Harry Potter and the prisoner of Azkaban

av (forfatter).

Bloomsbury 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.38 (1446 terningkast.)

5154 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Nalas eksemplar av Harry Potter and the prisoner of Azkaban

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fantasy

Lesedato

2015

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Harry Potter er en trollmann. Sammen med bestevennene Ron og Hermione skal han begynne på det tredje året ved skolen for hekser og trollmenn. En beryktet fange har rømt fra trollmannsfengselet Azkaban. Ingen vet hvor han er, men alle vet at han er ute etter gutten som beseiret Han-du-vet. Dette er den tredje boka om Harry Potter.

Omtale fra forlaget

Harry Potter er en trollmann. Sammen med bestevennene Ron og Hermione skal han begynne på det tredje året ved skolen for hekser og trollmenn. En beryktet fange har rømt fra trollmannsfengselet Azkaban. Ingen vet hvor han er, men alle vet at han er ute etter gutten som beseiret Han-du-vet. Dette er den tredje boka om Harry Potter.

Bokdetaljer

Forlag Bloomsbury

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9780747546344

EAN 9780747546344

Serie Harry Potter (3)

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Sider 317

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

760 506 155 22 3 0

Bokomtaler

Nå har jeg endelig tatt meg tid til å skrive en bokanmeldelsen om bok nummer 3 i Harry Potter-serien. Det har gått ganske treigt i det siste.

Yay!! Det er utrolig morsomt å komme tilbake på Galtvort. Selv om jeg har lest bøkene før og sett filmene, er det fortsatt spennende å være på Galtvort med Harry og vennene hans. Man kan sitte å lese i evigheter, fordi det er så hyggelig og koselig å lese.
Grunnen til at jeg valgte å lese bøkene på nytt, var at jeg egentlig aldri ble ferdig med de siste bøkene(shame on me.) Derfor tok jeg initiativet til å starte serien på nytt!

Jeg elsker fantasy-bøker, så det kommer jo egentlig ikke som et sjokk at jeg liker boka. Det som er så kult med sånne type bøker, er at det er så mange fantastiske skapninger, og det synes jeg er gøy å lese om. Egentlig, så liker jeg alt som har med magi og gjøre, men nå for tiden liker jeg også veldig godt dystopi.

Alle har sikkert lest Harry Potter, men hvis du ikke har det synes jeg at du burde ta deg tiden til å lese serien. Filmene er også fantastiske, så hvis du ikke liker å lese burde du definitivt se filmene! De er utrolig bra laget! Nå fikk jeg lyst til å se de igjen . . .
Se også her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken er et godt knepp opp kvalitetsmessig fra de to første bøkene. Figurene er mer sammensatte, språket rikere(oversetteren skal sikkert ha en del av æren i dette tilfellet), og plotet har flere vendinger og er langt mindre forutsigbart enn i de to første bøkene. Det vakreste ved boken, er hvordan Rowling skriver om det å ta vare på minnene etter de vi har mistet, og hvordan man kan bruke det på en støttende måte, og ikke bare dyrke sorgen som sorg.

Både jeg, og syvåringen henger godt med, og går på neste bok i serien(de blir jo bare tjukkere og tjukkere...) med krum hals og store forventninger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest første og andre boka syns eg at det kjem seg betraktelig. Rørande passasjer som får tårene fram hos lesaren. Meir djupn i karakterane og meir visdom/meining frå forfattarens side. Fint å lesa om Sirius som går frå frykta skurk til elska alliert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beste boka i harry potter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en kjempestor HP-fan, og bok nummer tre er min favoritt av de alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes at denne var bedre enn de to første

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelsen er glimrende i harry potter. Her får du vite nye hemmeligheter. Harry drar fra dumlingene mens Sirius svaart har rømt fra Azkaban. Den treje boka inneholder et spennende plott og syns det kanskje er den beste boka av de tre jeg har lest så langt. Det kan bli spennende uten Voldemort også. For de personligheten du møter her er de mest komplekse og mest spennende i harry potter serien så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Vel. Du har noe som minner om et kors..." sa han og konsulterte Lys gjennom framtidas tåker. "Det betyr at du kommer til å oppleve 'prøvelser og lidelser' - beklager - men her er det noe som kanskje kan være sola. Vent litt...det betyr 'stor lykke'... så du kommer altså til å lide, men være veldig lykkelig..."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Mr Moony presents his compliments to Professor Snape, and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's business.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

“But you know, happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." -Dumbledor

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mr Padfoot would like to register his astonishment that an idiot like that ever became a Professor.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Happiness can be found in the darkest of times, if one remembers to turn on the light.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mr Wormtail bids Professor Snape good day, and advises him to wash his hair, the slimeball.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I solemnly swear that I am up to no good.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Please, Professor, we've just had our fist Divination class, and we were reading the tea leaves, and - "
"Ah, of course," said Professor McGonagall, suddenly frowning. "There is no need to say any more, Miss Granger. Tell me, which of you will be dying this year?"
Everyone stared at her. "Me," said Harry, finally.
"I see," said Professor McGonagall, fixing Harry with her beady eyes. "Then you should know, Potter, that Sybil Trelawney has predicted the death of one student a year since she arrived at this school. None of them has died yet. Seeing death omens is her favorite way of greeting a new class. If it were not for the fact that I never speak ill of my colleagues -" Professor McGonagall broke off, and they saw that her nostrils had gone white. She went on, more calmly, "Divination is one of the most imprecise branches of magic. I shall not conceal with you that I have very little patience with it. True Seers are very rare, and Professor Telawney..."
She stopped again, and then said, in a very matter-of-fact tone, "You look in excellent health to me, Potter, so you will excuse me if I don't let you off homework today. I assure you if you die, you need not hand it in."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mr Prongs agrees with Mr Moony, and would like to add that Professor Snape is an ugly git.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

..fordi jeg vil få den førstegangsopplevelsen igjen og igjen og igjen og igjen!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

her her er harry potter bøkene


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er de bøkene jeg syns er de beste innen fantasy


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er noen bøker, som oftest ikke mange, men noen få, som gir meg en helt spesiel opplevelse når jeg leser dem. Mine egne kriterier for at bøker skal havne på denne listen er at de må ha en god historie, en som virkelig fenger og som fengsler meg på en slik måte at jeg føler at jeg er i en annen verden.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker eg har lånt frå biblioteker i året 2021 med dato. Året 2021 var det året då eg fann ei stor interesse for lesing og verdsatte det som ein ny hobby! Då begynte eg å benytta meg av den fantastiske plassen som dei fleste kjenner til, nemlig biblioteket!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er det litt av hvert! Bøkene kommer litt hulter til bulter, og er ikke rangert. Det er vanskelig å gjenkalle i detalj hva som er årsaken til at jeg husker akkurat disse titlene som leseopplevelser utenom det vanlige. Det hadde absolutt vært plass til flere bøker på lista, og mange av titlene kunne utvilsomt vært bytta ut med andre, jeg ser blant annet at det er altfor få Dag Solstad-titler her. Dette er ikke et forsøk på å lage ei liste over tidenes beste bøker. Hadde jeg prøvd å lage ei slik liste, ville den sett annerledes ut.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Harry Potter og ildbegeret" av J.K. Rowling
 • "Harry Potter og Halvblodsprinsen" av J.K. Rowling
 • "Harry Potter og Føniksordenen" av J.K. Rowling
 • "Harry Potter og dødstalismanene" av J.K. Rowling
 • "Skalden Skurres historier" av J.K. Rowling
 • "Harry Potter og mysteriekammeret" av J.K. Rowling
 • "Fabeldyr og hvor de er å finne - det opprinnelige filmmanuskriptet" av J.K. Rowling
 • "Harry Potter og de vises stein" av J.K. Rowling
 • "Harry Potter and the Deathly Hallows (Book 7)" av J.K. Rowling
 • "Den skarpe eggen - den mørke materien II" av Philip Pullman
 • "En kikkert av rav - den mørke materien III" av Philip Pullman
 • "Den eldste" av Christopher Paolini
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver