The book thief

av (forfatter).

2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.13 (1026 terningkast.)

3249 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Linda Ness' eksemplar av The book thief

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Y wonderful A

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

It is 1939. Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier, and will become busier still.

Liesel Meminger is a foster girl living outside of Munich, who scratches out a meager existence for herself by stealing when she encounters something she can't resist-books. With the help of her accordion-playing foster father, she learns to read and shares her stolen books with her neighbors during bombing raids as well as with the Jewish man hidden in her basement.

In superbly crafted writing that burns with intensity, award-winning author Markus Zusak, author of I Am the Messenger, has given us one of the most enduring stories of our time.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9780375842207

EAN 9780375842207

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Tyskland

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

440 388 125 49 14 10

Bokomtaler

I romanen er det Døden som er fortelleren, og dette gir en ganske spesiell ramme for fortellingen, som foregår i Nazi-Tyskland.

Liesel, ei lita jente på ni år, har ikke hatt noen lett start på livet. Foreldrene er sendt i konsentrasjonsleir, og broren dør mens de er på vei til fosterforeldrene. Liesel vokser opp hos en brysk fostermor og en kjærlig fosterfar. Fosterfaren hjelper henne gjennom netter med mareritt og det er i slike stunder - om nettene - han lærer henne å lese. Liesel oppdager bøkenes verden, og hun stjeler bøker så snart anledningen byr seg.

Til tross for alt det triste som skjer - jødeforfølgelsen, et land styrt av en despot, bombingen - finner Liesel og vennen hennes Rudy lyspunkter i tilværelsen. Dette gjør historien optimistisk, tross alt. Oppholdene i bomberommet, hvor Liesel leser for naboene, Rudy som mest av alt lengter etter kyss, jøden Max som lever i skjul i kjelleren - alt fortalt med en helt unik innlevelse slik at boka nærmest blir poetisk. En nydelig roman!

Godt sagt! (7) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Romanen hadde stått lenge i bokhylla da jeg leste den i mai 2013. Og den var overhode ikke slik jeg hadde forestilt meg. Den krever sin leser. Men jeg er glad jeg brukte tid til å lese den. Et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En original fortelling fra annen verdenskrig. Fortellerstemmen, døden, skaper en distanse til hovedpersonene i boken, som for min del gjør at terskelen for å leve seg inn i fortellingen blir noe høyere. Ellers inneholder boken alt. Til slutt står jeg igjen med at hovedbudskapet er å leve mens man kan, og være glad for det man har selv om det ikke er så mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått anbefalt The book thief av veldig mange mennesker. Angivelig er dette en av bøkene man må ha lest. I følge de fleste i min omgangskrets er dette en historie som får en til å se på sitt eget liv med nye øyne etter at siste side er avsluttet. Jeg er ikke enig.

Fortellerstemmen i boken tilhører Døden. Han skildrer livet i Tyskland før og under 2. verdenskrig, og vi følger fosterbarnet Liesel; hennes historie og prøvelser. Og det er nettopp sistnevnte som gjør at jeg ikke falt for denne boken. Det er ikke måte på hva den stakkars lille piken blir utsatt for av traumatiske og hjerteskjærende opplevelser, men av en eller annen grunn har forfatteren valgt å bare skrape på overflaten av alt som skjer. Det er helt i orden at man oppfordres til å tenke selv og på egenhånd forestille seg hvordan ting forløper. Men - når dette fører til at f.eks jeg bruker en hel måned på å lese boken, og ikke føler tilknytning overhodet til karakterene, da triller hverken tårene eller de høye terningene hos meg. Jeg synes rett og slett at dette var en kjedelig fortelling om et viktig tema. Den kunne vært så mye, mye mer enn hva den faktisk er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønn bok, og en bok til ettertanke

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker språket. Jeg ble dratt inn i historien fra første siden, og hadde store problemer med å legge den fra meg. Jeg nøt hver eneste side i denne boka.
Denne føyer seg galant inn i rekken av mine favorittbøker. Jeg skal lese den igjen om kort tid. Må være sikker på at jeg får med meg ALT :) Så kan det hende jeg ser filmen... Etterhvert!
For meg er Boktyven en fantastisk bok og leseropplevelse. Jeg anbefaler den på det varmeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Boktyven" av Markus Zusak, 05.08.12 konkluderer jeg med er veldig bra. Fortellerstemmen er noe for seg. Vet ikke om jeg skal røpe hvem det er, men det er noen alle har hørt om. Handligen spinner seg rundt ei lia jente som flytter inn til sine fosterforeldre rett før andre verdenskrig. Gode skildringer av et lite barns inntrykk og forståelse av krig, makt og avmakt. Den er godt skrevet, og kapitlene blir presentert i stikkordsform før de begynner. Et annet fortellertriks er uthevede tekster som skal støtte hendelsene. Godt skrevet, spennde, trist, dramatisk, men samtidig en varm bok om vennskap og om viktigheten av å prøve kose seg så godt man kan, ut i fra de mulighetene omgivelsene gir.
Med sine ca 530 sider, må vel boka betegnes som en murstein. Jeg las 400 av dem i ferien. De 130 siste las jeg etter at hverdagslivets mas og tjas var et faktum, og det kan være at det påvirket inntrykket om slutten. Da følte jeg at historien skred saktere frem, metaforene og utmalingene sto litt i veien for spenningen.
Uansett en bra bok, som gir oss en påminnelse om at det er ikke døden vi skal være redd for; det er de som fremskynder den som er problemet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av mine absolutte favoritter. Persongalleriet er strålende. Kommer ikke på noen bedre bok i farta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken er en trist men samtidig en fin bok. Fortellingen fenger fra første side. Og den får også leseren til å både resonere og reflektere når man leser denne boken, Dette er en god bok, som kan leses flere ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

It kills me sometimes, how people die.

Godt sagt! (21) Varsle Svar

En snøball i fjeset er den perfekte måten å starte et varig vennskap på.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

ET LITE STYKKE SANNHET Jeg går ikke rundt med sigd eller ljå. Men når det er kaldt, er jeg iført en sort hette, Og jeg har ikke dette kranieansiktet som dere tydeligvis liker å gi meg på avstand. Vil du vite hvordan jeg virkelig ser ut? Jeg skal hjelpe deg. Finn et speil mens jeg forteller videre.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Pappa var en mann med øyne som ikke var døde, men av sølv.
Pappa var et trekkspill.
Men blåsebelgene hans var tomme.
Ingenting gikk inn, og ingenting kom ut.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Gud sier aldri noe. Du tror at du er den eneste han aldri svarer?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han vinket. "saukerl" lo hun, og mens hun løftet hånden, visste hun at han i samme øyeblikk kalte henne "saumensch" Jeg antar ellveåringer ikke kommer nærmere kjærligheten enn dette.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvordan folk dør tar nesten livet av meg nå og da.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

She was the book thief without the words. Trust me, though, the words were on their way, and when they arrived, Liesel would hold them in her hands like the clouds, and she would wring them out, like the rain.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Opp gjennom årene har jeg sett så mange menn, som tror de løper mot andre unge menn. Det gjør de ikke. De løper mot meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

HERE IS A SMALL FACT: You are going to die.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter at jeg ble medlem her inne, har en helt ny litteraturverden åpenbart seg for meg. Dette er en liste over bøker jeg har lest som følge av påvirkning fra andre bokelskere. Noen bøker er bokelskere jeg følgers favoritter, enkelte bøker/forfattere har jeg fattet interesse for etter å ha lest bokomtaler, og atter andre er verker jeg fått konkrete tips om. Tusen takk til alle dere som skriver om bøkene dere har lest eller leser, det er nettopp dette som gjør denne siden helt unik og verdifull for alle oss som virkelig elsker bøker og det skrevne ord!


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Har den siste tiden kommet over flere bøker som handler nettopp om bøker, det å være glad i bøker og alt bøkene kan gi/ bety for oss.
Mange av bøkene har jeg ikke lest enda, men har lyst å lese.
Kom gjerne med innspill på lignende bøker!


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Bøker som på en eller annen måte beveget meg.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøker jeg ønsker å få lest i løpet av dette kommende året. Oppdateres.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle lage en liste over bøker som er populære, mye omtalt og sterkt anbefalt, bøker som har havnet i bokhylla og som jeg har skyhøye forventninger til. Altså, bøker jeg ikke har lest enda fordi jeg egentlig er redd for å bli skuffet over underveis.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lesesirkelen" av Elizabeth Noble
 • "Den tidsreisendes kvinne" av Audrey Niffenegger
 • "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield
 • "Vinter i Madrid" av C.J. Sansom
 • "Tett inntil dagene - fortellingen om min mor" av Mustafa Can
 • "Engelens spill" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Little Bee" av Chris Cleave
 • "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein
 • "Den lukkede bok - roman" av Jette A. Kaarsbøl
 • "Historikeren" av Elizabeth Kostova
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver