Er ikke mange bøker jeg leser om igjen, men denne har jeg lest to ganger nå. Den er ikke fri for klisjeer, tvert imot, men den er så godt skrevet og har en så fantastisk historie at den absolutt er verdt å lese for det. Og så er den jo morsom og

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Så lenge man henger med på tidsreisene, er det en fascinerende bok syns jeg. Liker bøker som ikke er helt kronologiske og får meg til å gruble litt, pluss at det var en søt kjærlighetshistorie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samd! Eg har førebels bare lese boka ein gong, men eg kjem garantert til å lese henne om att.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bare elsket denne boken. Den var litt vanskelig å komme inn i, men når jeg kom inn i den var det bare nytelse hele veien. Skulle ønske jeg satt igjen med en slik følelse etter alle bøkene jeg leser/har lest. Filmen er også ganske bra til å være basert på en bok. Det var selvfølgelig en del ting som manglet, men skuespillerne gjorde opp for det:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig! Jeg har nettopp lest denne ferdig, og er helt overbevist om at denne boka er en av de få jeg kommer til å lese flere ganger! En fantastisk bok som er skrevet på en spesiell måte. Jeg ville ikke at den skulle ta slutt... Gleder meg til filmen som visstnok kommer på DVD snart :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Velger å gå inn i denne tråden, jeg, for den har flest ulike synspunkt. Jeg legger også sjelden fra meg bøker, men tror kanskje det er en god ide innimellom...

Vi har vel alle tenkt tanken: Det hadde vært morsomt å reise framover i tid, og vite hva som kommer til å skje. Hvilke konsekvenser får valgene vi tar? Audrey Niffenegger har tatt tanken helt ut, og lekt seg med Henry og Clare. Henry har sin første tidsreise på sin femårsdag. Hun møter han for første gang når hun er 6 og han er 36, han møter henne for første gang når han er 28 og hun er 20. Forvirrende? Det er bare forbokstaven. For lesere som er avhengig av kronologiske historier, er ikke dette så enkelt.

Når det er sagt, er ikke dette akkurat noen tung og komplisert lesing, heller tvert i mot. Det er ren feelgood, der man ikke trenger å tenke så mye. Men det er fascinerende at hovedpersonen kan reise framover i tid, vite når medmennesker og han selv skal dø. Da skulle man tro at han kan påvirke framtida, men det prøver han å unngå så langt det er mulig. Noen morsomme unntak er lotto og aksjer - det er uskyldig og en enkel måte å tjene penger på. Det hjelper Clare som vier sitt liv til kunsten.

Først og fremst er dette en kjærlighetshistorie. De er ment for hverandre. Han er fullstendig avhengig av henne. Det er nesten som et fiskerekteskap - hun venter mye, og er 100% trofast i tankene gjennom hele boka, med en lengsel etter han - som kan forsvinne når som helst, og en lengsel etter et normalt liv. Hun venter forøvrig på noe godt.

God ide, litt for lang, lettfordøyelig - rett og slett underholdende, verken mer eller mindre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Åh, det er godt å vite at jeg ikke er den eneste. Selve idéen er god, men gjennomføringen er dessverre så som så. Selve skrivestilen likte jeg ikke i det hele tatt, syntes det var masete å hele tiden skulle skifte fortellerstemme, og uproft av forfatteren å hele tiden måtte fortelle meg hvem som fortalte ("CLARE:", "HENRY:"). Dessverre leste jeg hele boka jeg også ;)

Boka var dårlig, og skuffa meg veldig, i og med at jeg syntes konseptet virket spennende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er så enig med deg! I tillegg synes jeg at boka var alt for lang. Det var jo så tydelig hele veien hva som kom til å skje, det tok bare skrekkelig lang tid å komme dit. Solgte boka da den var utlest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg foreslå at du firer på det prinsippet. Ikke kast bort mer tid enn du allerede har gjort. Det er helt legitimt å slenge fra seg bøker man ikke liker. Stanley Kubrick gjorde det hele tiden da han forsøkte å finne en grøsser å filme. Anslagene var alltid «for dårlige» og klarte ikke fange hans interesse på de første ti sidene, da bar det i veggen. Helt til han kom over «The Shining» av Stephen King. Og vi vet jo alle hvordan det har gått. Tenk om han hadde lest ut alle de dårlige bøkene - kanskje ha aldri hadde kommet til King?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Makkverk" var kanskje i overkant, men jeg har nettopp gjennomlest boka, og sitter igjen sm et spørsmålstegn. Forsto ikke bæret.Det var en underlig følelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra vi har forskjellig smak da :) Jeg må si det var vanskelig å komme igang med boka, det var så vanskelig å holde styr på alt pga. denne tidsreisinga, men da jeg fikk grepet om det synest jeg den var kjempegod! Og jeg er helt sikker på at jeg skal lese den flere ganger!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka var utrolig bra, syns jeg. Ble nok en del snufsing og..!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

beaverkriekTjommiAlice NordliFinn Arthur JohansenNatalieLeseberta_23Lena Risvik PaulsenKarin BergLibraritas vTatiana WesserlingJulie StensethEivind  VaksvikTanteMamieIdaEster STorill Elisabeth RevheimMonica CarlsenOmpaboplillianerBenedicte Sønsteby AndreassenArne SjønnesenKikkan HaugenSimen "Boktimmy" IngemundsenSverre HoemReadninggirl20Trude OmaAtmanMarianne SeterAnjaLiva DelirAudhildBjørg  FrøysaaMarianne AugustaRune U. FurbergTone DahleSverreSynnøve H HoelTone Maria JonassenMarianneFindus