Boktyven

av (forfatter) og Henning Hagerup (oversetter).

Damm 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.13 (1020 terningkast.)

3231 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Året er 1939, og vi befinner oss i Nazi-Tyskland. Ni år gamle Liesels foreldre er sendt i konsentrasjonsleir, og Liesel bor hos fosterforeldre i Himmelgaten i München. En dag dukker jøden Max Vandenburg opp, og får holde seg skjult i familiens kjeller. Liesels fosterfar lærer henne å lese, og hun oppdager at hun ikke kan motstå bøker. Derfor stjeler hun dem, og deler historiene med naboene i bomberommet og med Max.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788204133656

EAN 9788204133656

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 539

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

436 387 125 49 13 10

Bokomtaler

I romanen er det Døden som er fortelleren, og dette gir en ganske spesiell ramme for fortellingen, som foregår i Nazi-Tyskland.

Liesel, ei lita jente på ni år, har ikke hatt noen lett start på livet. Foreldrene er sendt i konsentrasjonsleir, og broren dør mens de er på vei til fosterforeldrene. Liesel vokser opp hos en brysk fostermor og en kjærlig fosterfar. Fosterfaren hjelper henne gjennom netter med mareritt og det er i slike stunder - om nettene - han lærer henne å lese. Liesel oppdager bøkenes verden, og hun stjeler bøker så snart anledningen byr seg.

Til tross for alt det triste som skjer - jødeforfølgelsen, et land styrt av en despot, bombingen - finner Liesel og vennen hennes Rudy lyspunkter i tilværelsen. Dette gjør historien optimistisk, tross alt. Oppholdene i bomberommet, hvor Liesel leser for naboene, Rudy som mest av alt lengter etter kyss, jøden Max som lever i skjul i kjelleren - alt fortalt med en helt unik innlevelse slik at boka nærmest blir poetisk. En nydelig roman!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Romanen hadde stått lenge i bokhylla da jeg leste den i mai 2013. Og den var overhode ikke slik jeg hadde forestilt meg. Den krever sin leser. Men jeg er glad jeg brukte tid til å lese den. Et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En original fortelling fra annen verdenskrig. Fortellerstemmen, døden, skaper en distanse til hovedpersonene i boken, som for min del gjør at terskelen for å leve seg inn i fortellingen blir noe høyere. Ellers inneholder boken alt. Til slutt står jeg igjen med at hovedbudskapet er å leve mens man kan, og være glad for det man har selv om det ikke er så mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken er en trist men samtidig en fin bok. Fortellingen fenger fra første side. Og den får også leseren til å både resonere og reflektere når man leser denne boken, Dette er en god bok, som kan leses flere ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

It kills me sometimes, how people die.

Godt sagt! (21) Varsle Svar

En snøball i fjeset er den perfekte måten å starte et varig vennskap på.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

ET LITE STYKKE SANNHET Jeg går ikke rundt med sigd eller ljå. Men når det er kaldt, er jeg iført en sort hette, Og jeg har ikke dette kranieansiktet som dere tydeligvis liker å gi meg på avstand. Vil du vite hvordan jeg virkelig ser ut? Jeg skal hjelpe deg. Finn et speil mens jeg forteller videre.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Pappa var en mann med øyne som ikke var døde, men av sølv.
Pappa var et trekkspill.
Men blåsebelgene hans var tomme.
Ingenting gikk inn, og ingenting kom ut.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Gud sier aldri noe. Du tror at du er den eneste han aldri svarer?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter at jeg ble medlem her inne, har en helt ny litteraturverden åpenbart seg for meg. Dette er en liste over bøker jeg har lest som følge av påvirkning fra andre bokelskere. Noen bøker er bokelskere jeg følgers favoritter, enkelte bøker/forfattere har jeg fattet interesse for etter å ha lest bokomtaler, og atter andre er verker jeg fått konkrete tips om. Tusen takk til alle dere som skriver om bøkene dere har lest eller leser, det er nettopp dette som gjør denne siden helt unik og verdifull for alle oss som virkelig elsker bøker og det skrevne ord!


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Har den siste tiden kommet over flere bøker som handler nettopp om bøker, det å være glad i bøker og alt bøkene kan gi/ bety for oss.
Mange av bøkene har jeg ikke lest enda, men har lyst å lese.
Kom gjerne med innspill på lignende bøker!


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Bøker som på en eller annen måte beveget meg.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lesesirkelen" av Elizabeth Noble
 • "Den tidsreisendes kvinne" av Audrey Niffenegger
 • "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield
 • "Vinter i Madrid" av C.J. Sansom
 • "Tett inntil dagene - fortellingen om min mor" av Mustafa Can
 • "Engelens spill" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl
 • "Little Bee" av Chris Cleave
 • "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein
 • "Den lukkede bok - roman" av Jette A. Kaarsbøl
 • "Gulldronning, perledronning - roman" av Margaret Skjelbred
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver