Min første leseutfordring.

Jeg forsøker å ta en bok for hvert punkt, altså ikke slå i sammen de forskjellige punktene. Jeg har satt opp flere bøker på "samme punkt", men det er fordi jeg skal ha oversikt over hva som er hva, og fordi jeg ikke har bestemt meg for hvilken bok jeg skal velge. Det er flere bøker som kan passe under flere punkter, jeg kommer til å bytte litt på de ved behov, for at jeg skal få plass til flest mulig bøker som jeg ønsker å lese på lista. Jeg skriver derfor hvilken punkter bøkene passertil/går under.
Jeg markerer punktene/ bøkene med lest og uthevet skrift etterhvert som jeg har lest de. Dette utfordrer meg til å prøve ut nye forfattere og nye sjangere, inntil nå er jeg positivt overrasket.

En bok på mer enn 600 sider Jeg er pilgrim - Terry Hayes.
En bok på under 150 sider To fluer i en smekk som rir på en hest- Anne B Ragde & Unni Lindell
En bok som er anbefalt av en jeg nylig har møtt Så lenge deter stjerner på himmelen - Kristin Harmel.
En bok med handling ifra mtt hjemsted Rakels bok - Sissel Verøysvik
En New York time bestselger Bursdagsgaven - Sue Monk Kidd
En bok med blått omslag Ektemannens hemmelighet - Liane Moriarty
En bok som har vunnet National book Award Bak den vakre fasaden - Katherine Boo
Et mordmysterie Den som elsket noe annet - Karin Fossum
En bok som er oversatt til engelsk Den Onde viljen - Karin Fossum
En bok som er utgitt i 2016 Den du ikke ser - Jonas Mostrøm, Alt jeg ikke husker - Jonas Hassen Khemiri (2 bøker, usikker på hvor jeg kan putte det inn)
En bok som er basert på eventyr Bukkene bruse i badeland & Bukkene bruse vender tilbake - Bjørn F. Rørvik.
En bok som blir film dette året (2016) Miss Peregrine og øyas hemmelighet - Ransom Riggs
Bok du leser ut på en dag Pulverheksa og skattesnust - Ingunn Aamodt
En bok du har lånt på biblioteket My name is Mahtob - Mathob Mahmoody
En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen Historien om Glenn Anton - Thor Soltvedt
En selvbiografi/bok lest ut på en dag Broren min - Eline Johannesen Helledal
En bok hvor handlingen er om sommeren - Den beste sommeren: en bok om glede, søskenkjærlighet - Polbratek, Emilia; Polbratek, Monika
En bok om en kultur jeg er ukjent med - Tyskerjentene historiene vi aldri ble fortalt - Helle Aarnes
En bok hvor handlingen foregår i Europa - Hypnotisøren - Lars Kepler
En bok hvor handlingen foregår på en øy Hopp da så blir vi kvitt deg - Tanja Wiibe-Lund
En bok som garantert vil glede deg - Så lenge det er stjerner på himmelen - Kristin Harmel
Den første boken du ser i bokhandleren - Kunsten å høre hjerteslag - Jan-Philipp Sendker.
En young adult bestselger - Vinterjenter - Laurie Halse Anderson
En diktsamling - Livslykke - Bjørg Thorallsdottir
En klassiker fra 20. Århundre - Lotta i bråkmakergaten - Astrid Lindgren
En bok skrevet av en kjendis** - Paganinikontrakten - Lars Kepler
Og følge punkter gjenstår.

en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en selvutviklingbok
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en tegnet roman
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok og dens prequel
en bok skrevet av en komiker
en dystopi
en bok om en roadtrip
en satirisk bok


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Her er noen forslag fra meg☺️ Young Adult bestselger - jeg har bestilt Catcher in the rye - Redderen i rugen, den er jeg spent på, ellers anbefaler jeg Boktyven hvis du ikke har lest den.
en bok skrevet av en kjendis - her leste jeg Trist som faen av Ari Behn.
Oprah's bokklubb - hvit oleander er veldig fin!
en tegnet roman - forbrytelse og straff av David Mairowitz
en bok og dens prequel
- Liza Marklunds Sprengeren og Studio sex
dystopi - anbefaler Veien
satirisk bok - anbefaler En mann ved navn Ove
bok hvor handlingen foregår på en øy - bøkene til Theorin, han har skrevet fire krimbøker fra øland. Eller Frode Granhus - malstrømmen... Fra Lofoten. Eller Roy Jakobsens De usynlige. Lykke til videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei jeg har ramlla litt av utfordringen. Men har lest mange bøker, men ikke plassert de. Er det noen av bøkene som passer inn på de ulike kategoriene temaene. Jeg fulgte den slavisk i starten. Jeg har lest ca 37 bøker(markertde med lest) og plassert de oppover etterhvert som jeg har lest de. Du må ikke gjøre det, du kan si nei

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei hei, er ikke helt sikker på om jeg skjønner hva du mener? ☺️ Om du vil at jeg skal finne ut om de bøkene du har lest kan krysses av på lista? Det tror jeg du gjør best selv☺️ Jeg er snart i mål med min liste nå, men tar litt lett på det. Alle bøkene passer kanskje ikke helt perfekt, men det gjør jo ikke noe. Har fått lest mye forskjellig uansett☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei ja, jeg har liksom beveget meg utenfor de planlagte bøkene. Om de jeg har lest passer innpå listen er jeg litt usikker på. Det var så mange bøker jeg ønsket å lese og klarte ikke vente

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør ingen ting:-) Det viktigste er å beholde lesegleden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også hatt vanskelig for å holde meg til planen. I min søken etter bøker som kunne passi inn i kategoriene i utfordringen, så har jeg oppdaget så utrolig mange andre bøker jeg har lyst til å lese! Har laget med ei 'venteliste', og den blir stadig lengre.. Kommer nok ikke til å mangle lesesstoff når leseutfordringen 2016 er over nei:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, nei det er mye bra lesestoff, og er utrolig mye jeg vil lese. Det er utrolig god avkobling hvertfall for meg. Tiden flyr, plutselig har jeg lest i to timer. Jeg blir oppslukt, men på en god måte. Når jeg går inni sånne "gode" leseperioder da gjennomfører en en hel haug med bøker. Da kjeder jeg meg hvertfall ikke

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei jeg finner ikke den forbrytelse og straff, den kommer opp men med en annen forfatter? Vet du om den ligger på bokelskere? Beklager jeg oversåg bok og dens prequel

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er denne her: Forbrytelse og straff

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, tusen takk, jeg har lest en mann ved navn Ove og boktyven, de to er virkelig en favoritt. Jeg har leter etter en dystopi, og nå slipper jeg å lete. Har du tips om en bok og dens Prequel? Jeg har faktisk alle bøkene av Liza Marklund, og ser frem til å lese de. Har hørt så Mye bra om henne. Jeg er alltid åpen for nye forfattere og sjanger. Var veldig låst til bare krim, men det åpnet seg en ny verden når jeg beveget meg utenfor krimmens verden;) jeg setter virkelig stor pris på alle lesetips. Jeg skal legge de innpå skal lese listen min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Anbefaler deg virkelig "Dager med blå himmel" av Jennifer Niven som en Young Adult bestselger :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei tusen takk for anbefalinger. Jeg blir glad for alle anbefalinger☺️☺️!0skal legge den til skal lese listen min. ☺️☺️Kom gjerne med flere anbefalinger.☺️☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååh, jeg har så mange!
En selvutviklingbok: Operasjon sjøldisplin – Agnes Ravatn (dette er den helt klart beste selvutviklingsboken jeg noen gang har lest. Kanskje en av beste bøkene punktum).
En bok skrevet av en kjendis: Bossypants – Tina Fey (denne er helt ! Anbefaler virkelig å høre den på lydbok med Tina selv som leser).
En tegnet roman: Amuletten kanskje?
En bok skrevet av en komiker: Her kan du egentlig også velge å bruke Bossypants, men siden jeg allerede har anbefalt den sier jeg heller Yes please av Amy Poehler. (Denne kan også gjerne høres som lydbok).
En dystopi: Fordi overlevelse ikke er nok - Emily St. John Mandel (!!!!!!!)
En bok om en roadtrip: An abundance of katherines - John Green er en mulighet.
En bok hvor handlingen foregår på en øy: Øya av Victoria Hislop (hvis ikke den allerede er lest). Eller Miss Peregrine's Home for Peculiar Children!

Håper noen av disse vil falle i smak! Si i fra hvis du får lest dem da. De som er uthevet er de du bare lese uansett om du vil eller ikke! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei jeg har lest miss Peregrine's home og øya. Jeg elsket Øya den var helt fantastisk. Jeg ble helt hekta på Hislop, og om du ikke har lest tråden og hjemkomsten, så anbefaler jeg de. Jeg likte også Cecilia samartin's triologi - La Peregrina,
Señor Peregrino, Los Perigrino. Jeg har lagt til bøkene på skal lese listen. Har du flere tips (utenom leseutfordringen så kom gjerne med tips). Jeg er og med på en reading challange på goodreads - hvor jeg har som mål å lese 50 bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste hjemkomsten for noen år siden, og syns den var helt forferdelig. Så kjedelig! Men de andre bøkene hennes er flotte, så jeg vet ikke helt hva det var med akkurat den boken. Samartin er også helt fantastisk. Drømmehjerte er min favoritt der.

Alltid gøy med reading challenges. Jeg har selv mål om å lese 80 bøker, men du må gjerne legge meg til deg for å følge prosessen. Liker fortsatt goodreads bedre enn bokelskere.no egentlig (hvis det er lov til å si her inne, hehe). Du finner meg på navn eller malinadr.

Du kan jo egentlig sette meg på dette med å anbefale bøker, da stopper jeg aldri! Hvilke sjangere liker du deg egentlig best i? Så lenge opp her at du leste mye krim? Jeg er veldig glad i YA, er det noe du liker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei jeg har ikke vært så mye borti YA men tar gjerne mot tips, har godt av å utfordre meg på ulike sjangrer. Jeg har lest masse krim - unni Lindell, jo nesbø, jeg er pilgrim terry hayes, karin fossum, gunnar Stålesen, hanne kristin Rohde, henning mankell.
Liker også bøker jeg kan kjenne meg igjen i, som er virkelighetsnære. Basert på virkeligheten, dokumentarer osv. Jeg skrev nett en boklisteanbefalinger til en her inne. Så da slår jeg til og kopierer den over her, du kan jo droppe de du ikke vil lese.

Siden du nevnte agnes ravatn så må du like nynorsk - dialekt.
Dette er ungdomsbøker som fikk meg til å le så tåre trilla. Leste den ene igjen og syns fortsatt den er like god.

Historien om glenn anton
Glenn anton og tassen
tatovørene - glenn antob og tassen

Thor Soltvedt.

Hhei, håper det går bra, med deg og leseutfordringen☺️☺️Jeg søkte henne opp for litt siden, og kom over den. Jeg gleder meg så vanvittig til å lese den☺️☺️Jeg håper hun ikke skuffer;), hvor langt har du kommet? Hardu boen nye gode tips☺️☺️

Jeg husker ikke helt hva jeg anbefalte sist.

Rakels bok - Sissel Verøyvik
Ikke uten min datter - betty mahmoody
My name is Mahtob - Mahtob mahmoody
For min datters skyld - betty mahmoody
(Basert på virkeligheten)
Broren min - eline johnsen Hellerud
Hopp da, så blir vi kvitt deg- Tanja Wiibe Lund (dette er en av de sterkeste bøkene jeg har lest)
Solen som sluttet å skinne - Tine Øvland (hvis du leser den så vil jeg gjerne høre din mening)
En dåre fri - Beate grimsbø
Tyskerjentene, historiene som aldri ble fortalt - Helle Aarnes (holder på å lese, helt utrolig at historebøkene på grunnskolen vgs ikke nevner dette) snart ferdig anbefales.

Jeg vet ikke hva du har lest og om jeg har nevnt de før. Forfatter Cathy glass.

Cathy Glass has been a foster carer for 25 years, during which time she has looked after over 150 children, of all ages and backgrounds. Her true-life stories show the suffering and courage of some of the most vulnerable children in our society and have world-wide appeal. Her books are also used by trainers and practitioners, working in childcare and child protection.

Skadet - damage
Cut
Run mummy run
Daddys little princesse
The night when the angels came
A babys cry
The saddest girl in the world
Pleasr don't take my baby
Will you love me?
I miss mummy
Hidden
Mummy told me not to tell
Another forgotten child
The child bride
The girl in the mirror

Bøkene jeg ikke har lest -
Saving danny
I silent cry
Girl alone

Jeg kjøpte mine på play.com og http://www.abebooks.co.uk. De koster fra 1 pund til 8 så ikke så dyre.

Bøkene er basert på virkeligheten og forfatteren er unik både som forfatter og fostermor.
Andre gode bøker -

Daddys little secret - tina davis
A child call it - david pelzer
Old Before My Time - Hayley okines
Ei hand og holde i - Vigdis rabben
Noe i meg er sterkere enn meg - astrid høgevold
Jeg velger å leve - sabine dardenne
Skrekkens hus - steven west & mae west (thriller)
Regines bok - regine stokke
Blodig alvor- bengt eidem
Gjennom ilden - stig aasvik & lasse gustavson
Men tankene mine får du aldri - sverre asmevik
Fanget og fri - kristin haukeland (orderudsaken)
Tårer i mørket - donna Friess
I tusen knas - james frey
Hun ville jo ikke dø - siren henschien
Hugo - simen sætre
Terapien - Sebastian Fitzek (krim psykologisk thrillerk)
Bursdagsgaven - Sue monk kidd
Tørk aldri tårer uten hansker
- kjærlighet
- sykdom
- døden.

Der vannet blir dypt - Jacquelyn Mitchard

Det var de jeg kom på

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei ☺️ Hvordan legger jeg deg til, jeg får bare opp via tlf eller FB på goodreads? Kan du legge meg til på good reads, Marte Onarheim

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tatiana WesserlingBente NogvaIngunn SEster SMarianne TtuhamreRandiAStig-Ivar StellanderaRmaNdA BaisEli HagelundRufsetufsaAlice NordliAnette  KureReidun Anette AugustinIdaHanne Kvernmo RyeelmeJulie StensethBjørg L.Stine AskebuchwurmDolly DuckLinda RastenHarald AndersenTone Maria JonassenHarald KMarianne  SkageTheaEmilie GeistLilith NagelEvaHildeLesevimsaSolveigHilde H HelsethSissel ElisabethJan Erik OlsenBeate KristinCecilie EllefsenMcHempett