Lyden av leselykke

en bokelskers bekjennelser

av (forfatter).

Gyldendal 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (23 terningkast.)

73 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gjennom 18 essays forteller forfatteren humoristisk og innsiktsfullt om forskjellige sider ved det å være bibliofil: om boksamlemani, om panikken over å ha noen minutter til overs og ingenting å lese på bortsett fra bruksanvisninger og Gule sider, om gleden ved høytlesing og mye annet. Har litteraturanbefalinger.

Omtale fra forlaget

Lyden av leselykke er en fortelling om et livslangt kjærlighetsforhold til bøker og litteratur. Ann Fadiman er en slik bokelsker, og som andre pasjonerte lesere er bøkene hun har lest, blitt kapitler i hennes egen livshistorie. Gjennom personlige essays, i en sjarmerende og anekdotisk form, forteller Fadiman humoristisk om forskjellige sider ved det å være bibliofil: om å ha dilla på korrekturlesing av alt man kommer over, om å la boksamlinger giftes, om samlemani, om den rare bokhyllen vi alle har. En liten perle av en bok, for nettopp de som deler Fadimans avhengighet av bøker, litteratur og lesing.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788205257535

EAN 9788205257535

Språk Bokmål

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 8 7 0 1 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er ikke alle som liker brukte bøker. Flekkene, understrekningene og de harde restene av smørbrød som tidligere eiere har etterlatt seg, kan virke en smule ekkelt på sarte lesere, som undertøy i en bruktbutikk. Da jeg var ung, likte jeg at bøkene mine var unge. Jomfruelige paperbacker med marger som nyavtørkede tavler, klare for narsissistiske skriblerier, var så billige at man ikke fikk dårlig samvittighet av å skrive i dem, og adstadige nok til å godta min tilsmussing uten å klage. På samme måte som jeg på den tiden trodde at alderen ville sette sine spor på andre menneskers kropper, men ikke min, trodde jeg at paperbackene mine ville vare evig. Jeg tok feil på begge punkter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kan ikke tenke meg så mange bedre måter å presentere et barn for bøkenes verden på enn å la henne stable dem, velte dem, stokke om på dem og sette fingeravtrykkene sine overalt på dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da Charles Dickens leste høyt fra Oliver Tvist for fullt hus i St. James's Hall, økte pulsen hans fra 71 til 124, og det er ikke så merkelig. Først var han Fagin. Hans venn, Charles Kent, som så det hele fra kulissene, sa at Dickens i flere minutter så ut som "djevelen selv - trekkene hans var fordreid, øyenbrynene hevet ... febrilsk som følehornene på et livsfarlig krypdyr, hele fremtoningen hans - halvt ulv, halvt gribb - i sulten ondskap." (Det kan jo øke pulsen på hvem som helst å ligne et krypdyr, et pattedyr og en fugl samtidig.) Og så, etter å ha kastet et blikk på sceneanvisningene han hadde skrevet i margen ("Skjelv ... se skremt rundt ... Vil noen myrde meg?"), ble Dickens til Bill Sikes som veivet med en usynlig klubbe. Til slutt ble han Nancy - gispende: "Bill, å kjære Bill!" - mens hun sank sammen på gulvet, blindet av sitt eget blod. Etter å ha klubbet ned Nancy og hengt Sikes, kastet Dickens seg ned på en sofa bak scenen ute av stand til å snakke sammenhengende på ti minutter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har den siste tiden kommet over flere bøker som handler nettopp om bøker, det å være glad i bøker og alt bøkene kan gi/ bety for oss.
Mange av bøkene har jeg ikke lest enda, men har lyst å lese.
Kom gjerne med innspill på lignende bøker!


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

litteraturteori, analyse etc.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mange titler som berører bøkenes verden


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rett og slett bøker med smakfulle titler!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Leselykke - en liten bok om bøkenes verden" av Torhild Viken
 • "Naturdagbok fra året 1906 av en engelsk dame - i ord og tegning gav Edith Holden uttrykk for sine opplevelser av det engelske landskapet gjennom fire årstider" av Edith Holden
 • "Fryd og fare - essay om diktning og eksistens" av Vigdis Hjorth
 • "Typisk norsk å være uhøflig? - innvandrere har ordet" av Reidun Aambø
 • "En historie om lesning" av Alberto Manguel
 • "Sanne gleder" av Lars Saabye Christensen
 • "Nordmenn - en illustrert innføring" av Julien S. Bourrelle
 • "Hva er en roman" av Tone Selboe
 • "De ukuelige optimisters klubb" av Jean-Michel Guenassia
 • "Bokhandlerens beretning - roman" av Charlie Lovett
 • "Framom døden" av William Faulkner
 • "Ein motig maur" av Tarjei Vesaas
Alle bokanbefalinger for dette verket