Ingen lesetilstand
Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Paris, 1860-åra. Rose har bodd hele sitt voksne liv i huset som har vært i mannens familie i generasjoner. Før mannen døde lovte hun ham at hun skulle ta vare på hjemmet deres, men nå har byfornyelsen nådd deres kvartal og huset skal rives. Rose bestemmer seg for å kjempe for å redde huset som rommer så mange gode minner, men også en grusom hemmelighet som hun har tiet om i over tretti år.
Omtale fra forlaget
En gripende fortelling om en sterk og usedvanlig kvinne, i en tid med store ytre forandringer, om kjærlighet og tilhørighet, og om viljen til å slåss for det man har kjært. Paris, 1860-årene: Den store byfornyelsen pågår for fullt. Gammel bebyggelse må vike plassen for å gi plass til det praktfulle Paris vi kjenner i dag. Rose, en kvinne i 60-årene har i hele sitt voksne liv bodd i huset som har vært i mannens familie i generasjoner. Før mannen døde lovet hun ham at hun skulle ta vare på hjemmet deres, men nå har byfornyelsen nådd deres kvartal og huset skal rives. Rose nekter å forlate hjemmet. Hun bestemmer seg for å kjempe til siste åndedrag for å redde huset som rommer så mange gode minner, men også en grusom hemmelighet som hun har tiet om i over tretti år.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2011
Format CD
ISBN13 9788242152824
EAN 9788242152824
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt sted Paris
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En fin bok om en usedvanlig kjærlighet, men også historisk tilbakeblikk i fri utfoldelse. Jeg likte boken veldig godt.
Likte denne boka. Det var ei god og litt trist historie om en kvinnes liv og kjærlighet til sitt hjem og minnene.
Vilken besvikelse detta blev efter att ha läst underbara MOCCA av samma författare... Eller var det inläsaren som gjorde den så trist? Ska se om jag kan få tag i den inläst på svenska istället för norska.
Lett leselig og en herlig bok
Vakker og vemodig bok
Jeg er veldig glad i de andre bøkene til Rosnay, men denne var skuffende. Kjedelig og tung.
Nå vet jeg at som leser må man ha tillit til forfatterne, til dikterne. De vet hvordan de skal gå frem for å rykke oss opp fra vårt vanlige liv og sende oss gyngende over i en annen verden vi ikke engang ante eksisterte. Det er det talentfulle forfattere gjør.
Trangen til å lese tok meg og holdt meg i sitt deilige, berusende grep. Jo mer jeg leste, desto mer hungret jeg. Hvert verk var rikt på løfter; hver side jeg bladde om, var en eventyrferd, tiltrekningen fra en annen verden.
Hvorfor kan ikke de døde vende tilbake og snakke med oss ? Du kunne hviske til meg når jeg drikker te om morgenen, og mumle andre ord om natten når jeg ligger og lytter til stillheten.
En stabel bøker ligger ved min side. Det er bøker jeg er spesielt glad i. Nå er det din tur til å klukkle.
Liker de å lese fru Rose? Jeg ble brakt ut av fatning. Jeg visste ikke hva jeg skulle svare. For det er jo pinlig, ikke sant, å måtte innrømme at man ikke leser. Det er nok til at man blir tatt for å være idiot.
I din alder-du er tross alt nesten 60- er det det eneste fornuftige. Du kan ikke fortsette å leve i fortiden og la sorgen overvelde deg.
Den dagen da du ble borte, den fjortende dagen i januar måned, fikk vi vite at det hadde vært et fryktelig attentat mot keiseren.
Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)
Ei foreløpig liste over hva jeg har lest i 2012. Det er ikke så mye å skryte av foreløpig. Men lista vil bli oppdatert fortløpende.
Skjønnlitteratur satt i historiske omgivelser. Fra romaner satt til eldre historiske omgivelser (f.eks. Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson satt til Middelalderen), til nyere historiske omgivelser (f.eks. Anne Karin Elstads slektskrønike "Folket på Innhaug" satt til 1800-tallet, og Erling Pedersens slektskrønike om Anna og Johan satt til 1900-tallet).