk folketro.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eventyr blir til virkelighet ...

Erik vokser opp alene med faren etter at moren hans blir innesperret på psykiatrisk klinikk. Han og faren flytter til en gård som er nære klinikken hun bor i, slik at de kan besøke henne ofte. Faren besøker henne så ofte han kan, men Erik holder seg litt unna og har et anstrengt forhold til klinikken. På hjembygden hvor han og faren hans har flyttet, har moren hans oppvokst, og det er ingen hemmelighet der i gården at moren hans er innesperret for noe hun gjorde for ett år siden. Han og faren har flyttet til en bygd hvor alle "kjenner" alle. Til tross for at Erik føler seg ensom i begynnelsen blir han venner med tvillingene Tore og Trine. Hjemme på gården oppdager Erik rare ting, spesielt når det er fullmåne. Han sverger på at han ser et slags vesen utenfor huset og han er sikker på at det ikke er noe han innbiller seg. Den gamle mannen som solgte ham og faren gården har gitt ut et lite hint om at Erik må sette ut grøt hver gang det er fullmåne. Hvorfor det og hvem er det som spiser grøten? En ting er i alle fall sikkert. Det er ikke til julenissen!

Jeg er godt kjent med sagnet om Huldra, men har aldri lest bøker der hun er involvert. Så dette er både nytt og spennende for meg. Sagnet om Huldra er om en vakker kvinne som oppholder seg i skogen. Hun er meget vakker og forførende, og hun trollbinder! Det spesielle med henne er at hun har hale og hun har ikke vanlige føtter. At hun dukker opp i fantasysjangeren er forfriskende. Det er godt å lese om andre vesener enn vampyrer, varulver, demoner og lignende hele tiden fra denne sjangeren.

Forholdet mellom Erik, tvillingparet Tore og Trine og hulderen Flora er både komisk, spennende og noe rørende. Det oppstår både komiske og spennende situasjoner underveis, og samarbeidet mellom disse for å prøve å løse en alvorlig sak fra Eriks fortid er rørende. De tror på hverandre fullt og helt og skjønner at de er spesielle på sin egen måte. Likevel aksepterer de hverandre og hjelper hverandre uansett hvilke vanvidde situasjoner de utsetter seg for. Tore, Trine og Flora prøver å hjelpe Erik med å løse en alvorlig sak som har med moren hans å gjøre, og Erik hjelper Tore og Trine å komme i kontakt med Lena. Hun gikk i samme klasse som dem før Erik flyttet dit og hun er på samme psykiatriske klinikk som moren hans og i visstnok i samme tilstand. Har hun samme diagnose som moren hans? Han prøver å komme i kontakt med ungjenta Lena for Tore og Trines skyld. Og Erik, Tore og Trine hjelper Flora med å holde henne med selskap. Hun er utstøtt av moren hennes Rosalin som er ute etter Erik.Som dere skjønner, har denne vennegjengen det meget travelt og de lærer seg selv å kjenne gjennom hverandre.

Hulder er den første boka i Kire - serien (Kire = baklengs for Erik). Selv om boka var noe forutsigbart for denne leseren, kunne jeg gjerne ha tenkt meg at boka/serien ble til en Tv-serie. Den har i hvert fall et meget lovende konsept til det selv om jeg ikke ble helt bergtatt av boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ungdomsbok i fantasy sjangeren. Settingen for fantasyen er den norske overtroen, og da at hulder, nøkker, tusser og troll lever en i paralellverden til vår. Kunne vært bra, men er det ikke. Dårlig spåk, ikke en "fullstendig verden", lite troverdige karakterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Etter å ha lest Kaoshjerte av Lise Grimnes og Hulder av Tonje Tornes er jeg på vei inn i en tilstand av besettelse av huldrer generelt, og lager derfor en liste med skjønnlitteratur hvor dette mytiske vesenet i større eller mindre grad spiller en rolle.

Hjelp meg gjerne med å fylle på flere titler! Har skuffende få hittil.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Anbefales til Jarle og Kaia (og Linnea). I prioritert rekkefølge.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Forbannet" av Tonje Tornes
 • "Portvokteren" av Martin Fyrileiv
 • "Skyggefødt" av Jan Tore Noreng
 • "Tidsrosen" av Ørjan N. Karlsson
 • "1957 - en roman om det som kunne ha skjedd" av Jon Ewo
 • "Elin under havet" av Sofia Malmberg
 • "Trollskallen" av Alexander Løken
 • "Skogen av klør og tenner" av Carrie Ryan
 • "Blodets galskap - fantasyroman" av Elisabeth Øvreberg
 • "1920 - en roman om det som kunne ha skjedd" av Jon Ewo
 • "Blodskraft" av Lise Forfang Grimnes
 • "Giftige hjerter" av S.B. Hayes
Alle bokanbefalinger for dette verket