Papirpiken

en roman

av (forfatter) og Agnete Øye (oversetter).

Pantagruel 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (28 terningkast.)

100 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den berømte forfatteren Tim Boyd lider av skrivevegring da han en dag plutselig står ansikt til ansikt med hovedpersonen i sine bestselgende romaner. Hun forteller at hun kommer til å dø dersom han slutter å skrive, og Boyd opplever at hans virkelighet og fiksjonen blir ved sammen.

Omtale fra forlaget

Hvis dine ord kunne holde henne i live, hva ville du si? Tom Boyd, en berømt forfatter som er lider av skrivevegring, møter heltinnen i sine bestselgende romaner. Hun er vakker, desperat, og forteller ham at hun vil dø dersom han slutter å skrive. Sammen legger de ut på et eventyr der virkelighet og fiksjon blir intrikat sammenvevd i et forførende og potensielt dødelig spill.

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788279004752

EAN 9788279004752

Omtalt sted California

Språk Bokmål

Sider 393

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 13 9 3 0 0

Bokomtaler

En bok for oss som er glad i bøker. Jeg elsker historien, persongalleriet, alle de uventede vendingene og parallelle løpene, bøkenes verden og fantasiens verden. Musso spiller på mange strenger og skriver smart. Digger det. Denne forfatteren må jeg definitivt lese mer av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var litt skeptisk i begynnelsen, syntes boka var litt masete og tullete, men den tar seg veldig opp etter hvert og blir veldig bra! en bok jeg vil anbefale til andre :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne fenga meg frå første side, og hadde det ikkje vore for dei siste tretti-førti sidene så ville boka fått full score. Eg likte med andre ord ikkje slutten ... men vegen fram til slutten, den elska eg! Slukte boka på to leseøkter ... og det er det sjeldent eg gjer (blir så trøyt i augene når eg leser lenge av gongen..).

Tom, ein populær og bestselgende forfattar, har gått på ein skikkeleg smell etter brudd med kjærasten. Han stenger seg sjølv inne, ignorerer alt og alle, og klarar heller ikkje å skrive. Den tredje og siste boka i trilogien kjem ikkje som avtalt og både forlag og fans er misnøgde. Skrivesperra er eit faktum og livet smiler rett og slett ikkje. Då hjelper det ikkje at agenten - og hans beste venn - roter det til for han reint økonomisk ... Så dukker ei jente opp heime hos Tom. Ei jente som viser seg å være ei av karakterane frå roman-serien hans... Og ho insisterer på at han må skrive ferdig boka. Ellers kjem ho ikkje til å overleve ...

Dette er ein absurd og sprø bok, samstundes som den inneheld nok kjensler og innhold til å engasjere meg. Den er både vittig og spennande. Ein slags komi-thriller! Nei, denne digga eg altså! Berre ikkje sluten ... Einaste negative eg har å seie er dette med slutten (eg ville ha ei anna slut...). Ellers er denne vellykka både mtp plott, karakterar, innhold, humor og spenning. Språket er også godt formulert og lettleselig.

Så ... les les les! Dette er ein skikkeleg "page turner".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Livet er ikke et videospill med et visst antall valgmuligheter.Tiden går og vi med den,og vi gjør som oftest det vi kan,snarere enn det vi vil.Skjebnen gjør resten,og tilfeldighetene krydrer det hele.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

-Fordi jeg falt -Falt fra hvor da? -Falt ut av en bok. Falt ut av historien din, ikke sant!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Moren var kommet ut på fortauet,som om hun hadde ventet ham.Hun så på sønnen i håp om at kjærlige ord noen ganger kan sies med øynene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

man glemmer lidenskapene, man glemmer stemmene som så lavt sa de fattiges ord: ikke kom hjem for sent, ikke bli kald

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter at hun hadde mistet jobben og vært tvunget til å spise bare drittmat,hadde hun lagt på seg ti-tolv kilo,alt på baken og i ansiktet,noe som fik henne til å se ut som en kjempehamster.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Legger ut bøker vi har lest i lesesirkelen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Disse bøkene har både vært fantastiske, og noen har vært tunge å lese, og jeg har holdt på å avslutte flere ganger. De fine er bare så nydelige, jeg er en person som ikke liker vanskelige navn på personer, da går jeg meg ofte "vill" og om boka i tillegg er veldig tykk, så blir det fort kjedelig å lese. Men dette er altså min liste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker vi har lest i lesesirkelen. Første bok var i mai 2009.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Anrop fra en engel - roman" av Guillaume Musso
 • "Danser med sommerfugler - roman" av Reyna Grande
 • "Lappskatteland - en familiesaga" av Annica Wennström
 • "I sirkel under solen - en roman" av Paula McLain
 • "Instituttet for de siste ønsker" av Antonia Michaelis
 • "Madonnaene i Leningrad" av Debra Dean
 • "Et rike for sultne sjeler - roman" av Lorraine López
 • "En skytsengels dagbok" av Carolyn Jess-Cooke
 • "Nådeløs vår" av Louise Penny
 • "Høst - roman" av Erling Pedersen
 • "Hotel Angleterre" av Marie Bennett
 • "Før monsunen" av Threes Anna
Alle bokanbefalinger for dette verket