Den tidsreisendes kvinne

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

Aschehoug 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (380 terningkast.)

1141 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Clare og Henry har kjent hverandre siden Clare var 6 år og Henry 36. De gifter seg når Clare er 22 og Henry 30. Henry reiser i tid. Han kan uten forvarsel forsvinne til fortiden eller fremtiden, og reisene kan være opplevelsesrike, men også skremmende og farlige. Det er bare Clare som kjenner til Henrys forflytninger i tid. Deres liv sammen er intenst og annerledes, preget av dyp kjærlighet. Men kjærligheten er også utsatt for store prøvelser. Er den så sterk at den kan overvinne tid og rom?

Omtale fra forlaget

Denne storslagne kjærlighetshistorien handler om Clare og Henry, som har kjent hverandre siden Clare var 6 år og Henry 36. De gifter seg når Clare er 22 og Henry 30.
Henry reiser i tid. Uten forvarsel forsvinner han til fortiden eller fremtiden. Reisene kan være opplevelsesrike, men også skremmende og farlige. Henrys forflyttinger i tid er en hemmelighet som bare Clare kjenner til. Deres liv sammen er intenst og annerledes, preget av dyp kjærlighet. Men kjærligheten er utsatt for store prøvelser. Er den likevel så sterk at den kan overvinne tid og rom?
Audrey Niffenegger er en allsidig kunstner og er professor ved Columbia College Chicago Center for Book and Paper Arts. Den tidsreisendes kvinne er hennes debutroman. Den er blitt en internasjonal bestselger, er solgt til 26 land og i mer enn to millioner eksemplarer. Boken skal bli film med Brad Pitt i hovedrollen.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788203209185

EAN 9788203209185

Språk Bokmål

Sider 543

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

116 151 66 34 9 4

Bokomtaler

Clare møter Henry første gong då ho er seks år. Då er Henry 36. Men Henry møter Clare første gong først då ho er 20. Då er han 28. Forvirra? Henry reiser i tida, og det gjer dette til ein av dei mest spennande og fascinerande kjærleikshistoriene eg har lese. Det er ikkje mange bøker eg føler at eg har lyst til å eige, men denne har eg kjøpt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er litt forvirret, men fornøyd. Jeg sliter av og til litt med å orientere meg i en tekst som hopper fra en tid til en annen, men jeg synes forfatteren klarer seg godt. Det blir også enklere relativt raskt. Jeg kan ikke si annet enn at denne boka- den likte jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Clare møter Henry når ho er seks og han er i tredveåri. På ein eng ved huset hennar sit ein naken mann, ein mann som dukka opp frå ingenting, og forsvinn til ingenting. Medan ho veks opp kjem han attende med ujamne mellomrom. I hennar framtid skal dei gifta seg, i hans notid er dei mann og kone.

The Time Traveler’s Wife handlar om Henry, som ufrivillig reiser i tid, og Clare, som veks opp med han, forelskar seg i han, og giftar seg med han – alt medan han forlet ho og kjem att, gong på gong. Utgangspunktet er godt, og det er ein del ting som funkar i denne romanen. Den er fortalt vekselvis frå Henry og Clare sitt synspunkt (dermed er tittelen litt misvisande). Det funkar særleg godt i lydbokformat, då dette bryt opp narrativet (og eg “les” som kjent nesten berre lydbøker for tidi). Den held orden på kronologien ved alderen til hovudpersonane, noko som er eit godt hjelpande grep. Den er rørande og sjarmerande og til tider både morosam og svært dramatisk.

Det er diverre vel so mykje som ikkje funkar. Det sjarmerande rørande tippar ofte over i det usjarmerande sentimentale. Ikkje alle vala til Clare og Henry er like velfunderte, som truverdige personar er dei noko “eigne”, for å sei det mildt. Det romantiske tippar over til bittelitt creepy, og eit spanande utgangspunkt vert for spesielt retta mot akkurat desse personane sine problem. Skal ikkje romanar sei noko om det generelle, gjennom det spesielle? Niffenegger traff ikkje heilt der.

Men det funkar altså, til dels, og romanen vart ein internasjonal suksess då den kom ut.

Fyrst publisert her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke ferdig enda. Historien er veldig interesang, men mye av sidene er fylt in med visvas og ingenting...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Å løpe betyr mye for meg: overlevelse, ro, eufori, ensomhet. Det beviser min fysiske eksistens, min evne til å kontrollere mine bevegelser i rommet om ikke i tiden, og til å la kroppen underkaste seg viljen - i hvert fall for øyeblikket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Why is love intensified by absence?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I go to sleep alone, and wake up alone. I take walks. I work until I'm tired. I watch the wind play with the trash that's been under the snow all winter. Everything seems simple until you think about it. Why is love intensified by absence?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

It is afternoon, it is night, it is morning. Everything is reduced to this bed, this endless slumber that make the days into one day, makes time stop, stretches and compacts time until it is meaningless.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Well. It's not the greatest analogy in the world. Basically, sometimes I get lost in time and I don't know when I am."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (106) Varsle Svar

I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.

Listen hos The Guardian.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg synes i bunn og grunn leselister er noko tull sidan eg til ein kvar tid berre leser det eg føler for å lese. Dette kan likevel vere problematisk sidan ein del bøker krever og fortene ein viss dedikasjon. For å få til ei litt meir strukturert lesing i tida fremover er derfor lesesirkel eit konstruktivt tiltak. I lesesirkelen har vi etter mykje innspel frå meg og lite innspelt frå den andre, verte einige i kva for nokre bøker som skal lesast. Desse bøkene er ei god blanding av litteratur av forfattarar frå heile verda, som vi trur vert koselege å lese.

Etter litt krangling vart vi einige i at det berre er dei 15 første bøkene som må lesast i år.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Murakami er en unik forfatter, og det er vanskelig å finne bøker som ligner helt presist.

Bøkene på lista er plukket ut av forskjellige grunner. Noen ligner i skrivestil og tone, og noen har elementer av magisk realisme.

Til lesere av Murakami som liker den japanske bakgrunnsrammen, er det tatt med et utvalg markante japanske forfattere.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mørkets symmetri" av Audrey Niffenegger
 • "Alle mine kjære - roman" av Alice Sebold
 • "Rom" av Emma Donoghue
 • "Kjærlighetens historie" av Nicole Krauss
 • "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl
 • "Miss Peregrine og øyas hemmelighet" av Ransom Riggs
 • "Historikeren" av Elizabeth Kostova
 • "Gutten som hadde svar på alt" av Vikas Swarup
 • "Gå aldri fra meg" av Kazuo Ishiguro
 • "Tjenerinnens beretning" av Margaret Atwood
 • "Den vidunderlige kjærlighetens historie" av Carl-Johan Vallgren
 • "Alt blir klart og betydelig" av Jonathan Safran Foer
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver